Bot Patlak yardım

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında kaygisiz tarafından paylaşıldı.

1. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Kolibri KM 300D bir botum var. Botu şişik avziyette balıkçı barınağında bırakıyorum. Botu kullanırken botun tahta tabanının altıan su doluyor. 1-2 hafta sonra geldiğimde bot tam olmasada sonmuş oluyor aynanın arka tarafında mptprun yanlarında kalan tüp kısımalrı ise tam sonmüş oluyor. Patlak olduğundan şüpeleniyorum

Botumun nereden hava kaçırdığını nasıl bulabilirim? Botu şişirsem şişirdikten sonra Süngerin üstüne bulaşık deterjanı dökküp köpürtsem botun tabanına ve tupelrine sürsem yaptığı baloncuktan neresinin patlak olduğunu anlarmıyım?

Yama işini kendim yaapbilrimiyim? Kendim yapabilirsem ne tür bir malzeme kullanamlıyım? İzmirde nereden alırım?

İzmirde tavsiye edebiliceğiniz bot tamir eden yer neresidir?

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sahibinden.com da İzmir bot lanlarında görmüştüm sanırsam bot tamiri yapılır diye. Daha tecrübeli arkadaşlardan da yardım gelecektir. Bir de Hisarönünde bizzat bot satanlara danış derim.

Geçmiş olsun.

3. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Botun alt tabanını sürtme sonucu yırtmış olabilirsin o kısımda hava basıncı olmadığından tamiri kolay, öncelikle botu şişirirken barometre kullanıyormuydun eğer göz kararı şişirdi isen büyük ihtimalle fazla basınç ek yerlerine zorlama yapmıştır. Bütün tüplerin havasının inmesi normal değil patlak olsa 1 tane yada 2 tane hepsi olmaz diye düşünüyorum. Sen aslında yazmışsın ilk ne yapılacağını (köpüklen kontrol) onları bir yap subapları unutmadan :) gerisi şansına kalmış artık. Patlaksa varsa çözümü kolay tüp kaçağı ise zor. İğne gibi delikler varsa öyle ahım şahım yamaya gerek yok incecik yapişkanlı bant var (bot için) o işini görür. Kolay gelsin.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    sessiz bir yerde tam şişik halde,iğne deliği olsa sesini duyarsın,köpük ilede bulabilirsin.İğne deliği ise 20 liralık setler var işini görür.Botu limanda bırakıyorsan üstüne kılıf koy,güneş bir nolu düşman...

5. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    yardımlarınız için teşekkürederim. Dedikleriniz Cuma günü akşam uyguluycağım. Öncelikel kaçağın olduğu yeri ayda eyrleri tespit edeceğim.

İzmirde bot tamiriyle uğraşan tavsiye edeceği bir yer olan varsda ayrdımalrını bekliyroum.

6. enginköp

enginköp engin köprülü

Deniz merhabalar,

Botun tahtasının altına su dolması normal bu hemen hemen herkeste oluyor.Genelde kullanırken fark etmesek de içeri giren damlacıklar dahi bir süre sonra aşağıyı göl yapıyor:) ya da ikinci bir şık botun arkasındaki tahliye vanasının tahta ile birleşim yerleri tam oturmuyorsa oradan da sızıntı yapıyor olabilir.Valfleri de kontrol etmeyi unutma.

Fatih abininde dediği gibi eğer sessiz bir ortam bulursan sesinden dahi anlayabiliyorsun daha 1 ay önce bende aynı dertten muzdarip oldum idk
    Eğer öyle bir ortam yoksa dediğin gibi bol köpük ile bu işi çözebilirsin.

Eğer dediğin gibi 1- 2 hafta sürüyor ise sönmesi bence çok küçük bir delik olmalı ya da yapışma yerlerinde bir sızıntı olabilir.
    suda bırakıyorsan üzerine branda gibi birşey yaptır bence de.Yoksa sıcak-soguk mahveder botunu...

BU botlarda özellikle en arka sivri kısımdaki botun çanak dedikleri plastik parçaları çok sorunlu.Genelde plastik çanak ile kumaşın yapıştığı yerlerden açma yapıyor ve sızıntı oluyor.Benim de botumda aynı yerlerde sızıntı olduğunu köpük ve dinleme ile farkettim.
    Tamir işine gelince eğer iğne deliği ise ve yerini tam olarak biliyor isen botu alırken verdikleri tamir takımı ile ve küçük bir yama ile sorunu çözebilirsin.
    Fakat birleşme yerlerinde ise sorun bence hiç riske atma sonuçta deniz üzerindesin maazallah...

Ben tamir için 3 - 4 yer ile görüştüm ama maalesef çok uçuk rakamlar isteniyor.Ama bir yandan da elimiz mahkum işte.
    Bir usta ile yüzyüze görüştüm ve yapılacakları anlattığında işin o kadar da kolay olmadığını gördüm :)O çanak dediğim parçaları yapıştırmak için arka kısımları komple söküp kimyasal ile temizleyip tekrar kaliteli bir yapıştırıcı ile yapıştırmaları gerekiyormuş...İş uzun anlayacağın.

Benim botta da her iki çanaklarda , kürek tutamaklarında ve arkadaki taşıma tutamakların da ve de arka ayna ile tüplerin birleşim yerlerinde açılmalar oldu ve hepsini yaptıracağım.Bu da botun yaklaşık üçte bir parası tutuyor idk
    Şu ara işlerimin yogunlugundan ben de gidip yaptıramadım daha.

Ucuz etin yahnisi hesabı işte.Hep deniyor ya almışken kalitelisini al diye :)

Ben SEYL MARİN ile görüşerek ve bizzat gidip usta ile görüşerek tatmin oldum... Yerlerini ve nasıl çalıştıklarını da gördüm içime sindi açıkçası.
    Telefonları da : 0232 - 452 66 92 işçievleri son durakta yerleri.

Bir arayıp görüş istersen.

7. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Engin Abi yardımın için çok teşekkür ederim. Kışın botu kullanmıycağım için södürüp yıakyıp çantasına toplayıp tabanlarıda kendi çantasıdna evin kapalı balkonuna kaldırdım. Nisan mayıs gibi sezon öncesi Çeşmede Tohatsu motor servisine motoru bakıma vericm. O zaman yazlığın bahçesinde rahat razat nereden hava kaçırıyor diye bakarım ona göre tamir işine bakarım diye düşündüm. Sana yardımalrından dolayıda teşekkür ederim.