Bot ve Motoru Taşımak İçin ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında PoseidonN tarafından paylaşıldı.

1. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır motorlu bisiklet kitlerini takip ediyom fakat bir türlü karar veremiyorum. Bu tarz bisiklet kullanan varmı içimizde beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ben bu bisikletin arkasına bir aparat yardımı ile botu bağlamayı düşünüyorum. Ancak kafam karışık acaba çeker mi diye yaklaşık 100 kg ağırlık olucak bende 80 :D Yaklaşık 4 kilometre yol gidicek çok rampa bir yol değil. Baktım zorluyor pedal çeviririm biraz diyorum. Evet sizlerinde yorumlarınızı almak istiyorum.

Motor ve bisiklet aşağıdaki gibidir.

Video:
    Tıkla

http://www.youtube.com/watch?v=volfz0IdNco

Motor Özellikleri:

STARFIRE48ccMOTOR KİTİTEKNİK ÖZELLİKLERİ

1-Motor Tipi: Benzinli, iki zamanlı hava soğutmalı tek silindirli , debriyaj başlatmalı

2-Silindir: Çap:40mm Piston:38mm

3-Ateşleme: CDI Elektronik

4-Motor Gücü: 1.4kw @5500rpm

5-Sıkıştırma Oranı: 6.4:1

6-Motor ilk Çalıştırma:Anlık pedal yardımı ile

7-Yağ Tipi: Sentetik kaliteli iki zamanlı motor yağı (Castrol A747)

8-Yağ ve Benzin Karışım Oranı: Aşağıda açıklanmıştır.

a-ilk 3 depo kullanıma kadar: 18:1 (55gr yağ 1 litre benzin içine dışarıda karıştırılarak depoya konulacak)

b-3 depo kullanım sonrası: 25:1 (40gr yağ 1 litre benzin içine dışarıda karıştırılarak depoya konulacak)

9-Kullanım: ilk 3 depo max hız 25km/saat aşmamalıdır , 3 depo kullanım sonrasımaxhız 60km/saat

10-Buji Modeli:Z4C veya bosch WR7AC

11-Yakıt Tankı:2.5 L paslanmaz

12-Yakıt Harcama:ilk 3 depo tamamlandıktan sonra ortalama 25km/saat hız ile 5 kuruş /km

13-Motora Aktarma: Zincir dişlisi yardımı ile (415 model ağır yük zinciri kullanılarak)

14-Maksimum Hız: 60km/saat

15-Maksimum Taşıma Kapasitesi: 125 kg

16-Yakıt Tipi ve Sistemi: Kurşunsuz 95 oktan benzin , Karbüratör (Özel Tasarım)

17-Motor Kit Net Ağırlık: 10.2 kg

18-Motor Kit Bürüt Ağırlık: 10,8 kg

19-Motor Kit Koli Boyutları: 41cmX30cmX19cm

2. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    arkadaşım bu konuda sana motorsiklet forumları yardım edecektir,burda balık işliyoruz;)

3. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Yorum için teşekkürler murat bey :) ben ozaman motorsiklet formuna gidip nasıl bir surf kamış almam gerektiği hakkında konu açıyım :rolleyes: benim amacımda balık işlemek bir botum ve motorum var. bunu taşımak için bir çözüm düşünüyorum birşeyler yapmaya çalışıyorum o yüzdende konu açtım. :cool: ben doğru yerde olduğumu sanıyom motorsiklet formunda gezmeme gerek yok...;)

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Furkan
    Konu ilgimi çekti.Yakın avlaklara pedal çevirerek gitmeye üşeniyordum.Senin yazdıklarından sonra kafamda sorular oluştu.Şindiben bianki bisikleti motora dönüştürbilirmiyim yaklaşık maliyeti nedir.Yardımcı olursan sevinirim .Tam malzeme listesini verirsen sevinirim.

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Pek çekeceğini sanmıyorum.. Düz yolda belki.. Ayrıca denge problemi de olacaktır diye düşünüyorum.

6. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Bende seninle aynı fikirdeyim adaş :) motoru sipariş verdim pazartesi inş. elimde olacak. Gideceğim yol yokuş değil daha öncede bisikletin arkasına romork yapıp bu aynı yolu pedal yardımıyla gitmiştim. Amacım fazla zorlanmamak ve botu şişik vaziyette taşımak. Gönül isterki bir ford S-Max alıp arkasına çeki demiri takıp romorkla taşımak :)

7. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000

İşte amaç bu bilgiyi paylaşmak yardımcı olmam mı hemde seve seve. İlk olarak bisiklet amortisörlü olmıcak çünkü motor bağlantı yeri boş olması gerekiyor. Ürün ankara ve izmirde satılıyor ben izmirden sipariş verdim pazartesi geliyor. Motoru ordan gönderiyorlar montajı kendin yapıyorsun. bütün parçalar içiden çıkıyor sadece anahtarla bize sıkmak kalıyor. ben videolarını izledim bana gayet iyi geldi. Motor elime ulaştığı zaman bütün herşeyi buradan paylaşıcam. bisikletede bakım yapmam lazım 1 ay sürer sanırım bisiklet yanımda değil. yazlığa gidip haftasonları uğraşıp toparlamam lazım bakalım ne olacak. Motor 300 TL. motorun başka bir masrafı yok.

8. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Furkan
    Benim gideceğim avlaklarda yokuş yok.Yorucu oluyor benim için bir de zaman dan kazanmış olacağım.Zaman zaman bisikletle gittiğim yeler.Bu hafta yazlığa gideceğim bisikleti inceleyim ve bakım dan geçireyim.Ankara da oturuyorum bu benim için avantaj oldu sanırım motoru da yakından görmüş olurum.Ankarada nerede satılıyor bir bilgin var mı?Motorun tipi ve modeli nedir?Pazatesi gidip bir araştırayım.Selamlar.

9. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Furkan motor çok güzel gerçekten.. karadenizde hızarı bağlayan biri vardı izledinmi videosunu bilmiyorum o da başarılıydı gerçekten.. daha da ucuza malolabilir :)

gönderdiğin videoda yokuşta biraz bayılıyor gibi.. kullanmaya başladığında yorumlarını yaz lütfen merakla bekliyor olacağım.
    özelliklerde km de 5kr yakıt değeri veriyor, çok hesaplı gerçekten.. ofisim maltepe de, evim öveçlerde. bilmeyenler için söyleyim, 7 - 8 km lik bir yokuş tırmanıyorsunuz eve kadar. o yokuşta bayılmayacağını bilsem bende alırım. nisan - kasım arası gidilir gelinir işe bununla :)

yalnız trafik yönün kafamı kurcaladı. sonuçta motorlu taşıta dönüştüğünden emniyetle sorun yaşanırmı.. kaldırımdan mı yoldan mı gidilecek bu aletle?

10. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Sayın abicim internetten araştırrdım buyur link aşağıda. düz yolda 60km/saat hızla gidiyor:) sana yeter ve artar bile...

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-motor-kiti-yaz-gelsede-binsek-41027958/detay

11. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Abim şimdi trafik yönünü tam bende bilmiyorum fakat şöyle bir düşünelim araba motorlu B sınıfı ehliyet istiyorlar. Arabanın elektrikliside var onunda ehliyeti var. Bisiklete ehliyet gerekmiyor, fakat elektrikli bisikletler mevcut onlarada ehliyet istemiyorlar eee bizde motor takcaz ne olacak bu ? elektrikli bisiklettede motor var ona bakarsak :)

Üretici kendini sağlama almak için aşağıdaki gibi bir taahütname hazırlamış.

ARAÇ SAHİBİ;
    Satın almış oldugum motor kitini kullanım kılavuzu ve trafik sartlarına uygun kullanmadıgım taktirde meydana gelebilecek hertürlü cezai ve hukuki sorumlulugun tarafıma oldugunu kabul ederim motor kitini ve baglı oldugu aracları sadece bisiklet yollarında ve trafiğe kapalı yollarda kullanacagımı beyan ederim .Aksi taktirde her turlu sorumlulugun kendime ait olacagını ve üretici , ithalatcı firmayı ve bayileri sorumlu tutmayacagımı kabul ederim .ihtilaf halinde İzmir mahkeme ve icra dairelerinin yetkisini kabul ediyorum .Ve aldıgım kiti eksiksiz ve hertürlü açıklama yapılarak aldığımı kabul ediyorum .

SERVİS YETKİLİSİ ARAÇ SAHİBİ
    ADI SOYADI/İMZA ADI SOYADI /İMZA

Yokuş için şimdilik yorum yapamam zaten bende bugün yazlığa gittim motoru sipariş verdim bi bakım yapıyım dedim bisiklete bir baktım bisiklet yok:) bir abimiz bisikletini satıyordu haftaiçi onunla görişiyim bisikletini alıyım ona takıcam inşallah.

Son düzenleme: 27 Mart 2011
  12. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
  13. PoseidonN

PoseidonN Furkan ÜLKER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 420
    Favori Makine:
    Cormoran 6Pi-5000
    Evet arkadaşlar kurulumu tamamladım ve motoru çalıştırdım. Motor elime pazartesi ulaştı salı günü bütün zorluklara rahmen montajı yaptım ve çarşamba günü çalıştırdım. dün ise test sürüşlerini yaptım şimdilik bir sorun yok bakalım önümüzdeki zamanlarda ne olacak. Resimler elimde fakat kart okuyucum yok o yüzden şimdilik atamıyom fakat bir abimiz bisiklet forumda bir konu açmış burdan bakabilirsiniz.

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=81448

14. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    mesajım bulunsun benımde aklımda el tıpı cım bıcme makınesını bota motor yapma fıkrı var :D