bot kamışı

Konu, 'Kamışlar' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    selamlar. bot kamışına ihtiyacım var 50 60 lira civarı bir kamış edinmek istiyorum ama bir şeyi çok merak ettim. bu kamışlar çok ince spin gibi duruyor lakin aksiyon olarak 100 250 gram olanları bile var. gerçekten bu kamışın ucuna 150 200 gram takabilir miyiz?

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
  3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    berkan abi hem o kadar hassas olup hemde nasıl o kadar yüksek bir atarı oluyor? çıkamadım işin içinden...

4. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba üsküdar sahilde kısığın sokağında almer av malzemeleri malzemeleri adında bir dükkan var kapıdan içeri girerken hemen sağda kamışlar göreceksin yabomax marka yeşil renkli ince spin görünümlü 2 parçalı kamışlar var 2.20-2.40 boylarında fiyatı 30 lira idi son 2 senede 6-7 tane aldım benden gören herkes istedi:D

kamışı görmeden karar verme çok kullanışlı ve bir o kadarda sağlam benden söylemesi.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ben sadece verilere bakarak karar vermem Furkan, kullanır denerim öyle karar veririm.. kamışın sağlamlığı tartışılmaz, test edildi onaylandı.. hassaslığına gelince; balığı hissetmen sadece kamışın hassaslığına bağlı değildir, avlandığın derinlik ve kullandığın misinanın da etkisi vardır.. çok derinde avlanıyorsan küçük balığı hissetmekte zorlanabilirsin, keza yumuşak misina kullanıyorsan aynı..
    Bir de bot ya da teknede ne uzunlukta kamış kullanacağına karar vermelisin.. bence ideali 1.50 - 1.80 arası.. tabi bu benim görüşüm, ben öyle rahat ediyorum :)

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    istanbulda değilim ne yazık ki.. :eek:
    berkan abi izmirden tekneyle çıkacağız bölümden arkadaşlarla. tahminen 60 metrelerde mercan fangri karagöz çipura vs. bakacağız ve yine tahminen 100 150 akıntı durumuna göre 200 gram kurşun kullanacağız açıkta olduğumuz için iri balık gelme ihtimalide yüksek. kamışın inceliğiyle atar değeri arasında düşüncelere daldım. sıkıntı çıkarmaz güven bana diyorsan (avlaklar ve balıklar açısından) düşünmeden bu kamışta karar kılacağım :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Furkan 60 metrede fangriyi kamışta hissetmemen bence mümkün değil zaten :) makinede ip misina kullan..
    Güvenilirlikten kastın kamışın çekeri ise kamışı eline aldığında anlarsın zaten, ucunu elinle bir bük, hissettiklerinden sonra kendin karar verirsin :) kamışın incecik ve sağlam karbon yapısı, hafifliği falan çok iyi..
    Ama yine hemen karar verme, başka öneriler de gelecektir.. bu arada taşıma açısından problem yaşamayacaksan parçalı kamışları öneririm, satış sitelerinden de iyice araştırabilirsin..

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    önceliğim fiyat ve sağlamlık abi. çok ince detaylar şuan için ilgimi pek çekmiyor. her hafta tekneyle çıkacak değilim zaten ayda bir buçuk ayda bir belki. üzülmek istemiyorum sonra. sağol tavsiyen için