Bot Hakkında Bir Sorum Olacaktı ?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında PoseidonN tarafından paylaşıldı.

1. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Arkadaşlar merhaba geçen sene şubat ayında almış olduğum sea star 320 aleminyum katlanır taban botumu 5 Hp 2 zamanlı yamaha motorla yaklaşık 10 kez kullandım.
    Dikkatimi çeken bir durum oldu. Motoru taktığımız arka tahtası ve bota birleşen yerinde açılmalar oldu sanırım bali ile yapıştırmışlar. Bot çin malı olduğu için fazla ilgilenmedim. Daha önce çin malı motordanda çok çekmiştim.
    Bu tarz durumlar botlarda olağan durum mudur? 9.9 luk bir motor taksaydım sanırım tahtayı koparırdı diye düşünüyorum.
    Bu yüzden botlardan soğudum. Kullananlar beni bilgilendirirse sevinirim. Tevsiyelerinizide bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler...

2. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Sanırım bütün bu markalarda böyle durumlar var fakat çin malı olması ilen alakalı değil sanırsam şipariş eden firma belkide öyle yapın diyor ee fazla satacakya. Aynı bottan oğlumun öğretmeninde var sorun aynı. Aynı benzer sorunlar başka markadada yaşanmış bir ara gözüme çarptı idi. istersen verdiğim linki baştan sona kadar vede yazılan yazıların nezaman yazıldığına dikkat ederek okumanı tavsiye ederim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28019&page=3

3. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    İlgili Konu: http://www.balikavi.net/forum/showth...t=28019&page=3

Ufuk bey bu konuyu eskiden incelemiştim fakat bu yorumlar yeni yapılmış. Demekki bütün botlarda görünen bir olay bu.
    Bunun için fiber taban tercih etmek iyi olur sanırım. Buda taşıma şansı olanlar için iyi. Fakat bu durumda bot yerine fiber bir tekne almak daha mantıklı geliyor bana.
    Fiberde olursa artık içten takma motorlu tekneler var fuarda görmüştüm fakat motor daha güçlü bir şey seçilmesi lazım diye düşünüyorum. Dizel motorlar daha torklu motorlar. Benzinli motor 5 Hp lik kullandım dalgadan inerken sanki beni geri çekiyor ve motor boğuluyordu. Yada dalgadan atlarken pervane su dışına çıkıp motor bağırıyordu. Bu yüzdende çok yoruluyordu.

4. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Furkan ufuk abi diyebilirsin bana :) Şunu beelirteyim benim öyle bot motor tecrubem pek yok bende okumaklan kulaktan duymaklan yetiniyorum çoğu zaman. Sen yazmışsın bütün botlarda bu sorun var diye, hayır bütün botlarda yok sadece birkaç markada var zaten o markalarda sadeceeeee memleketimizde satılıyor. Örneğin senin botu başka ülkelerde satan varmı bir araştır bence yok. Benim 2 botum 1 motorum var botun birini sıfır aldım ikincisini kullanılmış 2006 faturalı aldım kullananda 15 hp motor takmış kullanmış bende 15 hp kullanıyorum üstelik öyle motora acımam ve varsa basıyoruz zamanı gelince, senin dediğin açılma olayı falan yok 1 ay denizde bıraktım havası hala kafi derecede idi. Yani şunu anlatmak istiyorum işin içine marka olayı giriyor ne kadar ekmek okadar köfte misali :) Yukarıda yazdım aynı bottan arkadaştada var kürek yerleri mesela kopmuş vaziyette.. Sen yine bot bak ama bilindik markalar olsun derim. Sana kolay gelsin

5. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Tamam ufuk abi yazdıklarını okudum.
    Bana bot markası verebilir misin peki? Bu konuda tavsiyelerin nelerdir?
    Bahsettiğimiz botlar Zodiac, Kolibri gibi markalar mı?

Benim yukarıda yazmış olduğum bir diğer konu ise motor problemi. Okumuşsundur belki. Senin böyle bir sorunun oldumu?
    Göldede kullandım botu fakat gölde dalga olmadığı için sorun yoktu.
    Dalgalı havalarda cok zorlandım hatta motor yamaha olduğu halde 2 kere denizde bıraktı beni. Bu konu hakkında düşüncelerin nelerdir. Acaba kısa şaft bota uzun şaft motor kullansak sorun çözülür mü?

6. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Furkan benden bukadar. Bende senin gibi acemiyim marka falan veremem çünki kullanmadım ne desem gerisi yalan olur senide etkilemiş olurum.. Fakat şunuda yazayım eger uzun süre rolantide motoru çalıştırırsan stop ettiğinde çalışması zor olur yada hiç çalışmaz denizde kalırsın sebebi bujilerin yağlanması onun için uzun süre düşük devirde gezdikten sonra kısada olsa yüksek devirde gidip motoru stop etmek faydalı. Yukarda bahsettiğim kürek yerleri kopan bottaki arkadaşların başına gelmiş bir olay motor bozulacak diye hiç gaz vermiyorlarmış üstüne üstlük yağda PO,den alma katkı oranıda göz kararı sonuç stop ettikten sonra çalışmaması ve 3 saat ve bilmem kaç dk kürek çekme (küreklerde olmadığı için kano gibi ) üstelik kıyıya uzaklık max 500 mt.