-boili ve türkiye==============================================================================- avrupada boili ile avcılık çok yaygın,doğal olarak,sazan boili ile yemlenmeye alışık,yani , bu şekil 'de,ve bu form da . sizin boilinizin tadını bilmesede,çok fazla boili ile avlanan olduğu için,çekinmiyor,yeme geliyor,ama türkiye de ,bu böyle değil. bana göre boili ile avcılık da,en önemli şey türkiyede yolun başında olduğumuz için,balığın şekile alışması olacaktır.belkide , tadından daha önce düşünülmesi gereken konudur . belki herkes olurmu tad diyecektir,yüksek protein den bahsedecektir. ama bence normal ekmek hamuruyla bile, düzgün besledikten,balık o şekle alıştırıldıktan sonra,sazan tutabilirsiniz.sayı iyi bir boili gibi olmaz belki,ama mantığı anlatmak açısından örnek veriyorum. bu söylediğimin içinde şekil derken ,sadece yuvarlaklığını veya konikliğini kastedmiyorum , yumuşaklığı veya sertliği,ve sunum şekli. herkes sazanın sunni yemler yokken nasıl yemlendiğini,ne tür yemleri önce tercih ettğini,en doğal yemlenme şeklini unutuyor.boili yi tecihlerinde öncelikli tutmaması,birazda sazanın kalıtımsal yemlenme şekline de uymamasıdır,bu yüzden de, boili de, genel anlam da,hep ana maddeler başta mısır,soya,buğday gibi tahıllar olmuştur. ileride herkesin yaygın kullanımı başladığında;balık:ahmetin boilisini yemese ,mehmetin boilisini yiyecek,şekle alışacak, işte o zaman tad,bu günden çok daha önemli olacak kanısındayım.işte o günler geldiğinde,her gittiğimiz gölette uzun süre beslemesek bile,boili ile balık tutabileceğiz.ancak bu gün türkiye de çok iyi beslemeden boili ile verim almak çok zor malesef. saygılar.
sevgili kardeşim bilent neden illaki boili bin yıllık mısırın nesi varki benim anlamadığımda işte budur (yanlış anlama sözüm sana değil konuda anlatılan yem boili olduğu için yazma ihtiyacı duydum)
Boli iyibirşey aslında Ben boli ile 20 den fazla av denemesi yaptım , Bolinin cinsi ve kokusunun önemli olduğunu anladım. Bolinin enbüyük avantajı bence balık büyüklüğü için kriterlerinizi belirlemenize musait olması. Yem tek parça olduğundan büyük boliye büyük balık , küçük boliye küçük - büyük balık gelebilecektir. Mısır için neolsa alırım düşüncesi daha baskın geliyor bence. Ben 15 - 20 cm balıkları mısırla tuttukları yerlerde 3- -5 - 8 - 10 kilogramın üzerinde balıklarında olacağını düşünerek boliyle büyük balıklar tutmuştum. İnsanlar ozaman bizde kullanalım bundan diyorlar çoğunlukla. Büyük Yem - Büyük Balık denklem bence budur.