HERKESE MERHABA BU RESIMLERI ASLINDA UZUN ZAMADIR YOLLAMAK ISTEMIYORDUM AMA ARTIK DAYANAMIYACAM BOLU' YA DİGER İLLERDEN GELİP DE BU ŞEKİLDE BIRAKIP GIDENLERE COK KIZIYORUM. EGER TUTCAKALARI IKI KIRMIZI BENEKLI BALIK İSE TUTUP GİTSİNLER EGER RESİMDEKİ POŞETLERE BAKARSANIZ HANGİ ŞEHRİN ALIŞ VERİŞ MAĞZASINA AİT OLDUGU BELLI OLUR KİMİN BIRAKTIGINIDA İSİM OLARK BİLMİYORUM AMA ARABANIN RENGİ PLAKASI VE MODELINI HANGI TARIHTE OLDUGUNU SOLERIM AMA ODA BENDE KALSIN BU RESIMLERI ÇEKTIGIM YER BOLUDA NADIR KIRMIZI BENK OLAN DERELRDEN BIRI ASLINDA SIZE MERCAN (KIRMIZ BENEK ) RESMI YOLLAMAK ISTERDIM AMA BOLEYLESİ DAHA İYİ HERKESE İYİ GÜNLER İYİ AVLAR
hersey bir yana neden su kirmizi beneklileri avlarlar anlamadim gitti zaten ulkemizde kac sedirde yasiyorki hic bir rapordada kayda deger bir buyukliukte tutuldugunu görmedim zaten 5-max.15 cm o baligi tutsan ne tutmasan ne ha ben baliktan cok o derelerin irmaklarin manzarasina gidiyom diyorsanda neden kirletip geliyosun neden dogaya ve avina saygi duymuyorsun olta atmayla veya balik tutmayla balikci veya avci olunmuyor paylasim icin tesekkurler mi desem yoksa hic paylasmasaydiniz mi desem
Tayfun kardeşim bunlara ne desen haklısın, bence araç plakalarını ve tarihi de buradan yayınla, hatta çevre ve orman il müdürülüğüne durumu yazı ile veya bilgi edinme formu ile bildirebilirsin.
Valla Namık sen de haklısın da, öyle olsa dahi ben çöpümü toplar giderim. Yani bu biraz da insanın için de olan bir şey. Ha tabi bırakıldıysa, bu iş için para kazananların da görevi oraları temiz tutmaktır, bu da ayrı mevzu. Hırsızın hiç mi suçu yok, var elbette. Yine de 61 parça kırmızı benek alınmasından daha evla göründü gözüme.
doga katilleri utanın kendınızden yarın öbürgün sizin gibiler yüzünden doga denen bır sey kalmayacak. abi bu adamları oltaya takıp turnaya yayına hatta cam göze yem edeceksin. ver abi dilekceni alsınlar cezalarını umarım böyle insanlardan bir kacı karsıma cıkmaz ıkı cift lafım olur onlara. adamın tum sınırlerını ayaga kaldırıyorlar. bu doga kalay kolay olmuyor. yazık allahından bulsunlar
Görüntülere tabii ki yuhhhh!!! diyorum da "61 parça benekli alabalık" da bu ahlaksızlar tarafından mı alınmış Yoksa başka bir insan müsveddesi mi
mail aticam tarim köyisleri ve su urunlerine yasak getirsinler bu hayvanin avina,yada 30-40 cm altina..parmak kadar alabalik tutuluyor hep hep te geri saliniyor!bu kadar cöpu dogaya birakan insanin ben tuttugu baliga saygi gösterip geri suya salacagina inanmam...
ne olacak ki en fazla uc bes kisi gicik gider bana ama aklima geleni ve dusundugumu söylerim.. susma sustukca sira sana gelecek
Ne olacak ki Sennur um, sirkü dinlemezler, bilinç yok, katliam desen cabası, 61 parça alabalığı reva gören zihniyetten çöpü bırakması ya da doğayı kirletmememesimi beklenir. Hani bir de bazıları vardır ya çöpünü çöple örtmeye çalışır e ona ben ne diyeceğimi zaten hiç bilemedim, bilemeyeceğim bilemiyorum...
Bunu yapan oraya kadar gelen 3 yaşında çocuk değil.Yaptıklarının farkında,ha bilmediği birşey olsa mesala tebliğ v.s. gibi hadi bişmıyordur bir daha yapmaz öğrenir dersin.Namık Abinin dediği gibi hayvanlar bile temizler yaptığını, koskoca adamlar bunu bilmiyorsa ne desek azdır. Hazır bu konu açılmışken burada söz etmekte fayda var.Namık abi de belirtmiş.Türkiye'de özellikle rağbet edilen doğal yerlerde hiçbir denetleyici,kontrolör mekanizma yok.Arada sırada orman genel müdürlüğüne bağlı bekçiler ve korumlar geliyor,onlar da zaten ancak ormanlık alandaysan müdahale ediyor.Bu iş jandarmayla olacak bir iş değil kanımca.Bu kadar doğal güzelliklere sahip ülkemizde mutlaka bir ''tim'',''koruma memurluğu'' v.s. kurulmalı,ve görev yapacak olanlar tebliğ den,kara avcılığı kurallarından,çevre mevzuatından haberdar olmalı,tabi bunun da vatandaşlara işkence çektitircesine değil,öğretici,kollayıcı şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.
Sevgili Tayfun, Seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.Ancak şunu da söylemeliyim; Poşetler Kayseri'nin mağaza zinciri Beğendik'ten, Baklava Kutusu da yanılmıyorsam Ankara'dan. Aracın plakası da söylemedin ama atıyorum X şehirden. Ha şimdi bu adamlar Kayseri'den alışveriş yapıp poşetleri alıp yola çıktılarda Ankara'dan üstüne baklavamı aldılar gittiler oraya, yoksa Ankaradan birileri Ankara Beğendik'ten mi başladılar serüvene? X şehrin plakasına sahip o aracın sahibi hakikaten oralı mıdır yoksa sadece aracı mı oradan almıştır? Araç ikinci el midir yoksa adam hala devrini üstüne mi almamıştır? Bu tür çoğunuza abuk subuk gelebilecek sorular umarım göstermek istediğim yöne bakışlarınız çevirebilir. Demem o ki önce "İNSAN" olmalı.. Hakiki manada İNSAN.. İnsan görünümünde bir sürü hayvan var. Dolayısı ile bu varlıklar asla bizi detaylarda bırakmamalı. Poşet şu şehirden demek bence herkesin anladığı noktada o şehrin bütün insanlarını da çizmek oluyor. Toplumda her kesimden her şehirden iyi de çıkar kötü de. Bence de yapman gereken bu resimlerle birlikte ilgili makamlara o plaka adına şikayette bulunmak olmalı, sonuç getirir getirmez o ayrı mesele. Duyarlılığına teşekkür ediyor ve senden birdahaki sefere güzel manzaralarla bilikte ala resimleri bekliyoruz, selamlar...