Selamlar; 23 Ekim'de evde sakin sakin otururken yine içimdeki kurtlar harekete geçti ve yakın bir yerlerde olta atmaya karar verdim. Bostanlı iskelesi civarını tercih ettim. Yolumun üzerindeki balıkçıdan yarım kilo taze sardalyayı alıp yerime ulaştım.ÇEvre pek bir sakindi. Aradığım arkadaşlarım da gelmeyince bir ben bir de çok yakınımda olmayan birkaç avcı daha oltaları suya gönderdim.Takım 3,10 noname kamış,Albastar pion tek bilya makina, 0,30 nemrod misina,50 gram kurşun, 2 numara çapraz iğneyle yapılmış klasik köstekli takımdı. Oltamı 13:30 da ilk olarak suya gönderdim.Birkaç atışta sonuç alamadım.Vuruş vardı ancak sanırım vuran balıkların küçük olmasından dolayı yakalanan yoktu.5 veya 6ncı atışımda sağlam vuruş aldım ve balık takıldı sonunda. Daha sonrasında ise bir artış oldu. Ta ki saat 15:00'a kadar. Bir buçuk saatte 4 Çipura bir de kaba Lidaki aldım.Eve geldiğimde babam bahçede çarşıdan aldığı palamutları temizliyordu. Çipuraları görünce gözleri açıldı. Mecbur benimkileri de temizledi.İşte temizliğin fotoğrafı. Uploaded with ImageShack.us
mrb tebrikler güzel av olmuş afiyet olsun. bişey merak ediyorum ben hep yengeçle bekliyorum çipurayı sardalyayı nasıl takıyosun iğneye tarif edersen memnun olurum UĞUR
Herkese çok teşekkürler. Uğur Bey sardalya mevzusuna gelirsek,ben sardalya ile avlanmak için öncelikle büyük boy iğneler kullanıyorum;1 veya 2 numara çapraz.Sardalyaları genelde tuzlarlar faka ben bu yöntemi tercih etmiyorum,taze sardalya alıp bu sardalyaları yaklaşık bir cm kalınlığında dilimliyorum.İğneyi bu dilimin bir köşesinden batırıp kılçığın etrafında döndürüyorum ve bu kılçık benim yemimin düşmemesini sağlıyor.Boru kurdu,mamun ve yengeç de kullandım fakat sardalya kesinlikle balığı çeken bir kokuya sahip.Hiç bir yemde bu performansı alamadım.Şiddetle tavsiye ederim.Hem sardalyanın hem de çipuranın tam zamanı
yetim balıklar kardeşim şansın daim olsun...yalnız merak ettim bu gördüğüm çıpraları yetim bırakmamışsındır umarım...bir büyükleri olmuştur [rakı]....
Teşekkürler. Elbette çipuralar yanlız yolculuk edemezler.Yanlarına bir büyük mutlaka gözetmen olarak verilir.Bu ufaklıklar da aynı şekilde bir büyükle beraber yolculuklarını tamamladılar
Avın bereketli olmuş tebrikler.bende karşıyakalıyım biz hep urla, seferihisara gidiyoruz avlanmak için ama henüz pek bir sonuç alamadık birde bostanlıdan çıkan balıklar yeniliyormu bi sıkıntı olmasın zehirlenmeyelim..
güzel deniz çupraları fakat elinizi ölçek olrak yanına uzarmışsınız ama eliniz kadar çupralar sizce küçük değilmi süper marketteki balıklar aşağı yukarı bu boylarda, sardalya konusunda size katılıyorum, özellikle kış aylarında egenin 1 numralı yemi sardalyadır ama yazın hüç dayanmıyor küçük balıklar kılçığını bile bırakmıyorlar avlarınızın bereketli ve trofeli olması dileğiyle
rıza arkadaşım ellerine sağlık çupralar tam porsiyon bence kaba lidaki aslında sınıfı geçer toprağım emeğine sağlık rasgele