Herkese merhaba arkadaşlar daha önce tek raporum vardı bu ikinci oluyor arada gidilen başka avlar olsa da paylaşmaya değer bir şey olmadığı için raporlamamıştım. Bu av biraz ilginç olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. Geçen hafta balığa gidememiş olmanın vermiş olduğu duygularla bu hafta sonunu iple çektim. Derken hafta sonu gelip çatmıştı. Normalde cumartesi öğlen çıkacaktık fakat arkadaşın extradan iş güvenlik kursu çıktığı için akşama kalmıştık. Saat 5 civarı arkadaşı almak için evine gittim daha hazır olmadığı için ailesini 5dk bir yere bırakıp gelecektim arabayı park ederken kaldırıma fazla yanaştığım için tekeri kaldırıma sürttük ve ben bişey olmadığını düşünerek yola devam ettim. Trafiğin en yoğun olduğu saatte ve yerinde tekerin patladığını anladım ve hemen müsait bir yere çekip kolları sıvadım. Bagajda çuvalla odun var onları indir yedeği çıkart lastiği değiş derken baya bir zaman geçmişti acilen açık lastikçi bulmak için yola düşmüş ve bir istasyona kendimi zor atmıştım. İşimin acil olduğunu ve yola çıkacağımı öğrenen lastikçi hiç insaflı davranır mı? Davranmadı tabi ki bir lastik tamirine 40TL verdik. Lastik yandan yırtılmış o yüzden maliyetli tutmuş. Sağlık olsun deyip hayra yorup doğru arkadaşı almaya gittim. Artık yola çıkabilirdik arkadaşın ısrarı ve araştırmaları sonunda yeni bir yere saat 20,30 civarı varmıştık fakat kıyı alabildiğine kayalıktı denemek amaçlı bir atış yaptım fakat anında kayalıklara takılıverdi. Anlaşılan burası kıyı avı için müsait değildi. Tekrar yola düştük ve eski avlağımıza varmamız ve hazırlanmamız 21,15i bulmuştu. Normal de öğlen geleceğimiz yere bu saatte gelebilmiştik. Takımları hazırlayıp heyecanla suya gönderip beklemeye başlamıştık. Derken ilk vuruşlar gelmeye başladı fakat bir türlü iğneye yapıştıramıyordum. Bu şekilde geçip giderken kamışın eğildiğini gördüm bu sefer tamamdı bu gelen bir adet mırmırdı. İlk balığı aldıktan sonra yüzümüze can geldi biraz.İlerleyen saatlerde ufak tefek vuruşlar olsa da devamı gelmedi. Artık umudu kesmiş bir şekilde eve dönmenin planlarını yaparken kamışın ucunun bir anda kırılacak kadar eğildiğini gördüm hemen koşup makineyi sarmaya başladım fakat gelen balık baya zorluyordu bu balığı muhakkak çıkartmalıydım bu gelen büyük bir minekop diye düşünürken bir anda kıyıda güzelim 65cmlik zargana belirdi. Fakat ilginçtir ki zargana takımdan 10-15 metre geride misinayı ağzına almış ve o şekilde yakalanmış. Aslında ağzını açsa direk kurtulacakmış fakat becerememiş. Hala anlamış değilim bir balık nasıl olurda misinayı ağzına alır ve yakalanır. Bu işin tek açıklaması kalıyor kısmet diyerek eve döndük.
kısmetinde var ise el getirir yel getirir sel getirir kısmetinde yok ise el götürür yel götürür sel götürür derler kısmetin bol olsun abim
Zargana için normalde "Zargana İpeği" kullanırlar Volkan da sana gerek yok Tebrik ederim. Ayrıca lastik durumuna üzüldüm ki aynı olay benim de başıma gelmişti. "Minakop Volkan" lakabının hakkını vermeye devam edeceğini umud ederek, rastgelsin diyorum
eyvallah dostum özlettin kendini acemi şansına sen çok inanıyorum diyordun aynen ben hep böyle acemi mi kalsam diyorumen kısa zamanda görüşmek üzere... üstad ne güzel söyledin aynen kısmette varsa olacak bir şekilde oluyor.daha iyileri hepimizin olsun... Adaş teşekkürler balık dişini misinaya geçirse yine tamam diyeceğim ama oda yok dişlerinin arasında boşlukta bekletiyordu misinayı diş bakımı gibi birşey yapıyordu teşekkürler emre gerçekten benim için çok ilginç bir deneyimdi...
benzer hadiseyi, geçen yıl zargana grubuna denk gelince yaşamıştım wtd yapıyordum,zargana misinaya atlıyordu tebrikler güzel av yapmışsın nicesine rasgelesin
Selamlar, Zargana misina ağzındayken ağzını kapatmış, misinanın yarattığı sıkışmayla ağzını tekrar açamamıştır. Tebrik ederim
vaybe, ilk zarganamı ilk vuruşu aldığımda tecrübesizlikten tasmayı atıp sarmaya başlamıştım. iki üç tur sardıktan sonra kurtulmuştu ve daha sonra kıyıya yakın bir yerde gözlerimin önünde tekrar atladı tekrar tasma attım ama bu kez sarmama kalmadı ilk saniylerde tekrar iğneden!!! kurtulmuştu. okuduklarımı anlamakta zorluk çeksemde özetlediğiniz gibi kısmetten öte yol yok. neredeyse karaya atlayacakmış avlarınız daim olsun
kadir hocam teşekkürler, wtd ne oluyorki acaba? aynen dediğiniz gibi misinayı ağzına almış ve kapattıktan sonra ağzını bir türlü açmayı akıl edememiş teşekkürler gerçekten ben olayı yaşamama rağmen ilk etapta anlamakta zorlandım. siz tasma atmışınız ben kamış kırılmasın diye kalamayı açarken acemilikle baya bir boşluk verdim o balık sizin de dediğiniz gibi kısmetimmiş ki karaya çıkardık.