Öncelikle herkeze merhabalar. Bol taşlı ve yosunlu denizler de avlanma şekli nasıldır ? Yakın zamanda yazlığa gideceğim, daha önce ki denemelerimde hep msineler, iğneler büküldü koptu, taşlaratakıldı hiç tat vermiyor.. Yer seferihisar doğanbey. Gerçi tutamadığım için hangi balıklar çıkıyor neler var onu da bilmiyorum ama 2-3 kere küçük karagöz tutup bırakmıştım.. Yardımcı olursanız sevinirim..
Onuda denedim ama sanırım acemilikten kaynaklanıyor olmadı. Kıyıdan attığım için mutlaka takılıyor biyerlere.
Evet genelde sizin dediğiniz gibi tek iğneli gezer kurşunlu atıyorum.. Sığ değil aslında.. Genelini bilmiyorum ama bizim olduğumuz sitenin sahili oldukça derin. Sahilden 6-7 metre içeri girdiğinde nerden baksan omuzlarına geliyor su. Büyüklü küçüklü çok taş var. Yosun da çok fazla. Ben genelde daha derindir diye kayalıkların oralardan atıyorum, her attığımda bu sefer takılmasa diye dua ediyorum Birde bu civarda hangi balıklar çıkıyor ? Hangi yemler kullanılır ? Nasıl takımlar kullanmalıyız ? Acemi balıkçıya yardımcı olursanız sevinirim
Ne var ne yok bilmem ama o taşlık ortamda muhtemelen bolca ısparoz vardır yapacagın iş stoper lastikli ayarlı şamandıra ile avlanmayı denemek .. en altta iğne. 025 misina 30 cm kadar köstek , arkasında bir fırdöndü (ufak) arkasında ana beden ve üzerinde gezer şamandıra daha sunra misinada sstoper lastiği.. lastiği iğneden itibaren tahimini derinliğe hadar çekersin diyelim 1 metre iğne ile stoper lastiği arası 1 metre olsun şamandıra kurşununuda ya iğneni bedenine sıkıştır yada ana bedene sıkıştır (kertikli ufak kıstırma - sıkıştırma kurşunlardan.. stop knot denilen , stoper yerine geçen misinadan düğüm , bead denile minik boncuk swiwel fırdöndü.. swan shotlar minik kurşun.. umarım yardımcı olur..
Teşekkür ederim Muvaffak abi Birde yeni olta almayı düşünüyorum fiyat olarak 150-200 arasında ne tavsiye edersiniz ? Yurtdışından da getirebilme imkanım var gibi.. Oltayı salladığımda hemen balık tutan bir model olsun