bolu alabalık(mercan)avı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında özgür14 tarafından paylaşıldı.

1. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    lineaeffe s-cruve spiral carbon
    En İyi Avı:
    sazan-9,5kg ve 38.5 cm mercan ( doğal alabalık)
    PHP:
    düşe kalka ıslana ıslana bi avdı ama mükemmeldi.mengenilçesinde bi avlak yerindeydik.aslında yakın ama ilk defa gittim.ilk bakışta ya dedim burada acaba varmıdır diye kendi kendime sordum .sonra oltayı attım ve inanın bana 10 sn içinde tam 32 cm boyunda mercan geldi şaşırdım. mevkiyi keşvetmeye çıktıktıntan sonra düşe kalka bi ayna buldum.oradanda biraz avlandıktan sonra (tabi ufakları saymıyorum onları attım) doğaya ve kendi prensibime saygıdan dolayı avlanmayı bitirdim.hava zaten kapalı ve çişeliydi.bu havada çok güzel av oluyor.ayrıca sizinlede paylaşmak isterim gübre solucanı kullanmayın.toprak yahur güldibi solucanını tercih edin.ve bir gece öncesinden toplayın solucanı.Topladığınız kabın içine 2 paket vanilya atıp toprakla karıştırırsanız eminolun çok daha iyi netice alacaksınız.hepinize bol şans ve rasgele diyorum mutlu kalın.:D[​IMG]

Son düzenleme: 9 Nisan 2008
  2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Özgür kardeşim, biraz daha anlatırsan av hakkında bilgimiz olursa daha güzel olur. Varsa resimleri felan da eklersin, bu şekilde bir avın anlatımı çok daha güzel olacaktır:)

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
  4. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Özgür:eek:
    Anladığım kadarıyla Bolu lusun dahada 22 yaşındasın eğer bu serpmeyi kullanıyorsan Bolu da torununa balık kalmaz.
    O serpme yazan yazını sil,silmeklede kalma kullanma (ayrıca yasak)kullananıda şikayet et.
    Siz genç Bolu lular sizler korumazsanız dışardan gelenler hiç korumaz,yazık oluyor Bolu nun o güzelim tertemiz derelerine,elden gidiyor ,7 göller,elden gidiyor Abant...
    Sen bari yapma Özgür.:mad:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Nisan 2008
  5. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Özgür
    Profiline serpme yazınca bende o yazıyı yazdım,profiline yazmak talihsizlik olmuş.
    Yazındanda anlaşıldığı gibi paylaşımcısn,aslında alabalık yerleri kimseyle paylaşılmaz(söylersen dostuna,oda söyler dostuna)
    Dolayısıyla o güzelim yerler panayıra döner.
    Önceki mesajımda sana yazarken,Bolu yu koruyalım amaçlı yazmıştım,ayrıca sana yüklendiğim için kusura bakma.
    Boludan çok arkadaşım var hepside saygılı avcılar,hiç bir şekilde canlı yem kullanmazlar sadece meps le avlanırlar yada fly.
    Alabalık avlarında nasıl olsa bırakıyoruz gerekirse damaksız iğne kullanalım diyede düşünüyoruz ve fikir birliğine varıyoruz.
    Ayrıca Özgür ben senin yöreni korumak amaçlı yazdım bu sitemimde teşekkür edeceğine terbiyesizlik diyorsun,eğer birşeylerin düzelebileceği terbiyesizlikten geçecekse onuda yaparım.
    Rastgelsin

6. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Özgür kardeşim tebrikler çok güzel bir av olmuş. Bir sorum olacak yalnız. Bu mercan dediğin nedir? Bir alabalık türü mü?

7. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi biz boluda genelde alabalığa mercan deriz yöresel bi şive teşekkür ederim

8. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Özgür'cüm,
    Balıkların üzerindeki kırmızı benekler şahane görünüyor. Mercan ismini herhalde bu beneklerden alıyor. En lezzetli alabalıklarımızdan. Biliyorsun bizim tuttuklarımızın içinde gökkuşağı cinsi de vardı. Fakat en makbülü kırmızı benek yani mercan. Tebrikler..

9. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    saol abi sizin tuttuklarınızda lezzetliydi ama onuda geçmeyelim yani lezzetli ve keyif verici ünal abicim

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Tebrikler Özgür kardeşim resimlerle daha güzel oldu paylaşımın , afiyet olsun.

11. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Özgür kardeşim ben senin yazını anlamıştım ve ''ya'' kelimesi geçen başlığı kaldırmak amacıyla kendi mesajımda alıntılı gösterdim kardeşim. Görüyorum ki kendini anlatmaya çalışırken gene aynı üslubu kullanıyorsun Türkçemizi koruma amaçlı olarak dikkat edersen mesajlarımızda düzgün kullanmaya özen gösteriyoruz bu yüzden seninde mesajlarında dikkatli olmanı rica edicem .;)

12. özgür14

özgür14 özgür

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tamam abi kusura bakmayı biraz sinirlendimde yanlış anlaşılmazk insanı üzüyor biraz