Mahalle balıkçımızdan iki kare: - Tezgahta bir tane limitte balık, kasada o da yok! Hepsi iri istavrit kıvamında! - Abi diyor napayım, ölmüş zaten insanlar alıyor diyor! - Cinler tepemde katliamın kilosu 15 TL! Ve diyorum ki "Boşuna mı uğraşıyoruz" idk
Dün sabah 6,00 'da denize çıktım.Avcılarda benim her zaman yemli avlandığım merada 5-6 kulaçlarda 2 gırgır neredeyse birbirinin üzerine binecek.Yazık dedim kendi kendime.Özellikle son zamanlarda yasağı falan takan yok.Sahil güvenliği arasam saat kaç olursa olsun gelip ilgileniyorlar mı acaba?
Yazıklar olsun!!! Ondan sonra balık yok diye ağlıyorlar. Ama vatandaş bilinçli olmadıkça daha çok görürüz böyle manzaraları yada en sonunda görecek balık kalmaz, muradına ererler.
Bu sene hale en az 10 kere gitmişimdir.Şimdiye kadar sadece 1 kez denetim vardı.Ondada birkaç kişiye ceza kesildiğini gören esnaf balıkları soğutuculu kamyonların arkasından indirmedi. Kısacası : 1-Balık tezgahlara gelmeden halde iyi denetlenmiyor. 2-Bu balıkları alan kişiler katliyama istemeden ortak oluyor. 3-Bu yüzden ufak balık alıcı bulduğundan katliam devam ediyor. Bence ilk başta halkı bilinçlendirmek bu sorunu çözecek tek yol.
Arayın, geliyorlar. Arefe günü beykozda istavrit tutuyorduk. 50 metre ilerimize geldi bir gırgır, çevirdi ağı, şak balık kesti. Veriyor suya elektriği balıkları şokluyor. Hemen telefon açtık sahildeki balıkçılarla. Sahil güvenlik geldi, ağda ne varsa boşalttırdı, bastı cezayı.:thumb:
Ben de biraz evvel Kadıköy çarşıda aynı manzaralarla karşılaştım. Milletin bu vurdum duymazlığı, bu bencil, hain vahşiliği yüzünden mahvolmuş durumdayız. Sadece denizde değil her yerde. 24 m. yasağı da cezanın az olması yüzünden çok işe yaramayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta Lüfer'in adet fiyatı 5 TL ye düşmüştü halde. Paşabahçe'de gırgırın biri balığı görmüş gitmiş 112.000 adet lüferi çevirmiş. 7.000 TL ceza ödemiş 24 m. yasağını ihlal ettiği için. Şimdi sorarım, durdurur mı bu yasak bu barbarları? Yunanistan'da olduğu gibi tekneyi olduğu yerde batırmak lazım. 2 tane batırsalar yeter bunlara. Hiçbiri bırak 24'ü 30 metreye bile girmez korkularından.
Gordugumuz anda umudumuz olsada olmasada sikayet etmek lazim.Bu cinekoplari alan insanimizinda aydinlatilmasi lazim.Keske ulkemizde kanun cikarmak kadar o kanunu uyguliyacak ve sonuna kadar isletebilecek bir sistem olsa
İstanbulda Eminönü, Karaköy, Kadıköy gibi belli başlı balık satılan yerlerde 20 santim altı çinekop bütün tezgahlarda var nerdeyse... Tarım Bakanlığı Kontrol Mühendisleri burlara günde sadece bir kere göz atsa fazlasıyla yeterli olur.. Yani durum hergün ihbarlık bu dediğim yerlerde....Bakanlık proaktif davranıp hergün bakıversin bir zahmet...
cok mu zor bu baligin hale girmeden denetlenmesi.. tum cadde sokak aralarinda kamyinetle el arabasinda bu asil baligin bebeleri satiliyor yazik..
Bu forumda hasbelkadar genç arkadaşlar bu hobinin heyacanı ile bir iki tane limit altı balık tutsa ,hepimiz onu ayıplar ve pişman ederiz......... Ama ..Dün sarıyerde idim 3 tane balıkçı teknesi resmen kıyıya ağ atmış balık bekiyorlardı.Yani koca koca tekneler artık kıyıdan kamış atanlarla aynı avı yapıyor.Ne kadar ilginç değilmi.........ikinci olayıda pazarda yaşadım kasa kasa yavru çinekoplar ...şimdi bu iki olayı birleştirince şu çıkıyor.Büyük balıkçı tekneleri artık açık denizde balık kalmadığından kıyılardaki yavru balık popilasyonun peşine düştüler.
