Bot ve Motor Araştıranlar Buraya

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Uyumlu bir şişme bot - motor takımı yapmak isteyen, fakat araştırdıkça kafası karışanlar (benim gibi) :) için faydalı bir site.

http://blog.denizdukkani.com/2-zamanli-ve-4-zamanli-deniz-motorlari/

İşe 2 zamanlı ve 4 zamanlı motorlara dair temel bilgileri öğrenerek başlamakta fayda var. Ardından da motor ve bot tecrübesi olan arkadaşların forumda evvelce yapmış oldukları çok sayıdaki paylaşımı okumak lazım. Ben öyle yaptım, kafa karışıklığı tamamen bitmediyse de azaldı. :) Hedeflediğim takım belirginleşti...

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    paylaşım için teşekkürler,

ehliyeti olan herkezin bu durumu bilmesi gerektir, ayrıca lise zamanlarında mobilete binmeninde çok büyük faydasını görüyorum. hele o eksoz kokusu beni bitiriyor,

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Ben de tam sıyırma aşamasındayım. 3.30 bot + 5 bg Parsun satan Karan Denizcilik ile görüştüm. Aklıma yatan, uygun o var. Bir de 4.25 fiber sandal mı alsam daha iyi olur diye düşündüm, tabii ki 1000 tl gibi bir fark ilavesiyle. Yazın 2-3 ay kullanıp , botu katlayıp kaldırırsın. Sandalı kıyıya çekip bırakacaksın. Kullanım alanı olarak düşünürsen sandal daha rahat . vs. vs. 2 zamanlı motorlarda eskiden kıyıya yaklaşırken benzin hortumunu çıkartırdık. yağlı benzin karbüratörde kalmasın diye. ve 2 zamanlı motorların Türkiye'ye girişi durduruldu diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Velhasıl bir yerde bırakıp karar vermek lazım. Ki ben 3.30 bot + 5 bg Parsun alacağım gibi görünüyor. Herkese rastgelsin.

4. enginköp

enginköp engin köprülü

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu ilan yeni mi acaba? 2010 tarihi görünüyor.

6. enginköp

enginköp engin köprülü

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bel fıtığını düşünme.:confused: :confused: O basit iş. Hallederiz.:D :D

Honda, Suzuki, Mercury gibi markalar, kendi alanlarında rüştlerini kanıtlamış markalardır.:thumb: :thumb:

Burada en önemli unsur, kullanılacak bölgede hangi markanın servis hizmeti daha güçlü, onu ön planda tutmak gerekir; gibi düşünürüm. :confused: :confused:

Gönlünce bir yaz tatili geçirmen dileklerimle.:thumb: :thumb:

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ne alırsan gönlüne göre olsun İbrahim abi. Alırken, aldıktan sonra, performansta fikirlerini paylaşırsan kaynak olur. İlerde bende düşünmüyor değilim. :)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Son avımızda, sırtıdan gelen orkinos palazı ile zaten içimde olan, bot-tekne hayali iyice tavan yaptı :D Deneyimlerini paylaşmanı isterim İbrahim abi. Konu için ayrıca teşekkürler :)

11. beylikduzu

beylikduzu seyda

Göl için bot

Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. Araştırdım biraz. Son kez sizlerdende fikir almak istiyorum. 300-400tl lik bir bot alıcam bu botla denize çıkılmaz o yüzden bcekmece gölü için alıcam. Motor düşünmüyorum. Gölde akıntı dalga vs. olmayacaığını düşünerekten. 300-400tl lik bir bot sadece göl için motorsuz bir şekilde işimi görür mü?

12. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    pardon. tarihi yanlış görmüşüm
    :)

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Uzun araştırmaların neticesinde karar verip aldığım Marinport 330 cm ahşap tabanlı botumu birkaç hafta önce kürekle denedim, gayet dengeli ve keyifli olduğuu gördüm. Mariner dört zamanlı, kısa şaft, 5 hp motorumun da açılışını kısmetse bayram tatilinde yapacağım. Bot - motor uyumu ve diğer izlenimlerimi inşaallah buradan dostlarla paylaşacağım. Bakalım balık da olacak mı...

14. enginköp

enginköp engin köprülü

HAyırlısı olsun tekrar İbrahim Abi ;

Kazasız . belasız bol balıklı olur umarım günlerin.Deneyimlerini aktarman çok güzel olur.Gördüğüm kadarı ile senle aynı takımı kurmak isteyen birkaç arkadaş daha var sitede onlara da ışık tutar...

Abi ben sana şimdi önündeki diğer adımı sölim :D

Birkaç sefer gidicen balığa ve diceksin ki ;

ıı ıı bu iş güzel bir balık bulucu olmadan zor diceksin :thumb:

Taaaa geçen bayram aldım ben balık bulucumu ;) bir kere deneme fırsatım oldu bayram tatili dönüşü... Ondan sonrada işler güçler , hastalık sağlık derken balık yüzü göremedim daha banghead

Ama şunu gördüm ki ; oda lazım bişeymiş... 6 metre derinlikten ve kıyıdan sadece 50 - 60 metre uzaklıktan ( olta atış mesafesi ) ; 4 tane üst üste yaklaşık 25 cm lik kırma mercanları çekince gözlerim BOYOZ gibi oldu :eek: hihi

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Balık bahane be İbocan kardeşim.:p

Önemli olan, o doğa ve deniz atmosferini elinde ki ekipmanlarıda kullanma zevkiyle bütünleştirip, gönlünce doyasıya yaşamandır. Gerçi tüm ekipmanlarının sadece % 10 u bu şerefe nail olabilecek, diğerleri sıralarını bekleyeceklerdir sanırım.:D hihi

Yaşayacağın güzel atmosferinin fotoğraflarını, buradan paylaşmanı bekliyor olacağım.

Gönlünce olsun.:thumb:

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Balık bulucunu iyi günlerde kullan Engin. :)

6 metre kadar sığ yerde de çalışıyor demek bu alet. :eek: :rolleyes: Esasında balık bulucuları da araştırmıyor değilim. hihi Aynen tahmin ettiğin gibi. :D Markasını, modelini yazarsan bir fikir verir bizlere... sağolasın..

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eksik olmayın Tevfik ağabeyim. :) Balık olsun olmasın, raporlar en kısa zamanda inşaallah. Saygılar...