Olabildiğince acemiyim ve her tavsiyeyi dikkate alırım. Bot ile at-çek yaparak levrek ya da turna yakalamak istiyorum. Bunun için hangi kalınlıkta misina, nasıl bir spin kamış, makara... yani genel olarak sıfırdan bir olta hazırlamak istiyorum. Yeni başladığım için şu aşamada ucuza mal edebileceğim ve kullanışlı bir takım tavsiye etmenizi bekliyorum... Bir de gölde misina renginin koyu yeşil olması bir avantaj mıdır?
Kamış, makine bilmem bottan kullanağınız için, ama misinayı ben olsam örgü alırdım. Yedek makaraya örgü misina almayı planlıyorum, sadece turna için .
botla avlanmadım hiç ama okuduklarıma dayanarak 1.80 uzunluk ideal diyebilirim. misinayı kesinlikle ip misina kullanmanızdan yanayım.ben 0.16 ip kullanıyorum cok memnunum. makina olarak yüksek hızlı ama balıgı cekerken dagılmayacak kalitede bi makinayı başlangıç için kullanabilirsiniz. dediğim gibi bot tecrübem yok okuduklarımı aktardım sadece.tecrübeli olanlar daha iyi tavsiyelerde bulunacaklardır. spin avcılıgına alıştıktan sonra kamışa makineye cok paralar dökeceksiniz zaten
teşekkür ederim öncelikle... bu forumda misinalar bölümünde okuduklarıma göre ip misina kolay takılıyormuş. zevk için illa ki para dökecegiz de bi yerden başlamak adına ilk olarak ucuz yollu bir takımla başlamak istiyorum
Ip misina sarim olarak ayni digerleriyle.kullanim sirasinda alismasi zaman almaz. sahteyi cekerken sıkı sarmazsaniz atis sirasinda dolasabiliyor.ama acmasi gayet basit. kaliteli ipler biraz maliyetli oluyor.ben 15 liralik ip kullaniyorum simdilik bi sikayetim yok ama liflerine ayrilabiliyormus ucuz ipler.alistiktan sonra kaliteli ip almakta fayda var. bende cin mali 30 liralik makineyle basladim gecen hafta shimano exage 3000 aldim.kamis olarak remixon fantasy 3-25 gr kullaniyorum.zaten kullandigim tek kamis. tavsiye edebilirim. 2.5 kiloluk baliklari cektim hala tek parca