Merhaba herkese..Hepimiz biliyoruzki balık nasip işi zorla olmuyor : Size zorla balık nasıl tuttuk anlatmak ve biraz olsun gülümsetmek istiyorum..Eylül ayıydı ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın bulduğu bir kerterizden kıyıdan avlanmak üzere her zamanki hevesimizle sabahın köründe yola çıktık..Normalde tekneyle açıldığımız için kıyıdan avlanmaya uzun süredir ara vermiştik ve değişiklik olsun istemiştik..Yolda giderken patlayan lastiğimiz moralimizi bozar gibi olsada ŞANSIMIZI ZORLAYACAKTIK..Uzun uğraşlar sonucu kayalardan inerek ulaştığımız kerterizimize varınca ilker abiyle gözgöze geldik..Burdan balık tutmak neredeyse imkansızdı çünkü her taraf kayalıktı ve olta koparmaktan başka şansımız yok gözüküyordu..Üstelik hava internet tahminlerinin aksine ters ve sertti..İlk denemelerde korktuğumuz başımıza geldi ve takımları bir bir suda bırakmaya başladık..Gün ağarmak üzereyken hevesimizde takımlar gibi kırılmaya başlayınca İlker abiyle bizi davet eden arkadaşa nazikçe teşekkür ederek ordan ayrıldık..Çok moralimiz bozulmuştu ve hava zaten birazdan feci şekilde yağmur indirecekti..Eve bomboş dönmenin acısı çok koyuyordu ama balıkçıda akıl aramayacaksın mantığıyla hemen boş tekne aramaya karar verdik.Bu havada yağmuru yemeyi denizdeki fırtına riskini ve boş tekne bulma şansımızın neredeyse sıfır olduğunu göze alıp şansımızı zorlamaya karar verdik..ve milyonda bir ihtimal gerçekleşti,şansımıza telefon edip bir tane boş tekne bulduk..anında gerisin geriye bir U alarak geri döndük..Çok hırslanmıştık ama bu ters havada ve bu şanssızlıkla balık tutacağımıza aslında ikimizde inanmıyorduk..Tekneyle kerterimize vardık..Etrafımızda yaklaşık 8-10 tekne daha vardı..Selamımızı verip balık durumunu sorduk..Herkes büyük bir umutsuzlukla ''balık yok'' dediğinde iyice moralimiz bozuldu..Zaten yaptığımızın akılla izah edilir tarafı yoktu ve bile bile lades dediğimiz için iyice mutsuzluğa kapıldık..İçten içe ''zaten bende akıl olsa tek tatil günümde sabahın köründe kalkıp balığa gelmezdim'' derken yinede bir umutla oltaları suya indirdik..Daha iner inmez baba bir çupra aldım..derken bir tane daha bir tane daha Etrafımızdaki teknelerde tık yokken biz durmadan çupra çekiyorduk o korktuğumuz hava aynı halde kapalı kalmasına rağmen tek damla yağmur düşmedi..Rüzgar deseniz hafif batıya döndü ve öylece yattı kaldı büyük bir şanssızlıkla ve umutsuzca başladığımız av hayatımın en zevkli avlarından birine döndü ve toplamda 24 tane çuprayla günü kapattık..Eee..Ne demiş ustalar ''BALIK NASİP İŞİDE OLSA AZİMLE İŞEYEN DUVARI DELER''..Şaka bir yana her türlü teknik detayı,hava rüzgar durumunu,yemleri,takımları vs hazırlayarak gittiğimiz ve bomboş döndüğümüz avları düşünürsek bir kez daha balıkçılığın o hesaplanamaz nasibiyle mutlu bir gün geçirdik..Siz siz olun bizim yaptığımız deliliği yapmayın diyeceğim ama sizde balıkçısınız ve hanginizde akıl varki ...Konuyla ilgili fotoları daha sonra yükleyeceğim..Saygı ve sevgilerimle..
tebrikler kötü başlayıp iyi biten maceranızın sonunda gayette güzel ve hatırı sayılır bir av yapmışsınız...
hava iyide olsa,kötüde olsa ,insan yinede kendini alamıyor bu balık işinden, bir umut deyip çıkıyor balığa..eeeeeee horoz ölür gözü çöplükte kalır derler ya...daha güzel günler dileğiyle.....
Levent bey av hikayeniz eminim çok güzeldir ama malesef paragraflara ayırmadığınız için gözümde ciddi derecede problem yaratıyor ve okuyamıyorum. Paragraflara ayrılmamış yazıları okuyamayan benim gibi birçok insan olduğundan eminim. Sevgiyle kalın.
Bende her boş avımdan sonra aynı hislere kapılıyorum. Sizin av sürprizli olmuş gerçi. Diğer tekneciler gıcık olmuştur kesin.
Ben sizin gibi acemiye yatıp yakaladığı balıklar ve bilgisiyle beni madara eden çook usta gördüm Ustalar prostatlıda olsa o duvarı delmenin birçok başka yolunu biliyordur sayın ustam
valllahi süpermiş, tebrik ederim. allah nazarlardan saklasın. amatör balıkçılık böyle birşey işte, kötü gideceğini bile bile ava çıkıyorsunuz, ama emeklerinizin karşılığını hiç beklemediğiniz bir anda alıyorsunuz.
Güzel hikayeymiş. Teşekkürler paylaşım için. Hepimizin sıkça benzerlerini yaşadığı bir durum elbet. Acaba bu duruma şansını zorlamak mı, yoksa nasibin seni kendine çağırması mı demeli?