Merhabalar, Konuda yazdıgım araçların sistemde yaptığım araştırmalarda ne maksatla kullanıldınığını anlamış bulunmaktayım. Ancak bunların nasıl kullanıldıgıyla ilgili bilgi bulamadım. Ornegın boncuk nasıl gezer kursunu belli bir bölgede tutuyor. Boncuğun sabit kalmasını nasıl sağlıyoruz. Buna ek olarak kıstırma kursun sabitlemek istediğimiz bölgede ne şekilde bir işleme tabi tutulduktan sonra orada sabit kalıyor ve misinayı deforme etmiyor. Stoper yine sınırlamak için kullanılıyor ancak misinaya koyduğumuz bölgede hareket etmeden nasıl sabit kalıyor. Yukarda bellirttiğim gibi forumu araştırdım ama gorsel ya da yazılı bunları anlatan bir bölüm bulamadım. Belli konularda acemilik olduğunu cevap verecekler dostlar anlamıştır. Anlayışınıza sığınarak görsel ya da yazılı kaynak tavsiye etmenizi rica ederim. Tabi buraya da yazılı olarak anlatabilirsiniz. Saygılarımla Izzet SABAN
merhaba İzzet bey kıstırma kursunla bilmem ama cok küçük stoper,küçük delikli boncuk,gezer kursun yanına bide şamandıra ekledin mi deme keyfine.reeling reeling reeling anlatmak uzun sürebilir o yüzden becerebilirsem resim koyarım az sonra.
stoper ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur derinlige göre ayarlıyoruz o yuzden bazen porselenden cıkması sıkıntılı olabiliyor.boncugun kullanım amacı tamamen şamandıranın boncuga takılıp derinlik ayarı düzdün yapılgında düzgün ve dik durması için.Gezer kursun cok onemlı degil ama kıstırmada daha dıkkatlı olması gerekıyo sonucta balık ılk once kursunu tasıması lazım kı samandıra batsın buda risk olarak görüyorum ben o yüzden gezer kursun daha iyi bir secim olur.Bol sanslar rasgele.
Fatih Bey öncelikle vermiş olduğun cevap için teşekkür ederim. Peki boncuk kullanırken sabit kalmasını ya da stoper kullanırken sabit kalmasını nasıl sağlıyoruz. En iyisi bu ürünlerden birer tane alıp kullanmak galiba. Saygılarımla izzet saban
boncugun sabit kalmasını zaten stoper sağlıyo boncugun tek amacı samandırayı durdurabılmek.Stoper de zaten adından belli genelde kaucuk benzeri bir maddeden üretiliyor.Yada ben size söyle söyleyeyım oltadan gelen beden misinasına baska bir misina ile sıkı bir kör döğüm atın üzerine bir kaç defa daha aynı işlemi uygulayın alın sıze bir stoper.Stoper e uygulanan tek güç samandıranın su uzerınde gösterdıgı direnç o yüzden cok sıkı olması gerekmiyo.