Uyumlu bir şişme bot - motor takımı yapmak isteyen, fakat araştırdıkça kafası karışanlar (benim gibi) için faydalı bir site. http://blog.denizdukkani.com/2-zamanli-ve-4-zamanli-deniz-motorlari/ İşe 2 zamanlı ve 4 zamanlı motorlara dair temel bilgileri öğrenerek başlamakta fayda var. Ardından da motor ve bot tecrübesi olan arkadaşların forumda evvelce yapmış oldukları çok sayıdaki paylaşımı okumak lazım. Ben öyle yaptım, kafa karışıklığı tamamen bitmediyse de azaldı. Hedeflediğim takım belirginleşti...
paylaşım için teşekkürler, ehliyeti olan herkezin bu durumu bilmesi gerektir, ayrıca lise zamanlarında mobilete binmeninde çok büyük faydasını görüyorum. hele o eksoz kokusu beni bitiriyor,
Ben de tam sıyırma aşamasındayım. 3.30 bot + 5 bg Parsun satan Karan Denizcilik ile görüştüm. Aklıma yatan, uygun o var. Bir de 4.25 fiber sandal mı alsam daha iyi olur diye düşündüm, tabii ki 1000 tl gibi bir fark ilavesiyle. Yazın 2-3 ay kullanıp , botu katlayıp kaldırırsın. Sandalı kıyıya çekip bırakacaksın. Kullanım alanı olarak düşünürsen sandal daha rahat . vs. vs. 2 zamanlı motorlarda eskiden kıyıya yaklaşırken benzin hortumunu çıkartırdık. yağlı benzin karbüratörde kalmasın diye. ve 2 zamanlı motorların Türkiye'ye girişi durduruldu diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Velhasıl bir yerde bırakıp karar vermek lazım. Ki ben 3.30 bot + 5 bg Parsun alacağım gibi görünüyor. Herkese rastgelsin.
Bende Bir parsun kullanıcısı olarak şöyle bir göz attım da ... Parsun almayı düşünen arkadaşlar bence ŞU linkteki ürünü kesinlikle ve kesinlikle kaçırmasın derim .... http://www.denizmotorum.com/Urun/PARSUN-99HP-KISA-SAFT-MANUEL-4-ZAMANLI-DENIZ-MOTORU-pmu750.html 5 hp 4 zamanlı ile arasında sadece 1000 tl fark var ... alacaksanız bir kere alın derim Not : ben 1.5 sene önce 9.8 hp 2 zamanlısını 2650 tl ye almıştım
Erdinç Bey ; O ürünün mağazaya eklenme tarihi şuradan da teyit ettim.Sizin dediğiniz firma bu da http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...li-sifir-parsun-deniz-motoru-128359213/detay/
Alet 38 kg. Bel fitigi kacinilmaz gibi... Su motor icin ne dersiniz dostlar? http://www.denizmotorum.com/Urun/SU...OLU-MANUEL-4-ZAMANLI-DENIZ-MOTORU-pmu851.html 3.20 aluminyum tabanli bot icin nasil olur?
Bel fıtığını düşünme. O basit iş. Hallederiz. Honda, Suzuki, Mercury gibi markalar, kendi alanlarında rüştlerini kanıtlamış markalardır.:thumb: :thumb: Burada en önemli unsur, kullanılacak bölgede hangi markanın servis hizmeti daha güçlü, onu ön planda tutmak gerekir; gibi düşünürüm. Gönlünce bir yaz tatili geçirmen dileklerimle.:thumb: :thumb:
Ne alırsan gönlüne göre olsun İbrahim abi. Alırken, aldıktan sonra, performansta fikirlerini paylaşırsan kaynak olur. İlerde bende düşünmüyor değilim.
Son avımızda, sırtıdan gelen orkinos palazı ile zaten içimde olan, bot-tekne hayali iyice tavan yaptı Deneyimlerini paylaşmanı isterim İbrahim abi. Konu için ayrıca teşekkürler
Göl için bot Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. Araştırdım biraz. Son kez sizlerdende fikir almak istiyorum. 300-400tl lik bir bot alıcam bu botla denize çıkılmaz o yüzden bcekmece gölü için alıcam. Motor düşünmüyorum. Gölde akıntı dalga vs. olmayacaığını düşünerekten. 300-400tl lik bir bot sadece göl için motorsuz bir şekilde işimi görür mü?
Uzun araştırmaların neticesinde karar verip aldığım Marinport 330 cm ahşap tabanlı botumu birkaç hafta önce kürekle denedim, gayet dengeli ve keyifli olduğuu gördüm. Mariner dört zamanlı, kısa şaft, 5 hp motorumun da açılışını kısmetse bayram tatilinde yapacağım. Bot - motor uyumu ve diğer izlenimlerimi inşaallah buradan dostlarla paylaşacağım. Bakalım balık da olacak mı...
HAyırlısı olsun tekrar İbrahim Abi ; Kazasız . belasız bol balıklı olur umarım günlerin.Deneyimlerini aktarman çok güzel olur.Gördüğüm kadarı ile senle aynı takımı kurmak isteyen birkaç arkadaş daha var sitede onlara da ışık tutar... Abi ben sana şimdi önündeki diğer adımı sölim Birkaç sefer gidicen balığa ve diceksin ki ; ıı ıı bu iş güzel bir balık bulucu olmadan zor diceksin :thumb: Taaaa geçen bayram aldım ben balık bulucumu bir kere deneme fırsatım oldu bayram tatili dönüşü... Ondan sonrada işler güçler , hastalık sağlık derken balık yüzü göremedim daha banghead Ama şunu gördüm ki ; oda lazım bişeymiş... 6 metre derinlikten ve kıyıdan sadece 50 - 60 metre uzaklıktan ( olta atış mesafesi ) ; 4 tane üst üste yaklaşık 25 cm lik kırma mercanları çekince gözlerim BOYOZ gibi oldu hihi
Balık bahane be İbocan kardeşim. Önemli olan, o doğa ve deniz atmosferini elinde ki ekipmanlarıda kullanma zevkiyle bütünleştirip, gönlünce doyasıya yaşamandır. Gerçi tüm ekipmanlarının sadece % 10 u bu şerefe nail olabilecek, diğerleri sıralarını bekleyeceklerdir sanırım. hihi Yaşayacağın güzel atmosferinin fotoğraflarını, buradan paylaşmanı bekliyor olacağım. Gönlünce olsun.:thumb:
Balık bulucunu iyi günlerde kullan Engin. 6 metre kadar sığ yerde de çalışıyor demek bu alet. Esasında balık bulucuları da araştırmıyor değilim. hihi Aynen tahmin ettiğin gibi. Markasını, modelini yazarsan bir fikir verir bizlere... sağolasın..