merhaba aranıza yeni katıldım arkadaşlar. katılır katılmazda gidip kendime 340 bir bot ve 10hp motor aldım. amacım ayvalık altınovadan eşimle koylara doğru açılmak ve tabiki balık tutmak. bu ağustos başlarında bu hayalimi hayata geçireçeğim inşallah. forumu neredeyse baştan sona kadar okudum. ve şuan kafam acayip karışmış durumda. balık olarak levrek ve cipura düşünüyorum. levrek için forumda tavsiye edilen yo-zuri pins minnow serisinden alacağım. misina asso discovery 0.25 tavsiye edilmiş bikaç yerde onu düşünüyorum. fakat kamış ve makineyi bi türlü oturtamadım. tekneden benim düşündüğüm şekilde avlarda çıkrık kullanılıyor anladığım kadarıyla. benim için gereklimidir. sonuçta avlayacağım (oda başarabilirsem) levrek, kılıç balığı diil. diğer avlarda kullanabilmek için orta karar normal bir makinede işimi görürmü. bu konularda yardıma ve tavsiyeye ihtiyacım var arkadaşlar.
Oncelikle hayirli olsun, Önereceğim makinalar "SHİMANO SYMETRE 2500 FI" bu makinayı ben at-çek için kullanmaktayım.Devir sayısı 1:6.2 dir.Önden kalama makinalardan ,SHİMANO STRADIC serilerini öneririm.Bunlarında devir sayıları yüksektir.Bir başka isim SHİMANO EXAGE 3000RA.Bu tavsiye ettiğim makinalar at-çek yöntemi için ideal makinalardır.Shimano'nun ASPIRE,TWINPOWER,STELLA modelleride var(Bunlar normal makineler). penn 114 H var. Tur sayısının fazla olması ve dönüş gücünün yüksekliği sebebi ile diğer çıkrık makinelerden farklıdır penn lerde en ideal ve tutulan cikrik makinesidir diger modellerine nazaran daha verim alinmisdir bende yeni aldim fiyatida 300 ytl civari olmasi lazim Turkiye de ve memnunum zaten sizde tek kamis ve makine ile yetinmiceksiniz yakinda eminim odanin birini yada deponuzu bosaltip mazeme odasi yapcaksiniz bu sevda virus gibi her yerinizi sariyor Bu arada cikrik olmazsa olmaz bir makine degil levrek ve cupra avinda sadece aliskanlik ve kalite konusu. Bildiklerimle yardimci olmaya calisdim eminim deyinemedigim konularada ustatlar deyinip aydinlaticaklardir bizleri saygi ile kalin, Size ve esinize iyi avlar dilerim rast gelsin simdiden
doğan kardeşim herşeyden önce bot ve motot için doğru karar vermişsin hayırlısı olsun birde geçmiş olsun diyeceğim tedavisi olmayan çok tatlı bir hastalığa yakalanmışsın. öncelikle yürümeyi düşe kalka öğrendiğimiz gibi balıktada tecrübe çok önemli ayrıca bulunduğunuz bölge.her avlak yerinde yem ve kullanılan malzeme çok önemli vazgeçilmez olan birşey sağlam ve ince misina bölgeye göre avlanma tarzı. levreğe sırtı yaparken ince misina ve sahte olarak şeffaf simli silikon veya diğer rapalalar özellikle çok büyük olmamasına dikkat et çünki televizyonlarda gördüğümüz gibi adanlar kocaman rapalaları atıp kocaman balıklar çekiyorlar sanmaki sende o kocaman rapalalarla o balıklardan alacaksın.kıyılarımızda öyle balıklar bulmamız biraz zor sen yinede ufak rapalalarla başla yani 6 cm gibi başlayabililirsin. ben 14 cm beyaz silikonla akyada sinavritte aldım deneye bilirsin. deneme yanılma çok önemli biraz açıklarda ağırlık bağlayarak rolantinin biraz üzerinde yol alarak sırtı yapmanı tafsiye ederim. size bol şanslar daha sonra yine görüşmek üzere.
önerileriniz için çok teşekkür ederim. verdiğiniz modelleri inceledim ama fiyat olarak baslangıç düzeyine biraz fazla geldi bana. sanıyorum netten almak yerine bir av malzemesi satan yere gidip almak en mantıklısı olacak. balık virüs gibi gerçektende. bi kere insanın kanına girdimi çıkmıyor. Beni en çok sessizlik ve huzur kısmı cezbediyor. İstanbulda da kıyıdan attım bikaç sefer ama o gürültü kalabalık ile sefadan çok cefa geldi bana. o yüzden ayvalıkı çok severim sıcak sessiz sakin... arkadaşlar arasında adım tropikal balıkçıya çıktı