Boilinin Takılması, Kancada Durması ?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında rastgele43 tarafından paylaşıldı.

1. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Sayın abilerim kardeşlerim.

Boili tarzı pop-up gibi iğne bağlamak boiliyi orda durdurmak istiyorum ama bi türlü yapamıyorum kancayı bağlıyorum boili iğnesi gibi ama boili kancada durmuyor stoper koyarken boili parçalanıyor ben bu işi bi türlü çözemedim yardımcı olacak bir konu aradım bulamadım.. Sizin bildiğiniz yardımcı kaynak varmı?

Kancaya boru falan geçiriliyor onuda bilmiyorum kurşunları değişik heli-pack sistemleri inceledim onlarıda bilemedim :D

2. caberia

caberia mustafa özcan

3. Querorz

Querorz Fatih

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Boilinin takilacagi misinanin ucuna yapilan dügümün kesilen ucunu 1cm uzun birakin. Misina fc olsun. Tirtikli stoperi boiliden az kisa kesip misinanin yanindan saplayin kurtulmaz. 20mm ve üzeri için halkayi direk igneye geçirmek de faydali oluyor.

5. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Mustafa abi orada yüzmesini gösteriyor çok sağol ama benim soruma cevap olmadı yinede güzel ve işe yarar video boili işini ilerletirsem o tekniği kullanabilirim :)

roy abi dediğini anlamadım abi fc ne demek tırtıklı stoper nasıl kesilir ve nasıl saplanır..

6. angler06

angler06 Ümit

Akif ne yapmak istediğini anlamadım, ama ekteki linkte en çok kullanılan boili kösteklerinin nasıl yapıldığını görebilirsin.
    http://www.prusacarp.com/carp-montaj
    bence buradaki kösteklerden kullanacaklarını seç hazır yapılmışlarından (bu sayfada bulabilirsin) birer ikişer takım al sonra onlara göre kendin yapmayı dene.

7. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
  8. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Ümit abime ve emir abime teşekkürlerimi sunarım sanırım şimdi anladım biraz uğraştırdım sizi çok teşekkür ederim zahmet oldu ben boiliyi takınca oltayı ileri atarke boili düşüyordu stoper farklı stopermiş onu anladım bide boili bağlarken ucundaki halka biraz ufak olucakmış ben biraz büyük yapmışım o yüzden olmuş benim hatalarım çok teşekkür ederim :)

Boili yapmak istemem bi göl var buralarda iri sazanlar var kamışı oynatıyor fakat ağzına aldığında zil çalıyor ben tasma atamıyorum boili şeklinde en azından yemi tükürürken takılır diye düşündüm inşallah yanlış düşünmemişimdir :D

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Dogru düsünmüssün. Igne boyunu da büyüt. 1 takimi da çift boili ile yemlemeni tavsiye ederim.

10. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Tamamdır roy abi tecrübeler için teşekkürler :) İğne 6 no düşünüyodum 4 veya 2 no iyi olurmu gerçekten iri ama balıklar yaklaşık 10luk 20lik :)