Bot almak istiyorum(tavsiyelerinizi bekliyorum)

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında markymark tarafından paylaşıldı.

1. markymark

markymark Murat

Favori Kamış:
    Alba star,Balzer
    Favori Makine:
    Alba star,Daiwa
    En İyi Avı:
    ?
    Herkese merhaba...
    Aranıza yeni katıldım.Öncelikle kendimi tanıtmak isterim.İsmim Murat,evliyim.
    İstanbul/Bayrampaşa'danım...
    Yazın memlekette(Kırklareli/Vize/Balkaya) hobi olarak balık tutuyorum.
    Bu sene bi hevesle bot alıp boş geçen öğle saatlerini ağaç gölgeliğinin altında suda geçirmek istiyorum:)
    Yani denize indirme gibi bi durum sözkonusu değil.
    Yaklaşık 2 metre derinlikte dere tarzı akıntısız suda ve göletlerde kullanmak için aşağıdaki resimlerdeki botu almayı düşünüyorum..
    Öğrencilik+evlilik dolayısıyla tekne zodiac tarzı bişi söz konusu değil şimdilik:)
    Benim sormak istediğim bu botlar anlattığım amaçlar için uygunmudur?
    Aşağıdaki botlardan birini düşünüyorum...
    Üstteki 3.65m alttaki 3.15m...

malzeme ve özellikleri için link: http://urun.gittigidiyor.com/Intex-4-Kisilik-Excursion-Sisme-Deniz-Nehir-Botu_W0QQidZZ10528347

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
    Saygılar...

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    Murat kardeş. ben bu tarz bir bot kullandım. ilk olarak botun imal edildiği malzemeler ince ve sert bir şeye sürttüğünde çok çabuk deliniyor. Amaç balık avlamaksa çok daha tehlikeli bir hal alır. Malum, kancalar falan bot için tehlike arzeden unsurlar. Sadece gezinti amaçlı kullanacaksan olabilir ama kullanacağın bölgenin sert çalılar veya zeminden uzanan sivri uçlu dal uzantılarının olmamasına dikkat etmen gerekir. elbette bot kullanımı için en önemli husus can yeleği. hem senin hem de seninle beraber bota binme ihtimali olanlar için. su şakaya gelmez. çok iyi yüzme bilsen bile her zaman tedbirli olmanda çok büyük fayda var. yani can yeleği şart. bir diğer husus bu tarz botlara motor bağlama sorunu. eğer ileride elektrikli motor falan düşünüyorsan bu botlar verimsiz olur. ayrıca botun boyu çok büyük. 2.40 - 2.60 botlar tatlısular için idealdir. 3 mt ve üzeri botlar hem hantal olur hem de taşınması zordur. karada bir yerden bir yere hareket ettirmek zahmetli olur. kısacası bu tarz botların kullanışlı olduğunu söyleyemem. benim sana tavsiyem acele etme. madem böyle bir hevesin var. biraz sabret. para biriktir 2. el temiz bir zodiac tarzı bot. al. seamaster veya seastar botlar hesaplıdır diğerlerine göre. inşallah yazdıklarım işine yarar. selametle...

3. markymark

markymark Murat

Favori Kamış:
    Alba star,Balzer
    Favori Makine:
    Alba star,Daiwa
    En İyi Avı:
    ?
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim..
    Zodiac vs benim içi çok uzak şimdilik dediğim gibi...
    Bunların 3.15 olanını 200'e buldum..
    Yani hem sefa hem şimdilik ekonomik olsun istiyorum:)
    Çok şey istiyorum sanırım:)
    Öğrencilik bitince ilerde iyi bişey düşünüyorum kısmetse ama bu yaz eğlenmelik bu uygun olurmu 200 tl için fiyat/kullanışlılık nasıl sizce?

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu tarz botlarla ilgili olarak bir çok açıklama yaptık. Kemal beyin söylediği gibi bir sene sonra onlarca yama ile çöpe atacağınız bir bot. Ancak bu tip botların en sakıncalı tarafı sert bir zemin üstünde olmadığından dik oturamıyorsunuz ve bu nedenle bel fıtığı vesair incinmelere neden olabilir.

5. markymark

markymark Murat

Favori Kamış:
    Alba star,Balzer
    Favori Makine:
    Alba star,Daiwa
    En İyi Avı:
    ?
    Son düzenleme: 26 Mart 2009
  6. onur1872

onur1872

bu botların kumaşları zodiac tarzı botlar gibi degil.kumaş demek de doğru olmaz bildigimiz plastikten.güneşte vs patlama yapar.ben bunlardan 10 yaşımdayken kullanıyordum.benim tavsiyem bunlara 200 lira verecegine(balık tutmak ve motor takmak gibi bir amacın da yoksa)30 liraya 2 metrelik botlar var onlardan al.heryerde bulursun yaza doğru migrosta bile olur.dedigim gibi balık da tutarım motor da takarım diyorsan bunlardan alınır fakat yine dediğim gibi bu botların motor takılabilir ve büyük olmalarından dolayı 3 4 metre olduklarından dolayı 150 200 lira..yoksa 30 liralık botlarla hemen hemen aynı kalitedeler.ayrıca gölet ve derede kullanacagım demişsin.göletlerde bir nebze kullanılabilir ama derelerde bu botlardan verim almak imkansız.ilk fırsatta hemen patlayacaktır.dedigim gibi 30 liralık 2 metrelik botlardan 2 3 tane al seni yaza idare eder.birde 200 lira eğlence için fiyat/randıman konusunda soru sormuşsunuz ki 200 lira iki ay binseniz 60 gün yapar.günlüğü 3 liraya geliyor:)tabiki 200 lira uygun bir fiyat ayrıca yama yapar iki sene kullanırsınız.ama dediğim gibi benim tavsiyem 230 cm lik kısa botlardan.bu bahsettiğiniz bot ile aynı yapıya sahip(plastik)ve biraz daha kısalar.motor takmayacaksanız bir yaz götürür hemde fiyatları 30-50 lira civarı(gitti gidiyorda ise 70 lira görünüyor)ha ikinci el 200 liraya zodaic tarzı botlar bulabilirsin ama üzerinde bolca yama olacaktır ama nekadar yama olsa da zodiac tarzı botlardan 10 kat randıman alırsın.hem köyde kullanacagım diyorsun koyacak yerin de var serdinmi yere kat yerleri de eskimez hava kaçırma sorunları olmaz.bahsettigin botların eklem yerleri ilk fırsatta açılacaktır.

Son düzenleme: 27 Mart 2009