BÖLÜM 3: Az Olsun Öz Olsun(YUMURTALIK)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında greeneyess tarafından paylaşıldı.

1. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    levrek 50 cm,minekop 45cm , zargana 65cm
    Geçen hafta arkadaşım Yusuf ile birlikte büyük balık açısından çok verimli bir yer olan avlaktan tek bir sargoz alıp dönmüş olmanın hayal kırıklığı ile haftasonunun gelmesini iple çektik. Okadar kısmetsiz bir geceydiki akşam 6 da başladığımız ava ilk vuruşu sabah 5 te aldık. Geçen hafta her ne kadar kısır bir av geçirmiş olsakta umudumuzu ve heyecanımızı asla yitirmedik.
    10-01-2014 Cuma günü malzemelerimizi aldıktan sonra Yusuf ile düştük yollara saat 19:30 gibi oltalarımızı suya kavuşturduk ve beklemeye başladık. Bu hafta forumlardan ve paylaşımlardan gördügüm kadarıyla minekopun yüzümüzü güldüreceğini düşünüyordum. Ateşimizi yakmış beklerken ilk vuruşlar Yusfun soğuk havada ısınmasına yardımcı olmaya başlamıştı. Derken ilk mırmır kıyıya çıkmıştı ardından çok geçmeden bir mırmır daha.Yusuf sürekli bir hareket halindeydi bende ise tık yok. Saat 23:00 gibi Yusuf’un Volkan geliyor demesiyle kendime geldim kamış baya bir eğiliyordu bu gelen büyük bir minekop olmalıydı evet aynen tahmin ettiğimiz gibi 1,020gr ağırlığında güzel bir Mİnekop yüzümüzü güldürmüştü. Gece yarısına doğru Yunanistandan getirttiğim alarmın sesini ilk defa duymuştum evet ilk vuruş gelmişti ama devamı yoktu. Kamışı elime alıp hafif hafif yokladığımda bir ağırlık olduğunu hissettim ama emin olamadım derken ufak kıpırdanmaları hissettiğim anda sarmaya başladım evet bu sefer olmuştu yavrucak yemi yutmuş öylece bekliyormuş. Kamışın o eğilişini görmek benim için en büyük zevkti gerçekten.” Yusuf geliyor bu gelen minekop diye heyecandan bağırıyordum”. Evet sonunda kıyıya çıkarmayı başarmıştım. Güzelim minekop 820gr gelmişti.ilk vuruşta ilk balığımızı almıştık. Bu gece için dahada umutlanmış oltamı yeniden suya salıvermiştim. Fakat umudum yarım kaldı sabaha kadar başka vuruş alamadan avı sonlandırdım. Yusuf ise 2 mırmırı daha poşete indirmişti. Anladığım kadarıyla Yusufun Sürekli vuruş almasında benim alamamamdaki tek neden mesafe ile alakalıydı. Oltanı ne kadar uzağa gönderirsen o kadar avantajlısın demekti. Toplam da Yusuf 1 minekop 4 mırmır ben ise 1 minekopla avı sonlandırmıştık Gecenin soğuğuna ve balığın az olmasına rağmen güzel bir gün geçirdiğimizi düşünerek sabah 7:30 gibi malzemelerimizi toplayıp huzurlu bir şekilde evimizin yolunu tutmuştuk.
    Herkesin avının daim olması temennisiyle başka raporlarda görüşmek üzere… Huzur SurfCasting de…

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Bi kaç minekop daha hak etmişsiniz bence fakat nazli minekoplar biraz ters yapmiş sanirim :)
    Başarilarinizin devamini dilerim Tebrikler.

3. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

tebrilker devamı gelir inşallah

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Volkan, kıyıdan yapılan bir av için bizim buralara göre muhteşem denilebilir.
    Buralarda da minekop duyumları zayıf ta olsa var, umarım birgün bana da denk gelir.
    Huzur surf castingte lafı da tanıdık geldi. :D
    Adanaya selamlar. :)

Nice keyifli avlarınız olsun.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    oldukca güzel bir av olmuş,tebrik ederim:) nicesine rasgelesin

6. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Tenrik ederim güzel bir av günü yaşamızsınız,darısı başımıza inşallah... :) :) :)

7. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Evet Volkan sende bu Surf Casting Üzerinde durmalisin bence sevebileceğin ve daha az yorucu bir spor dali :)
    Hem bi bakmişsin bir karakulak kandirmişsin :) bi o kalmişti zati levrekler mercanlar karagözler derken minekoplar :D

8. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    teşekkürler emre çok şükür azla yetinmesini biliyoruz yoksa o kadar saat o soğukta yapılacak iş değil.Daha iyileri senin olsun...

teşekkürler aynı dilek ve temenniler sizin içinde geçerli...

