Bot için ADB ve Ötb gerekli midir?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında cbsero tarafından paylaşıldı.

1. cbsero

cbsero Serhan Aksoy

Merhabalar,
    3,40 ahşap tabanlı katlanabilir bot ve 9,8 lik motor için ADB ve ÖTB gerekir mi?

2. PACO

PACO Umut DEMİR

Verdiğiniz verilere göre gerekmez

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    ADB mtor gücü 10Hp den sonrası için gereklidir.Fakat denizde 2,40' ın üstünde olan her araç için Bağlama kütüğü ruhsatının alınması gerekli olduğunu biliyorum.
    Bağlama kütüğü ruhsatı için Botun faturası,CE belgesi,motor faturası ile Liman başkanlığına müracaat ediyorsunuz.Gitmeden önce www.denizcilik.gov.tr den Online işlemler menüsünden botunuza isim alıyorsunuz.İsmi sağ ve sol yanlarına yazdıktan sonra her açıdan botun motorda olduğu halde fotoğrafını çekiyorsunuz.Kimlik ,fotoğraf gibi ayrıntılarla birlikte ruhsatınızı çıkarıyorsunuz.Bu boydaki bot için bağlama kütüğü ruhsatı ücretsizdir.

4. cbsero

cbsero Serhan Aksoy

Cevaplar için teşekkür ederim....

2008 tarihli resmi gazetede yayınlanmış bilgiye göre,

ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI, KAYDI VE BELGELENDİRİLMESİ İLE

ÖZEL TEKNELERİ KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ

HAKKINDA YÖNETMELİK
    MADDE 6
    (4) Şişme botlardan alt yapısı (tabanı) sabit olup, üst yapısı şişirilebilir ve katlanabilir olanlarına ve alt yapısı da katlanabilir boyu 4 metreden büyük olan şişme botlara ÖTB düzenlenir.
    MADDE 7
    (5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile 6 ncı maddenin beşinci fıkrası (a) ve (b) bendinde sayılan tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.

Bunun üzerine bir yönetmelik..vb. çıkmadıysa bir sorun görünmüyor diye düşünüyorum. Emin olmamakla birlikte...

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    2008 yılında ÖTB geçerli idi.Şimdi Bağlama Kütüğü geçerli.BU yönetmelik değişti.Ben Lİman başkanlığı ile görüştüm.Hatta sitede de çok konuşuldu.Artık 2,40cm yi geçen motoru olan her vasıta gemi sayılıyor.Bağlama kütüğü gerekiyor.ADB için ise şart 10Hp ve daha yukarısı olması.

6. cbsero

cbsero Serhan Aksoy

evet bende tahmin etmiştim değişiklik olabileceğini konu başlığını hatırlıyor musunuz? Bağlama kütüğü ile ilgili...Teşekkürler...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 24 Mayıs 2010
  7. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki