Selam arkadaşlar, Balığa çıktığımda yem olarak genelde boru ve kaya kurdu kullanıyorum.. Bildiğiniz üzere kurdu başından iğneye takmaya başladığımız hatta elimize alır almaz kurt kasılma ve gevşeme hareketleri yaparak elimizden kurtulmaya çalışıyor.. Ve genel bu kurtların boyları iğneden çok çok daha uzun oluyor.. Merak ettiğim konu ise şu, kurtları bıçak yardımıyla iliye bölsek , kurtlar suya atıldığı zaman hayatta kalırlar mı?? yada iğneye illa bütün olarak mı takmamız gerekiyor?
bütün olarak takmak mümkün değil. iğne boyunda parçalara ayırıp öyle kulklanıyoruz biz. çok fazla süre canlı kalamıyor ama gene de kokusuyla ve yanardönerli rengiyle balıkları kendisine çekmeyi başarabiliyor.
Boru kurdunun her boğumunun canlı olduğunu biliyorum.3-5 cm lik parçalara böldüğünüzde daha da canlı kalabiliyor.
Ozan abi; Boru kurdunun iğnede canlı kalması çok önemli değil bence onun fosforu balıkları çekiyor vede etli yapısı.Canlı ve taze olması iğnede dağılmaması için bir avantaj yaratıyor. bazılarının çok uzun olduğunu düşünürsek bütün halde iğneye takmak neredeyse imkansız.eğer yemcinizde bulursanız kum boru kurdu kullanmanızı öneririm yapısal olarak çok daha dayanıklı.
Yem teli olmaksızın bütün olark iğneye takmanız zor. Yem teli ne diye sorarsanız cevaplayamam , zaten getirenler de yurt dışından getiriyor. En basit haliyle tükenmez kalem içini pürüzlerinden temizledikten sonra çok mükemmel olmasa da yem teli yerine kullanabilirsiniz. Ahmet abinin aynı amaçla çuvaldızdan yaptığı aparat da iyi iş görüyordu. İğne deliğini arka kısmından kırıp etrafını bantlıyor. Kurdu iğneye geçirip bantlı kısmı da iğnenin ucuna takarak rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Tek hamlede 20 cm kurt iğnede...
boru kurdu 2 şekilde imiş kum ve çamur. Kumda yaşayan hem daha dayanıklı hem de kokmuyor. Çamurda yaşayanlar çok kötü kokuyor.
açıkçası ben çok zorlandım , ikiye bölmek istemedim ölür diye, fakat uzun olduğu için iğneyede fazla geldi.. o yüzden sorma gereği duydum.. tükenmez kalem içini pek gözümde canlandıramazsamda sanırım işe yarar.. denemekte fayda var..
çamurda yaşanyanlar gerçekten felaket kokuyor.. hele birde balıktan sonra toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız ehhh diyorum
Şemsiye telide çuvaldızdan daha iyi iş görür.25-30 cm.kes bir ucuna çelik tel burclarının en ufağını telin ucunu hafif incelt oraya japonla yapıştır.Diğer ucunuda sivrilt,buyrun size yem takma iğnesi.Saygılarımla
kurdu iğnenin pala kısmından misina üzerinden kaydırıncada bütün bi kurdu iğneye takmak mümkün olabiliyor,aslında görünümde bütün bi kurt ama iğnenin ucunda sallanan yine bı kısmı oluyor
Radyo anteni ile bu ,işin yapıldığına dair resimler vardı sitede.Zannedersem manyak müjdatın raporunda idi.Ama arama konusunda sıkıntım var bu nedenle bulamadım.
halil abi forumlarda çok güzel konular varda ,arama yapıldığında bende alakasız sayfalar çıkıyor zaman kayboluyor.. Yöneticiler bu konuya bir el atarlarsa..
Ben de kurt için tel kullananlardanım, basitçe kendim yaptım, 25-30 cm.'lik yaklaşık 1mm. çaplı çelik telin bir ucunu güzelce yuvarlattım, sivriltmedim, çünkü ucu sivri olduğunda kurt içinde ilerlemekten ziyade sağdan soldan delip çıkıyor. Diğer ucunuda takribi 5-6 mm. uzunluğunda nispeten çapını düşürdüm ve çapı düşmüş olan kısma da küçük kablo pabucunu japonla yapıştırdım. Bilmeyenler için kullanım bilgisi de vereyim. Öncelikle teli ucu yuvarlatılmış olan kısımdan başlamak kaydı ile kurta geçiriyorsunuz. 2-3 adet kurt bile takılabiliyor, daha sonra kancanın ucunu telin öbür ucunda bulunan kablo papucunun deliğine(içine) takıyorsunuz. Teli yay gibi düşünün, misinayı da yayın ipi pozisyonuna getirin, daha sonra kurtu istediğiniz uzunlukta kancaya kaydırıp, iki parmak marifeti ile kesin. Kurtun ölü olması av açısından çok bir şey ifade etmiyor. Su içinde verdiği yanar dönerli görüntüsü cezbedicidir. Kolay ve rastgelsin.