Teşekkürler adaş minekoplar bu hafta sanki kıyıya yanaşmıştı en kısa zamanda güzel bir minekop tutman dileğiyle...

teşekkürler Kadir daha iyi Levrekler oltandan eksik olmaması dileğiyle...

dediğiniz gibi gerçekten güzel bir geceydi. şu balıklar kamışı biraz daha oynatsalar bir başka güzel olacaktı ama buna da şükür. daha iyileri sizin olsun...
    Emre surf işinin daha az yorucu olduğuna inanmıyorum. Her avdan sonra 2 günde kendime zor geliyorum:) Ama herşeye rağmen muhteşem bir zevk...

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kaşıntı devam ediyor mu :)

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ediyor. :D

Tebrikler Volkan, güzel balıklar almışsınız. Biz burada aynı şekilde geceden sabaha gidip balıksız, en iyi ihtimalle tek balıkla dönmeye alıştık. Bu haftasonu yine öyle oldu. :)
    Yazdan beri belki 20 defa gittik, daha 300 gr üzeri bir balık denk gelmedi :eek:

Güzel avlarınız daim olsun inşallah...

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ben de diyorum bunun sesi niye çıkmıyor :D

12. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

tebrikler, güzel balıklar,
    bereketli avlarınızın devamını dilerim.

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Güzel av olmuş tebrik ederim, soğuğa dayanarak emeğinizin karşılığını almayı başarmışsınız. Nicesine rastgele :)

14. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    etmezmi kardeş ve hiç bitecek gibi değil:=)

çok teşekkürler benim surfte 3 aylık bir geçmişim var başladığım günden beri her haftasonu istisnasız sahile indim kilolarca balık tutmasakta çok şükür boş geçmedik. Belki çok fazla balık tutsam evin yolunu şaşırırım:) şimdilik az balık çıksada halimden memnunum. Daha güzel balıkların oltanızdan eksik olmaması dilekleriyle...

daha iyisi sizlerin olsun teşekkürler...

teşekkürler valla soğuğa bi şekilde alıştık sayılır bu hafta odunun yanına taş kömürü götürdük gerçekten çok işe yarıyor. tavsiye ederim soğuk kış günleri için vazgeçilmez...sizinde avlarınızın daim olması temennisiyle rasgele...

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

2

Çıkası kaçmış demek ki :D

Yavrulara "eve servis mama" hizmeti sunuyoruz anca. :eek: Parmak kadar mırmırlar yiyor ne atsak. Arada bir ikisi takılıyor iğneye, geri salıyoruz falan. Böyle geçiyor geceler. Trofe birşey geldi geliyor diye bir umut bekleyerek :rolleyes:

Ama enteresan da bir durum var, her avda mutlaka alıkonulacak boyda bir tane balık geliyor, devamı yok :D O da heralde yukarıdakinin bize mesajı, balıkçılığı bırakıp dağlara yerleşmeyelim diye. Umudu sıcak tutmaya yarıyor sadece. :D

16. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    aykut hocam balığı bir kenara bırak kamışın ufak bir eğilişi bile beni mutlu ediyor çok mu polyannacı oldum ne:)

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

O zaten bu işin gizli keyfi ;)

Bunca zaman heyecanı sıcak tutan şey o kamışın ucundaki tıkırtı. Muhabbete dalmışken o alarmın sesiyle bir anda dilsiz kesilip pür dikkat kamışın ucuna kilitlenip içimizde hissettiğimiz ve yıllar geçse de azalmayan o adrenalin hissi bizi hep yollara düşüren, uykularımıza giren.

Yoksa amaç balık yemek olsa, şimdiye kadar şu hobiye harcadığımız parayla bir ömür her akşam balık yiyebilirdik heralde. :D

Bakma sen, şikayet ediyoruz, yakınıyoruz, o rüyalarımıza giren balık gelmiyor diye kızıyoruz belki ama "e kardeş o zaman niye deliyle temas kurmuş gibi haftada iki gün üç gün gidiyosun, bırak gitme!" derler adama. :D

Biz onun gelebilme ihtimalinin yanında, şu dünyadaki diğer alem dediğim tarafla irtibata geçip, kamışın ucundan mors alfabesiyle iletişim kurmayı seviyoruz. ;)

İşin özü bu. :)

18. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    Hani derler ya yaşayan bilir gerçekten de bu duyguların tarifi yok. Dışarıdan bakan birisinin bu olayı anlaması imkansız varsın anlamasında zaten. Anlasalar eminim olta atacak yer bulamazdık kendimize. Tekrar bol balıklı avlar temennisiyle görüşmek üzere...

19. cemdeniz

cemdeniz CEM ÖZİPEK

Tebrikler volkan Yusuf la sen bu ara iyi kopuyorsunuz nazar değmesin :D
    daha iyilere daha irilere :)

20. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Cem fırsat buldukça stres atıyoruz. Bu aralar sen görünmüyorsun yok mu bir aksiyon?