Merhaba arkadaşlar; Ben Trabzon'dan ikamet etmekteyim. Motorsuz bir botun maliyeti yaklaşık ne kadardır. Ben biraz yeni başladığım için bu işe yeterli bilgim yok. Karadan balık avına çıkıyordum ama denizde çok daha zevkli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bir bota ihtiyacım var. Yaklaşık ne kadar tutar ve ayrıca gereken herhangi birşey var mı bilgilendirirseniz çok memnun olurum ..
Ahmet Kardeşim.. Bırak motorsuz şişme botu, nice fiber tekneler alabora olup batan ve boğulan insanlarımızın haberlerini duyuyoruz haberlerde gazetelerde..Kaldıki sen motorsuz şişme bot diyorsun..Şişme bota karşı değilim bende aynını kullanıyorum.Ancak bana göre Karadeniz`de en az 3,20 alüminyum tabanlı olmalı ve kıçında da 15hp. motor olmalı diye düşünüyorum.. Bu arada örnek olarak http://www.balikmarketim.com/catinfo.asp?cid=927 bu siteyi öneririm.buradaki modellere bir bak. Senin oradan da ikinci el fiyatlarına bak.Karşılaştırmayı kendin yap. Birde http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=63 sayfasında gerekli bilgileri bulabilirsin..
Sevgili Ahmet bende arkadaşlara katılıyorum. Karadenizde botla denize açılmak bana da ürkütücü geldi. Çok iyi havalarda ( Karadenizde dalgasız gün sayısı ne kadar olur bilemiyorum ) fazla açılmamak kaydı ile kullanabilirsin, fakat arkadaşların dediği gibi en az 15 beygir motorunda olması lazım ki hava patladığında çabuk kaçabilesin.
Karadenizin durumunu bilen arkadaşlarım ifade etmiş.Eğer dalgalı gün sayısı gerçekten fazla ise bot olayı çok iyi bir fikir değil. Fakat ben botu tercih etme nedeni olarak şunları söyleyebilirim. Her şeyden önce taşınabilir olması beni cezbeden şey.Bota verdiğim parayı fiber tekneye verseydim en az 4,25 lik tam teşekküllü bir fiberim olurdu.Ama ben gittiğim tatil yerlerinde arabanın bagajına botumu motorumu yerleştiriyorum hiç bir zaman kıyıya mahkum değilim. Bakım masrafları çok cüzi.İLk aldığımda üstk yüzeyine güneş ve hafif sürtünmelerden koruması amacı ile boyaya benzer bir ilaç var onu uyguladıktan sonra kalite bir bot uzun yıllar seni idare ediyor.Tabi uygun motor olması gerekiyor.Motorsuz bot gerçekten külfet ve tehlike. Ama karadenizle ilgili arkadaşlarımın tavsiyelerine kulak ver. En az 2,70 olması gerekiyor.Yarı tenteli fisherman modelleri gerçekten hoş görünüyor.Marka olarak Zodiak,Quiksilver,Orca,Seastar tavsiye edebilirim.2.70 den fazlası şişirme zahmeti ve taşıma açısından uğraştırıcı oluyor.Geçen sene bende 3,60 Alümünyum taban vardı.Şimdi ise 2,40 var.5-6 dk da sürmüyor şişirmem.Fiyat dersen www.balikmarketim.com adresinden ulaşabilirsin.Motor tamircilerine gidip temiz bir motor alabilirsin.2.70 Alümünyum tabanlı (Omurgalı) bir bota 6 Hp yeterli.(Karadeniz şartlarında arkadaşlarımın belirttiği gibi en az 3,20mt ve 15 HP) Fakat 3,20 bot ve 15 Hp motora vereceğim paranın üzerine biraz ekler güzel bir kamaralı tekne alırım.Karadeniz olmasa Bursa veya daha güneyde 2.000,00TL gibi bir bütçe ile çok iyi bot+motor kombinasyonu elde edersiniz.Ama anladığım kadarıyla Karadenizde bu biraz zor.
arkadaşlar siz beni yanlış anladınız sanırım şişme botu kastetmiyorum tahta olanları sanırım tam olarak bilmediğim için nerden yapıldığını. Hem motorlu bir botun maliyeti benim bütçemi aşıyor bu yüzden hem zaten zevk amaçlı güzel günlerde çıkmayı düşünüyordum.
Ahmet Bey, Yaşınız ve tecrübeniz itibarı ile bot ve tekne konusunu iyice araştırıp önce neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Sonra ne istediğiniz netleşince size yardımcı olmaktan zevk alırız. Şu aşamada ne alırsanız alın hem sağlığınıza hem bütçenize zarar vereceğiniz çok kuvvetli ihtimal. O nedenle forumlardaki eski konuları, bu tip ürün imal eden ve satan firmaların web sitelerini dikkatlice incelemenizi öneririm.
Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum. Önce bot alacaksanız . " NEYE İHTİYACIM VAR ?" sorusunun net cevabını verebilmelisiniz. Bot alma fikrinizde bilgi almak isterseniz bilgi verebilirim. KAtlanabilir ahşap tabanlı bot sanırım sizin için en uygun olanı olacaktır. pm atabilir ve ya konuya cvp yazabilirsiniz. RASTGELE...