merhaba arkadaslar ben aranıza yeni katıldım.3 4 yıldan beri şamandıra kullanarak balık yakalıyordum ama artık diple sazan yakalamak istiyorum boluda oturuoyurm at yaylasına gidicem bu hafta sonu..ama hiç sazan tutmadım siteyi baya arastırdım bu yem tarifi hem yapılması kolay hemde iş yapar gibi geldi( 3 ölçü mısır unu bir ölçü irmik (biraz toz şeker karıstır)2 adet vanilya ve kıvamı tutturacak kadar yumurta ) ..ne dersiniz?göl fazla büyük değil..birde yaymı yoksa normal dipmi atmalıyım dediğim gibi ilk defa sazan avına cıkıyorum aklım cok karısık..birde bos dönmek istemiyorum..bu arada boluda sazan avına gidebileceğim daha iyi bi yer bilen varsa yazabilirmi
Bence 1ölcü mısır ununa 2ölcü normal un kat yoksa hamur toplar yapman zorlaşır tutmaz yani sadece mısır unu. Balık olayına gelince şans işi biliyosun dip oltalarıyla ilgili birsürü resimli anlatımlar var ama benim tavsiyem tek kancalı gezer kurşunlu dip kullanman. Ayrıca gittiğin gölette sazanlar hamura mı alışkın acaba? Değil ise oltaya gelmeyedebilir o yüzden mısır da dene derim çünkü mısır sazan da her daim kullanılır.... Bol balıklı avlar dilerim Rastgelsin....
Altan kardeşim boluda gol koy var ıstersen oaraya git mısır da kullan haslanmıs normal dip at asagıdaki konuda gorebılırsiniz golkaya golu(Kral_Özcan'ın yeri) http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27501 Buda gole gidebilecegin yol tarifi: http://i29.tinypic.com/zjyz3n.jpg Keyifli paylasımlar rastgele....
ben hergün gölköydeyim zaten orda balık bitti gibi birşey artık.. çook nadir tutuluyor..genelde piknik için gidiyorum artık
hangi göllere gidiyosun..? gölköky 7 göller ve gölcüğe sık sık gidiyorum aladağada gittim ama piknik için gölcükte balık var ama ücretli 3 balık 10 milyon ..
arkadaşlarla yeni bir göl bulduk çok az kişi yerini biliyor 7 8 kg lık sazanların atlayışlarını izledik ama 3 tane dipe bir ekre bile vurmadılar ..daha öncede kimsenin oraya dip attıgını zannetmiyorum ve sanırım sazanlara 5 6 yıldan beri avlanma tenezzülünde bulunmamış kimse..orayı 2 3 günde bir hamurla yemlesem işe yararmıki?
Anlattığın kadar bakir biryerse hangi yemle tutacaksan onunla yemle ve alıştır balığı balıklar yeme alıştıktan sonra oltana mutlaka gelecektir. Bol balıklı avlar dilerim, Rastgelsin...
Ne kadar sık yemlersen o kadar iyidir haftada 1-2-3 imkanın ölçüsünde yemle balıklar yeme alıştıktan sonra oltana gelmesi kaçınılmaz...
tamam yardımların için teşekkür ederim..o balıkları yeme alıstırırsam 4 5 kg lık sazanları cekmem hayal olmaz benim için
haftada bir gün yemlemen bence iyi olacağını sanmıyorum nedenmi? sen 3 gün sürekli yemle hamur veya mısır ile ama yemleyeceğin bölgeyi kesinlikle unutma ve ertesi gün aynı olta takımının kancalarına hangi yemleme usulünü kullandıysan onları tak olacakları gör eskişehirde bir gölette kullandık ve akşama kadar alabildiğim tek balık oldu oda 6.5 kiloluk aynalı sazandı yetti arttı bile .... tüm amotör balıkçılara bol şans dilerim!!!!
yer söyleyemiyorum çünkü gölüzn zamanında yapılmasını sağlayan ve içinse balık salan köy halkı misafir balıkçıları hiçde iyi karsılamıyorlarmıs kimsenin bilmesini istemiyorlarmıs.. :S :S :S
bizim komsu köy oldugu için biz girebiliyoruz ama traktörle çıkılabildiği için en fazla ayda 1 kere ..en iyisi gölköy merkeze çok yakın olta parası yok geniş serin ama balık az balkalım bu sabah 4 de gidicem kısmetim açıkmı .