bot için ÖTB

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında barisozcetin tarafından paylaşıldı.

  1. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    herkese merhaba, foruma yeni katıldım, forumda aradım fakat net bir bilgi bulamadım, 3.20 bot ve 9.9hp motor alacağım, bunun için ÖTB gerekiyor mu?
    şu linkte: http://www.resmi-gazete.org/sayi/98...silerin-yeterlikleri-hakkinda-yonetmelik.html

    dediğine göre: (4) Şişme botlardan alt yapısı (tabanı) sabit olup, üst yapısı şişirilebilir ve katlanabilir olanlarına ve alt yapısı da katlanabilir boyu 4 metreden büyük olan şişme botlara ÖTB düzenlenir.
    buradan anladığım, 4 metreden küçük katlanır tabanlı botlar için ÖTB aranmıyor..

    teşekkürler
     
  2. alikemal

    alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

    Mesajlar:
    1.350
    Şehir:
    Ankara
    doğru anlamışınız
     
  3. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    Hakan bey, bu maddelerde bot bahsi geçmiyor, özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçları gibi genel birşey kullanılmış, buradan anlamamız gereken her türlü deniz aracı mıdır? yani kano, şişme tabanlı bot vs. hep bu kapsamında mıdır?
     
  4. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    anladım, ancak 190tl ye alınmış şişme tabanlı bot için de geçerli mi? şunun için soruyorum, mevzuatta bot hiç geçmiyor, neye göre ayrılacak bu iş, sonuçta ben botumu denizde tutmayacağım, her kullanmamda söndürüp katlayıp evimde saklayacağım, bunun için de limanla belgeyle prosedürle uğraşmak istemiyorum..
     
  5. mersincorp

    mersincorp Celalettin KARAMAN

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    5
    Ce belgesindeki özelliklere göre.
     
  6. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    şimdi efendim benim açıkça anlayamadığım şudur, özel tekne sınıfına neler giriyor, özel tekne tanımı nedir, neleri kapsar, bununla ilgili bilgi yok bu mevzuatta
     
  7. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    2,5 mt den yukarı olan denizde yüzen ne varsa bağlama kütüğü ruhsatı çıkarılması lazım.ÖTB yerine Bağlama kütüğü ruhsatı alınıyor.

    4mt aşağı botlarda ücretsizdir.

    Yanlız bu belgeyi çıkarmanız için botun CE belgesi olacak,her yönden çekilmiş arkasında ve yanında botun daha önceden denizciik gov.tr den aldığınız isim yazılacak.Motorun faturası,fatura sizin üstünüze değilse noter satış belgesi ki en az 140 liradır,Kimlik vs. bilgileri ile Liman bşk larına müracaat ediyorsun.Onlar sana bir numara veriyor.Onuda bota yazıp fotoğrafları vs belgelerle bağlama kütüğüne müracaaat ediyorsun.
     
  8. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    botu sıfır alacağım için ce belgesi var tabi, işte merak ettiğim şey bu, denizde yüzen ne varsa biraz geniş bir aralık, 2,5 metreden büyük şişme botlar var mesela motor takılamayan ve sadece kıyıda kullanmak için.
    http://www.intex.com.tr/default.asp?git=9&urun=53
    eski mevzuatta detaylı olarak verilmiş tabanı katlanabilir şişme bot şu kadar metreden küçük falan diye, yeni düzenlemede denizde yüzen herşey anlamı çıkıyor, bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum mantıken?
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2010
  9. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ben liman bşk' lığı ile görüştüm zamanında.Sonuçta sen o botla denizde seyredeceksin.Kaza da olabilir,egeden adalardan insan da kaçırabilirsin vs.vs.Bu mantıkla düşünüyorlar.

    Bazı kıyı illerimizdeki liman bşk ları,sahil güvenlik çok sıkı göz açtırmıyor.Fakat ben o kadardır botla denize açıldım.Bir defa bile sahil güvenlik denk gelmedi.

    Bot konusunda da açıkçası bilgileri yok.Birisi diyor belge gerekir diğeri kesin gerekir diyemiyor.Ama kılçığına denk gelirseniz sıkıntı yaşarsınız.

    Şahsi fikrimi sorarsanız linkini gönderdiğiniz bot için bağlama kütüğü çıkartmam.Gereksizdir demiyorum doğrusu çıkartmaktır ama ben çıkartmam.Her şey den önce denize açılacaksam öyle bir bot almam.Motor takma aparatı taktığınızda en fazla 3-4 Hp motor takabilirsiniz.O apartatlarda çok dayanıklı olmuyor.

    Ben bir sene daha beklerim 350 liranın üzerine 1.000 lira daha eklerim 3-360 arası zodiak tipi bir bot alırım paşalar gibi gezerim.Barajlarda kullanım için ideal olan düşündüğünüz botlar denizde çok tehlikeli bir araç haline gelebilir.Olmuş olması için almayın.
     
