bojin dynema 20 mm aldım sağlamlığına çok sağlam üzrinde 30 lb yazıyor 13 kg gibi birşye denk geliyor sanırım ama ben birtürlü koparamadım bir taşa takım denemeisni yaptım iğne yamuluyor ama düğüm sağlamsa kopmuyor yalnız bir sorun var daha ilk kulanımda 20 metre kadarı gitti düğüm oldu bu düğüm sorunun sebebi nedir ve çözebiliryim yoksa bu ip misina kulanmanın ustalığımı var
eee malesef ip olayında bu sorun var.. arkadaşlar yardımcı olurlar.. ben kıyıdan hiç ip kullanmadım... sadece tekneden dibe derin sularda çok faydası oluyor..
Ben de ilk örgüye geçtiğimde aynı sorunu yaşadım, çok fena bişi geçmiş olsun. Sonra beraber avlandığımız benden misli tecrübeli abim normal mono misina gibi makinanın ağzına kadar örgüyle doldurulmaması gerektiğini, bira daha alt seviyeye kadar sarılması gerektiğini söyledi, eve gidip misinanın altını biraz boşalttığımdan beri de hiç sorun yaşamıyorum. Belki başka bi çözümü vardır ama onu da ben bilmiyorum.
Selamlar ben turna avında ip kullanıyorum,bojini bilmiyorum ama pelican kullanıyorum gayet iyi düğüm olmadı hiç,fiyatta fena değil...Rasgele.. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-768-027-PELICAN==-DESPOT-ORGU-MiSiNA-50M.html
İp misina için, makaranın ön tarafı daha geniş olmalıdır. Değilse, bu sorun sık yaşanır. Önlemek için mutlaka sıkı sarılmalıdır misina, her atıştan sonra. Eğer makaranın ön tarafı daha geniş olacak şekilde konik değilse, en alta biraz kağıt, misina vs. sararak koniklik ayarlanabilir.
önerileriniz için teşekürler serdar abinin dediği gibi bir deniyeyim benim makara altan yukarı doğru hafif konik şekilde birde misina sarımı 20mm den 100 metre ipi zor sarıyor zaten 100 metreyi anladığım kadarı ile 50 m akdar sarsam sorun olmıyacak deniyelim bakalım
Malesef ip misinalarda böyle sorunlar vardır, neden dolaştı ?, 1- makina sarma kafası eşit ve düzgün sarıyormu ?, bozukluk varsa kaloma ayarın da tam değildir, 2- Her atışta gözün sarma kafasında olacak, en ufak bozukluk olduğunda hemen ip misinayı düzelt, misinayı suya sal bir şey olmaz, dolaşmaz. 3-Sarma kafasında 3-4 mm kadar pay kalsın. 4-Ava başlamadan sarma kafasını çıkar suya sok, iyice ıslansın. 5-Kesinlikle ip misinayı kuru kullanma, mutlaka ıslat.
walla aynı ürünü bende aldım at-çek avları için, neyaparsam yapim tüğüm derdini çözemedim hiç boşuk vermeden sıkı şekilde sarmanız lazım buda dalgalı at-çek avlarında imkansız oluyor. kısa sardım uzun sardım, fırdöndülü düz bağladım naparsam yapim beceremedim okadar para verdiğim dynema misinayı geri söktüm normal misinaya devam. anladığım kadarıyla derin deniz avlarında tekne avlarında felan süper olur ama kıyıdan kullanmak için uygun deil gibi.
Üşenmeyecekseniz, misinayı her defasında dolarken klepe telinin üzerinden iki parmağınızın arasında tutarak, sıkı sarılmasını sağlayın.. bunu yaparak doladığınız atışlarda düğümlenme olmaz... bu geçici çözüm.. Kesin çözüm için Serdar abinin makara önerisi dışında, sıralı sık sarım yapan makineleri tercih edebilirsiniz.. Shimanoya has aero wrap teknolojisi bunlardan biri..