Merhaba. Bu haftasonu Bolu Abant Gölüne gezmeye gitmeyi düşünüyoruz. Gitmişken de balık tutalım dedik ve birer olta aldık Bende, Kamışı: DISCOVERY DYNAMIC 300cm 100-150gr atar Makinası: BASIC 40RD 1 Bilyeli 35mm misina (200m civarı sarılı sanırsam) Arkadaşımda da, Kamışı: DISCOVERY DYNAMIC 210cm 60-100gr atar Makinası: BASIC 40RD 1 Bilyeli 35mm misina (200m civarı sarılı sanırsam) teleskopik oltalar mevcut. 3tane de kendimiz yapacağız olta. 35mm lik misina ile 30ar metrelik şekilde... Yuvarlak kasnak üzerine sarıp kullanmayı düşünüyoruz. Misina vs herşey mevcut. Şimdi herşey var ama nasıl kullanmalıyız onu bilmiyoruz Sizin tavsiyeleriniz nedir? Abant'ta ne tutabilirim? Oltayı nasıl kullanmalıyım, daha da önemlisi iğne, şamandıra ve kurşun dizimi aralıkalr vs öneride bulunursanız çok iyi olur. Daha önce hiç bu tarz oltayla balık tutmadım... Elimde şunlar var kısaca: - 200 m 35mm misila - 8 gr ve 20 gr lık şamandıra (resimde görülenler) - 2gr lık hassas şamandıra (5 adet mevcut) - Kıstırma kurşun (kaç gr bilmiyorum ama çok ufak-alttaki resimde var) - 35 ve 50 gr lık fırdöndülü kurşun (dip takımı için olanlardan) Bu resimdekiler: Bunlar bende olan alet, hırdavatlar Bir de Abant'a gideniniz var mı bu aralar? Olta atmak için ücret alıyorlar mı? Yani giriş vs başka neler için ne kadar ücret veriliyor. Ve gece de orda kalmayı düşünüyoruz arabada Mümkün mü sizce bu ??? Sanki sorun çıkarırlar gibime geliyor da... Çadırımız yok, yoksa çadır kuracaktık ama... şimdiden teşekkürler...
Abant'ta balık olmadığına ve orada doğa dengesinin bozulduğuna dair duyumlar aldık. http://www.bolununsesi.com/icerik/haber.asp?id=16711
Sevgili Muhammed, Abant dünya harikası bir yer ve içinde sadece oraya ait(endemik) bir tür olan Abant alası ve sanırım bir kaç tür daha var. Ancak bu mevsimde alabalık açısından hayli şanslı olmanız gerekiyor. Temmuz başında bir günlük ziyaretimde gezdim. Grişi kısmında balık avcıları için kişi başı 15TL gibi bir ücret tarifesi yazsa da içeride olduğum sürede ormancı tabir edilenlerden kimse yanımıza gelmedi. Varolan balıkçılarda denk gelinirse para alındığını söylediler. Takımlar konusunda buradan ne kadar da izahat verilse emin ol orada avlanan birilerini bulup yardım istemeniz, takımları onların hazırlaması daha faydalı olacaktır. Yalnız satır arasında kurallara göre doğal alabalıkların kişi başına günlük 3 adet ve boylarının da en az 20 cm olması gerektiğini hatırlatmış olayım. Kamp konusunda yardımcı olamayacağım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler..
haziran gibi gittigimde denedim .soluncanla canlı yem attım. canlı yemle avlanmak yasak desede oradaki memurlar.kıyıdan çıakrdıgım solucanla dogal yem kullandım. bolulu amatorler kemik kurdu kullanıyorlarmış.bölgeye özgü doğal yem olmadıgğı icin yanlış kullanılmaalı.sirkülere göre derelerde canlı yem yasak. iç göllerde doğal canlı yem kullanılabilir. sonra meps kullandım .dip takımı ile canlı yem atarken spin takımla cesitli mepslerle at cek yaptım. sonuc..hic. gecen yıl gittigimde avlanmay degil tatile gittigimde kıyıdan o kadar çok tutan vardı ki. nerede ise atacak yer yoktu kıyıda ve baya yakalıyorlardı.bu yıl kıyıda benden başka kimse yoktu.demek ki balık yoktur diye düşündüm. hollanda sarısı denen bir tür var. ondan bile tek vuruş alamadım.bu forumlardada bu yıl oradan ala raporlarına rastlamadım. bence sadece gez derim. elindeki takımlarla yemli kullanabilrsin ama solucanla olmak şartı ile.bunun dışında meps deneyebilrisiniz. ama tatilin keyfini çıkarın yanınızda takımları götürün balık tutan varsa denersiniz yoksa denemeye degmez derim.. güzelim abantıda bitirmişiz elimize saglık..
Teşekkürler Yekta abi... Haber Nisan ayındaymış ama inşallah hala o halde değildir... Ama durum içler acısı tabi. Bir harika yer, telef ediliyor... Teşekkürler Rıfat abi Bakalım artık o zaman dediğiniz gibi oltaları alalım ama amaç gezme olacak tabi O da yeter bize.. Artık ilk balığımı tutmak daha zaman alacak anlaşılan Bi yer bulabilsem gidecem de.. Olmadı gelince Ankarada yakındaki barajları ziyaret edeyim bi Bu arada siz Yamula'ya gidiyor musunuz abi? Orda var mı balık? Gelince beraber gidelim abi inşallah... Teşekkürler İbrahim abi... Bende bugün solucan falan da aldım da zaten gitsem, balık olsa bile tutabileceğimi zannetmiyorum İlk av denemem olacak Yine de verdiğin bilgiler için teşekkürler, uygulayacağım...