Bot şişirme problemi

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında kaygisiz tarafından paylaşıldı.

1. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Benim Kolibri KM300D ahşaptabanlı bir botum var. Botumu şişirmek istiyorum. Subap kapakalrını açıp subaını açık konuma getirmezsem, botu nekadar ayak pompası yada 12v elektrikli pompa ile pompalamaya çalışsamda bot şişmiyor. Eğer subapalrını açık konuma getirirsem, bot şişmeye başlıyor. Fakat bu seferde pompayı subaplardan çıakrtınca subap kapakalrını kapatasıya akdar hava kaçırıryor. Botu şişirmek eziyete dönüyor.

Botumu ikinci el aldım elimde olan Botumun orjinal pompası

yanında kullandığım 12v pompa ve ucları

Botun subaplarını açık konuma getirmeden sadece şişirirken subaba basıp açık konuma getirecek ve pompa ucuna takılan aleti subaptan çektiğinde hava kaçırmayacak bir aparat avrmıdır. ayda böyle birşeyi nasıl yaparım. Bu bahsettiğim aparat kolibri KM300D botuma uymalı. Yardımalrınızı bekliyorum.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    pompadan çok sibobun fotosunu koyki problemi görelim güzel kardeşim.SIKINTI POMPADA DEĞİL SİBOPTA.

3. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Sibobbun fotosunu botun üstünden çekemiyorum. Botum şu anda katlı vaziyette duruyor ama subobun fotosunu interntten buldum. sibobun değiştirmek için yedeğini satıyorlar. Sibobun fotosu: [​IMG]

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    o resimden bişey anlaşılmıyor,yokmudur daha detaylı fotosu.Sen kolibrinin distrübütörünü bi ara,nası bot satıyonuz böyle böyle oluyo de çözceklermi vaziyeti bizide haberdar etki marka hakkında fikrimiz olsun.Senin anlattığın sıkıntı ,olağan bişey değil,sibopa hava basarsın,pompayı çıkardınmı hava mava kaçırmaması lazım,extradan sibop kapama diye bi işlem olmaz bu sistemlerde.Sende bi yanlış uygulama var gibi gözüküyor.

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    O 12v pompa ile sibobu açmadan botu şişiremezsiniz.. o pompa havalı yatakları şişirmek için satılan güçsüz bir üründür.. içinde sadece bir pervane var..

bende o pompadan aldım ve kolibri km-280 botu şişirmek için kullanıyorum..

botun sibobunu boşaltma konumuna alın ve elektrikli pompa ile şişirebildiği kadar şişirin, sonra pompayı çekip hızlıca sibobu kapatın, ardından kendi ayak pompası ile gerekli sertlikte botu şişirin..

sibobuda açıp kapatmak okadar zor bir iş değil.. basıp sağa çevirin, basıp sola çevirin..
    botu toplarken o pompa çok avantajlı tamamen vakumluyor..
    ben böyle yapıyorum yoksa ayak pompası ile başa çıkamazsınız..

yada güçlü bir 12v pompa almanız gerek kompresör gibi..

kolay gelsin.

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    sibobun açık ve kapalı ayarı oduğunu yeni öğrendim sizde bakın bende niye tam şişmiyor diyordum öğrendim güzelce şişti.

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  8. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Sagolun videoyu ben daha öncedende izlemiştim. Benim esas merak ettiğim kısmı sibop açık konumdayken mi ayak pompasıyal şişiriceğiz yoksa sibop kapalı konumdayken mi?

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kapalı iken şişirin,açık yaparsan pompayı çıkarırken havanın birazı çıkıyoz. Botu katlarkende sibobu açık konuma getirip yapıyorsunuz.

10. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Sağolun tüm bilgileri adlım şimdi deneme ve öğrenme kısmına geldi sıra :thumb:

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben açık bir şekilde yazayımda başkalarınada faydası olur :)

botun siboplarını açık konuma getiriyoruz, bunu yapmak için sibop kapağını açıp orta kısımdaki + şeklindeki parçayı bastırıp sağa yada sola çeviriyoruz, + şeklindeki parça basılı kalıyor..

12v pompanın kendi uçları vardır bunlardan sanırım en büyük olan sibonun ağız çapı ile aynı onu pompanın ucuna takıyoruz, siboba dayayıp şişirmeye başlıyoruz.. herhangi bir hortum bağlantı vs olmadan elle siboba dayayıp şişiriyoruz..

pompanın şişirebileceği kadar şişirip, pompayı hızlıca çekip parmağımızla sibobun + şeklindekine parçasına basıp sağa veya sola çevirp sibobu kapatıyoruz..

ayak pompasını hortumuyla siboba bağlayıp yeterli sertliğe ulaşana kadar şişiriyoruz ve sibobun kapağını kapatıyoruz..

bu 12v pompanın bir üstte birde yanda olmak üzere 2adet çıkışı vardır, daha doğrusu biri giriştir, yani havayı üflemez geri çeker, botu toplarken yine sibobu açık duruma getiriyoruz kendi haline bırakıyoruz indiği kadar inecektir sonrasında 12v pompanın hava çeken kısmına uç aparatını takıp bot içerisinde kalan havayı tamamen vakumluyoruz, vakumladıktan sonra tekrar sibobu kapalı duruma getirinki toplarken içine hava almasın..

içinde hiç hava kalmadığı için bu bize botu çok rahat şekilde toplamamıza olanak veriyor, yani çantasına büyük gelmiyor ;)

Not: gündüz ve gece sıcaklıkları sebebiyle gündüz şişirilen bot gece sönük kalabilir.. aynı şekilde gece soğukta şişirilen bot gündüz güneş altında daha çok şişer.. bu sebepten dolayı güneş altında botu patlayan bir arkadaşım var :) sabah erken şişiriyorsanız bence fazla zorlamayın hafif esnek kalsın..