  10. barisozcetin

    barisozcetin barış

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    istanbul
    halil bey, linki örnek olarak verim zaten, benim almak istediğim 3.20 boyunda seamaster marka bot + 9.9hp yamaha motor, sahil güvenlik çevirirse faturaları gösteririm,botu yeni aldığımı ve kayıt ettirmem gerektiğini bilmiyordum, en kısa zamanda kaydettireceğim derim, bu prosedürler ile uğraşmak çok dert geliyor bana açıkçası..
    bilgiler için herkese teşekkürler
     
  11. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Şimdi oldu işte.Allah gönlüne göre versin inşallah.
     
  12. Eburana

    Eburana erbil

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    ist
    Jet-Ski icin durum nedir? 2.5 metreden uzunlar genelde. "baglama ruhsati'" ve bunun icin tonalito belgesi cikarilmasi gerekiyormu?


    Birde baglama kütüğü ruhsatnamesi için jet-ski ye isim yazmak gerekiyormu sağına soluna arkasına numara falan
     
    Son düzenleme: 22 Aralık 2010
  13. keyifli

    keyifli emre

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    izmir
    barıssözçetin gibi bende bu konuda bilgisizim bende motorsuz şimdilik bi zodiak tarzı bot almak istiyorum izmir kıyılarında balık avına çıkmak için şimdi benim ne yapmam gerekiyor nerelere basvurmam gerekiyor canım istediği zaman istediğim yerden denize açılabilirmiyim ? nerden ulaşabilirim bu bilgilere bilen varsa bi zahmet açıklık getirsin ..
     
  14. alpargun35

    alpargun35 c.alp argun

    Mesajlar:
    388
    Şehir:
    İZMİR
    Liman başkanlığına ( Kordon da , heykel girişinde) ''bağlama kütüğü ruhsatı'' için müracaatınız gerekiyor .

    bilgi: http://www.denizcilik.gov.tr/dm/ (Bağlama kütüğü bilgi sistemi bölümünden)
     
    Son düzenleme: 19 Nisan 2011
  15. merkury33

    merkury33 HASAN

    Mesajlar:
    1.427
    Şehir:
    Tarsus
    Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Ben kendi teknemi kendim yaptım, kapalı 4m. ve 30hp motor. sanayide durdugu halde temiz kagıdını bir kaptan vasıtasıyla liman müdürlüğünden çıkarttık (2007). bunun için ışık, çapa, yagınsöndürücü, 3 tane can yelek, bayrak, yazı, ölçü hepsine baktılar gittiler. Zira ben 20 yıldır kayıkla açılırım Mersınde o kadar sahil güvenlik geçti yanımdan ve hiç belge sormadılar. Sizdeki 9.9 luk motor o bota 10 mil hız rahat yaptırır. Belge (EHLIYET) alman gerekmiyor ama plaka gerekecek gibi gözüküyor. Gerçekten 2008 de bazı düzenlemeler getirilecekti ne oldu tam olarak bilmiyorum. Bu prosedürlerin daha çok ticari uğraşanları kayda almak için yapılacağını sanıyorum, kıyıdan amatör bir balıkçıya kimse bir şey demez, görmezde. Yine de Sizinki motorla beraber kapsama mutlak giriyordur, ya kürekle açılın ya da en azından başvurunuzu yapın.
     
  16. enginköp

    enginköp engin köprülü

    Mesajlar:
    322
    Şehir:
    izmir
    Arkadaşlar ;

    Benim patronum da geçen sene 3.60 bot ve 9.9. honda motor aldı.
    Denemeye gittiğimiz ilk gün gerence körfezin de sahil güvenlik geldi.Faturaları çıkardık gösterdik.Yetmez dediler.Mutlaka bağlama kütüğü olması lazım.
    Durum şöyle yani.Liman başkanlığı ve sahil güvenliğin bize dediği şu.Şamriyele de motor taksan bağlama kütüğü alacaksın dediler.Motor takmaz iseniz bağlama kütüğü şart değilmiş fakat motor var ise bağlama kütüğü şart.Ha bide şu var ;

    faturaları gösterdik sahil güvenliğe daha sabah kesilmişti faturalar yani aynı tarih olduğu için anlayış gösterdiler.bilmiyorduk dedik.

    Fakat başka bi arkadasın başına da şu geldi.Bağlama kütüğü yoktu sahil güvenlik çevirdi arkadaşı tüm kayıtlarını ismini cismini aldılar.Sana 10 gün süre dediler 10 günde çıkardın çıkardın kütüğü yoksa yüklü bir ceza kesileceğini söylediler.tam 1 hafta koşturdu inananın.