Merhabalar.. Biz üniversiteden arkadaslarla gölcüğe pikniğe gidiceğiz gitmişkende avlanırız dıye dusunduk oradaki av yasağı ile ilgili bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim..
Yasal tarihler var onun haricinde avlanmak yasak şuan olduğu gibi. Özel izin diye de birşey yok, orada 7 yılı aşkın süredir avlanıyorum öyle birşey ne gördüm ne duydum. Fakat bir arkadaş geçenlerde oraya gittiğinde, çalışanların kimse yokken fırsattan istifade olta attıklarını görmüş ve şikayet etmiş. Kimisi bunu av yasakken "ÖZEL İZİN" olarakta algılayabilir ama yapılan şey tamamiyle kanunsuzluktur...
Yasak sezon bitince ücreti karşılığında balık yakalarsınız. makbuz kesiyorlar.. iç sularda av yasağı dönemiyle ilgili tablo var. oraya bakın derim.
2 olta için 10 lira alınıyordu 3 sezondur, biz öğrenciyiz diye 3 oltaya izin veriyorlardı... bakalım bu sezon onada zam gelecekmi !
Tesekkurler verdiğiniz bilgiler için yeni başlayan biri için üzücü bir durum oldu gölcüğe gitmişken tecrübe kazanmak ve bunu tatmak isterdim nasip değilmiş umarım fırsatım olur..
arkadaşlar gölcük gölümü bilmiyorum ama boluda bir kaç gölde zararlı madde değerleri 10 kat fazla bulunmuştu. bu konuyu kısa bir araştırmanızı tavsiye ederim. ilgili gölde balık tutmak yasaklandı.
Birkaç değil sadece yeniçağa gölü. orada yakalanan balıklar kesinlikle yenmemeli. Zaten yıllar öncede böyleydi. Anca şimdi akıllarına geldi araştırma yapmak
yaklaşık 15-20 gün önce gittim kafa dagıtmak amaçlı kapıdaki görevliye sordugumda sazan mevsimiyle yani haziran 15 itibariyle belli bir ücret karşılıgı olta atabilirsiniz demişti
Eğer böyle birşey olsa kim kimi takip edecek ? Yasak koyulmasının en büyük sebeplerinden biri budur. Siz iyi niyetli olabilirsiniz fakat yumurtlama döneminde hayvanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur bu yüzden 15 hazirana kadar yasaktır...
Adam olsan adam gıbı anlatsan anlayacağız sorduk bilsek sormayız zaten teşekkürler erkin cevabın için haklısın rahatsız etmek olmaz başka zaman artık..