Selamlar ..Danışma gereği duyduğum bir hususta yardım rica edeceğim...Şamandra sınıfından aldığım bonbardino hakkında tereddüdüm var...Amacım yarı batan bir bombardino istiyordum ama eve alıp getirip leğende test yaptım battığını gördüm aldığım firma ile görüştüm o tipin yarı batılgan olduğunu söyledi ..acaba benmi yanılıyorum yoksa firmamı...Benim aldığım şeffaf mika ...Bunu kullananlar varsa yorm rica ediceğim...yoksa acaba denizde farklımı olur bilmiyorum...tesekürler
tatlı su ile tuzlu suyun kaldırma kuvvetleri ciddi oranda farklıdır. durum bundan kaynaklanabilir. en iyisi denizde denemelisiniz. şöyle birşey yapmıştım ondan bahsedeyim; önüme iki tane bira bardağı koydum birine normal tatlı su diğerine de tatlı suya 3 yemek kaşığı tuz ekledim. amacım elimdeki küçük şamandırayı denemekti. tatlı sudayken 2 adet orta boy kıstırma kurşun eklediğimde batıyordu, tuzlu suda 3 adet orta boy kıstırma kurşun eklediğimde hala yüzüyordu.
Suat abi;benim bildiğim ve kullandığım kadarı ile şeffaf olanlar denizde de batıyor.Beyazımsı olanlar ise yüzüyor,su üstünden geliyor.Bombardo dediğiniz telli olsa gerek.Bir de sibirilino adında telsiz borusu boş olanlar var.Bunlar üç çeşittir;yüzen(floating),hızlı batan(fast sinking),yavaş batan (slow sinking). Şeffaftan beyaza gittikçe batış derinliği azalıyor.Yalnız bunların D.A.M marka olanlarından ben kullanmıyorum.Çünkü dam ların boru kısmı silikon galiba mor bir parlaklık yapıyor ve balığın ilgisini sibirilinoya yöneltiyor.Bu sibirilino şamandıra çeşitlerinde benim ilk tercihim bulabilirsem spro marka olanları alıyorum. Rastgele...