Bot motor tavsiyesi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında tavernaci tarafından paylaşıldı.

1. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

Selamlar arkadaşlar foruma yeni katıldım.
    3,62 cm boyutunda botum var. botumun markası:BESTWAY VOYAGER 500
    genel olarak memnunum bottan geçen yaz kullandım.
    Kürekle kullanmak işkence motor almaya karar verdim, botu Van Gölü'nde kullanacağım.Sahilden 100-200m uzaklaşıp keyf sürmek ve balık tutmak için kullanıyorum (en fazla 3 kişi). Motor konusunu bir süredir araştırıyorum elektrikli mi benzinli mi diye içinden çıkamadım ama benzinli motor daha uygun gelecekmiş gibi beni sadece sahilden biraz uzaklaştırıp geri getirecek seviyede motor tavsiyesi istiyorum ve alacağım motor hangi özellikte olmalı elektrikli/benzinli farketmez hangisi işimi görecekse. (maddi olarak en uygun çözüm ve ürünler)
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

2. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

http://www.qualityadventure.com/sbm.html
    arkadaşlar linkteki ürünü tavsiye eder misiniz bir de çözemedim bu motor bota nasıl bağlanıyor kelepçeleri yok ayrıca mı almak alzım yoksa bunun olayı farklı mı voyager 500 botu öyle böyle götürür mü?

3. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

4. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    3 kişi kullanıcam diyosunuz elektirikli motor ufak gelebilir.Alıcaksanız mercury,honda,suzuki,yamaha bu markaların 6 ile 9.9 bg arası 4 zamanlı olmak şartı ile benzinli motorlarını almanızı tavsiye ederim.

5. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

peki elektrikli bir çözüm mü daha ucuza mal edilir benzinli mi?
    yarın sıkılır da kullanmazsak çok masraf etmiş olmayalım.

6. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    elektirikli motor pek tavsiye etmem sonuçta elektirikli motorlarda benzinli motorlar ile hemen hemen aynı fiyat he alırsanız kaliteli bi elektirikli motor ozaman ayrı dediğim gibi 5 6 bg 4 zamanlı bi motor çok rahat işinizi görür ilerde sıkıldığınız zamanda takım olarak satarsınız

7. enginköp

enginköp engin köprülü

Fuat Bey merhabalar ;

Mehmet BEy 6 hp ile 9.9 hp arası olsun demiş ama anladığım kadarı ile sizdeki best way botlardan ve bu botlarda motor takma aparatı ile motor takılıyor.Bence 2.5 hp veya 3.5 hp motordan daha büyük takarsanız.Aparatın birleşme yerlerinde açılmalar oluyor. buna da dijkkat edin derim...

Alın bir zodyak kurtulun hihi ( masraf açtım başınıza )

8. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

MERHABA
    Ben de hafif bir şey istiyorum bu yüzden elektrikli bir motor almayı düşünüyordum fakat çok tuzlu geliyor batarya ayrı alınca benzinli motor da çok ağır ve pahalı ikinci el piyasası yok burda beni sadece tıngır mıngır götürecek bir şey istiyorum. zodiak bot düşünmüyorum, borçlar var malum :)

9. enginköp

enginköp engin köprülü

Fuat BEy ;

Kaliteli bir elektrikli motor en az 750 - 800 tl + akü alacaksın ( akü deyip geçme büyük akü alman lazım ) + akü şarj aleti alacaksın sana nerden baksan 1200 - 1300 tl ye patlıcak bu iş...

ben coğu zaman ilanlara bakarım... bence şunun gibi birşey işini görür.Fiyatı da çok makul ve 4 hp senin isteklerinin fazlası ile karşılar.BU firma ile görüş kargoyla falan yolluyorlar bildiğim kadar ile türkiyenin heryerine...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...amanli-sorunsuz-motor-kelepir-118973031/detay

10. tavernaci

tavernaci FUAT YETİŞKİN

ilginize teşekkür ederim, peki alacağım motorun azami ağırlığı ne olmalı?

11. bariskunch

bariskunch BARIŞ ŞAHİN

Hız yapma derdin yoksa,ve sadece biraz açılıp balık tutayım,biraz da gezeyim diyorsan bu işin en ekonomik ve en iyi çözümü 3,5 beygirlik bir motor.mercury 3,5 hp 4 zamanli motor ideal.agirligi da sadece 17 kg.fiyati 2250 tlden basliyor.paraniz kısıtlıysa ikinci el 2 zamanli bir motor alabilirsin 5 hplik falan.o da 1000 tl eder en fazla.