3 Ekim cumartesi akşamı Tarabya'da kıyıya yanaşan tekne. Durum böyle olunca denizde balık bulabilene aşk olsun. http://www.youtube.com/watch?v=JcGCBis2yZw&feature=g-upl
Vallahi hafta sonu mersinde pozcudaki balıkçıda tezgahta küçük deniz levreklerini görünce adama dedim bunların limiti kaç cm biliyormusun? adam bunlarda limit yok demez mi! adamla biraz atıştık ama satıyor ve millet alıyor.Bize müstahak..
Ben derimki.... forum üyeleri olarak, bir kampanya ile, ilgili bakanlığa her üye yazı yazıp postalasın.Hatta tüm vekillere....Aksi takdirde eğer yanılmıyorsam yunanistan ege deki bağzı balıkları kendi milli kültürüne dahil edecekmiş. Yaaaa işte bizde bol bol çinekop yavrusu tüketelim ,bitincede torunlarımız yunanistana gidip ,döndüklerinde yunan lüfer balığı yedik desinler....Kusura bakmayın biraz sinirliyim...selamlar
sikayet edın arkadaslar anında... ızleyerek kendımıze uzecegımıze ve hıc bır sonuca varmayacagımıza en azından bı caba gosterelım sıkayette bulunalım...
Aynı manzara kıyıdan olta atanlarda da var ne yazık ki. http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=1027296&postcount=3588 Birinin az, öbürünün çok tutması fark etmiyor, ikisi de yasa dışı, ikisi de sorumsuz. YAlnız cezalarda adaletsizlik var. Kıyıda denetim yapılsa 10 tane limit altı balık tutana 857 lira, denizde denetim yapılsa 10 ton limit altı balık tutana da 857 lira ceza, bu adalet değil, yalnız şöyle de bir durum var, ceza, teknedeki insanların her birine ayrı ayrı yazılıyormuş, yani 10 kişi varsa 8570 lira, yine de tuttuğu balıklar cezayı rahatça öder ve o da tutmaya devam eder. Yılmak ve ayırım yapmak yok, kurala uymayan kim olursa olsun ihbar etmek lazım.
Tabii ki boşuna uğraşıyoruz! Ama uğraşmaya devam edeceğiz. Yılmadan ve sıkılmadan. Bunlar alaylı dediklerimiz, esas diğerleri yaptıkça canım çok çok sıkılıyor ve umutsuzluğa kapılıyorum. Ama... Allah hepimize sabır versin. Selamlarımla...
Ah be Murat abicim neden "arasam mı" acaba" diyorsunuz, direkt olarak arayın, tabiki ilgileniyorlar. Hatta bu tip balıkçıların adamlarıda bu tip sitelere üye olup "arasan ne olacak gelmiyorlarki" diye yazarak (art niyetsiz olarak yazanları hariç tutuyorum) bizleri yıldırmaya çalışıyorlar!! Ben şimdiye kadar 7-8 defa aradım her seferindede gelip giydirdiler. Bırak balıkçı teknesini şikayet etmeyi, lütfen tezgahta gördüğünüz zamanda üşenmeyip zabıtaya veya nereye edilmesi gerekiyorsa şikayet ediniz..
Olsun be Mahir amca, biz yinede o şerefsizlere 8570 lira saplayalımda hiç değilse yıkmasak bile sallamış oluruz, canını acıtırız..
bugün karaköyde abartmıyorum 11-12 cm'lik yapraklar satlıyordu, akşam pazarı kilosu 6TL'ye kadar düşmüştü ve gayet te iyi alıcı buluyordu.. ben sıkıldım artık kimse kusura bakmasın bakıp geçiyorum.. ben yakalamıyorum ama yakalayan ya da satanlarla mücadeleye de girmiyorum çünkü bunun hiç faydası yok, insana uzaydan gelmiş muamelesi yapıyorlar, durduk yerde sinir harbi..
Yöneticimiz uyuyormu HUUUUUUUU....!!!!!! idk Uzun lâfın kısası.... ''Nasılsanız öyle idare olunursunuz ''