Bot Kamışı Seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Arkadaşlar yoğun olarak istavrit avında, zaman zaman da yemli dip avında kullanabileceğim fiber dolgu bir kamış arıyorum ama bot kamışlarındaki şu lbs olayı kafamı çok karıştırıyor. Bahsettiğim avlar için 8-15 ve 10-15 lbs'lik kamışlar uygun mudur? İstediğim şey örgü misina da kullanarak en ufak kıraça vuruşunu bile hissetmek. Bu arada kullanmış olduğunuz uygun fiyatlı kamış tavsiyelerini de alabilirsem sevinirim...

2. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

3. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

ucu çok hassas güzel bir kamış

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    http://www.avmarketi.com/asp/product/144919/FLADEN-VANTAGE-BOAT-210-20-30-LBS
    benim kullandığım kamış. genellikle boğazda tekneden çinekop ,sarıkanatve istavrite kullanıyorum. ayrıca sırtı yaperkende kullanmıştım. teknede çapari yapacaksanız kamış ne uzun olsun ne de çok kısa. kısa olunca çapariyi tekneye almak zor oluyor. bu kamış tam ideal boyda tekneye rahatlıkla çapariyi alabiliyorsun. alacağınız kamış bence 2.10 ile 2.40 arasında olmalı diye düşünüyorum. fiyatı ben aldığımda uygundu şimdi biraz yükselmiş. gayet memnunum. tavsiye ederim

5. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Capari ile istavrit avlarken maksimum hassasiyet icin su anda elimde bulunan Albastar Aries 220 cm 100-200 gr kamis (en uc parca kirilinca yerine dolgu uc takildi) ve lineaeffe rapidseal 50 makina ile ip misina mi kullanmak daha mantikli yoksa 50-100 gr yada 50-150 gr atarli 40-50 liralik bir dolgu kamis ile ayni makina ve sert mono misina kullanmak mi daha mantikli? Butce kisitli oldugundan en dogru yolu ariyorum gecici bir sure icin :)