Bot Ve Motorum

Konu, 'Genel Konular' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar öncelik resim ve video kalitesinden dolayı özür dilerim.Fotoğraf makinamıo denize düşürdüğümden bir kaç aydır makinem yok.Yenisini alacak medeni cesaretim var fakat şu sıralar madeni cesaretim yok.

Bot 3,60 ahşap taban Seastar. Motor Yamaha 9,9 Kısa Şaft.

Sea Star incelemesi;

Denyesi belirtildiği gibi 1.200 değil sanıyorum.Çok ince değil fiyatına göre iyi bile sayılır.Fakat daha önce bildiğiniz gibi bir çok bota sahip oldum.Et kalınlığı daha iyi olan botlarım oldu.Kıyıda çekerken çok daha fazla dikkat etmem gerektiğini hissediyorum.Kurmak ,sökmek ,takmak daha kolay.Yine de fiyat performans olarak yeterli.9,9 motorla resmen suyun üzerinde uçuyor.Dalgalara denk geldiğinde sarsıldığında bile güven veriyor.Kıç aynası ve konilerin birleştiği yerde üçgen bir kumaş parçası olur içeri su almasın diye bunda yok.Kendim eklemeyi düşünüyorum.

Ayrıca 9,9 motoru ve 3,60 botu olan herkes bütçelerini oluştururken 160TL civarı olan arka kıça takılan taşıma tekerleklerini unutmasınlar.İnanın kıyıya çıkarmak gerçekten zor oluyor.

Yeri gelmişken Bursa Avcılık fuarında hepimizin bildiği GLEN SUN botları vardı.Fiyatı pahalı ve çin malı olduğundan hiç ilgilenmemiştim.İnanın müthiş bir bot.Elinizle dokunduğunuzda kalınlığını hissedebiliyorsunuz.Çok kalite, istersen sürte sürte çek hiç bir şey olacağını zannetmiyorum.

Motorum 9,9 Yamaha.Videolarda çok acemice çekimler olduğu için hızını fazlaca belli etmiyor.Bakım yapılması gerekitği halde şu anda performansı gayet iyi nazar değmesin.

http://www.vidyotup.com/video/127632/Yeni-Bot-ve-motorum

http://www.vidyotup.com/video/127633/Bot-ve-motor

2. fish founder

fish founder Özgür

halil yeni takımın hayırlı,uğurlu olsun,keyifli sağlıklı günlerde kullan.
    allah nazardan saklasın,
    çok uyumlu gözüküyorlar,

bu güzel ikili ile,harika av raporlarına yenilerini de eklemen dileklerimle,

eğer senin için mahsuru yok ise sana ne kadara mal olduğunu da söylemen mümkün mü?
    almayı düşünen arkadaşlar için fikir verebilir,

3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bot+Motor 3.000TL,herşey dahil.Can yeleği,çapa,ip,oturak altı minder+çantası vs..

4. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Hayırlı olsun.

Bu denye işinin cılkını çıkardılar. 1200 denye diye geçen bir çok bot aslında 700-800 denye oluyor. Ama açıklamasında 1200 denye yoğunlaştırılmış mış yazıyorlar. Yani bu bot aslında 700 denye ama 1200 denye yoğunluğuna kalitesine sahip diyorlar. Aldatmanın başka bir çeşidi bu. 2+2 =4 dur. 700=/= 1200 Ama bazılarının matematiği ceplerine göre çalışıyor maalesef.

5. fish founder

fish founder Özgür

merhaba,

o halde bir botun gerçekten 1200 denye olduğunu amatör bir kullanıcı çıplak gözle nasıl ayırt edebilir ?
    herhangibir ölçme tekniği bulunuyor mu ki alıcılar en azından yazanların gerçek olduğunu anlayabilsinler ?

6. egemenparlar

egemenparlar isim hanem boş kalsın

Halil bey
    Video kalitesi düşük olsa da çok güzel görünüyordu . (havalı olmuş :) )
    kazasız belasız iyi avlar geçirmeniz dileğiyle

7. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Amatör biri anlayamaz. Ama yinede botun sönük haliyle kumaşa bakıldığında kalınlık hissedilebilir.

Bazı markalar daha dürüstçe 1200 denye yoğunluğunda yazıyorlar. Bu 1200 denye değilde o yoğunlukta demektir. Örneğin Remixonun bazı botlarında böyle yazıyor. Yinede bir kandırmaca var tabi. Yani 1200 denye ile 1200 denye yoğunluğunda ifadeleri aynı şey değildir.

8. LapinCash

LapinCash

Hayırlı olsun abi nice avlarına inşallah.

9. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    hayırlı olsun. ben de sea star 3.60 bot düşünüyorum. sadece gölde kullanacağım. yanında 5 beygir motor nasıl olur? sürate ihtiyacım yok. bir yerden bir yere nakil ve sırtı için gerekli. sizin düşünceleriniz nedir?

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    hayirli olsun botun fiyatida çok çok iyi. gerçekten güzel bir takim oldu güle güle kullanmak nasip olsun

11. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Motor seri bir motor olursda çok ama çok güzel bir ikili olur.Seagull gibi torku yüksek ama seri olmayan motor çok ağır oluyor.Ama tamiri çok kolaydır.20 yıllığı bile sorun çıkarmaz.Ama biraz serilik istiyorsan Yamaha

12. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Kazasız belasız güle güle kullanmanız dileğiyle. Hayırlı olsun.

13. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    ooo tam keyif valla, güle güle kullanın.:D

14. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

15. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    bilgi için teşekkürler.

16. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Barış bey hayırlısı olsun ,bence her yönüyle isabetli bir seçim yaptınız !.
    Umarım şimdi niye, Yamaha'yı önerdiğim daha açık ortadadır.!!!
    O motor ,termostatlı,elektrikli ,hafif , seri , güven duygusunu tam manasıyla algılayabileceğiniz (çalışmam demez ) şahane bir şey.
    Bot bence fiat,işçilik, itibariyle şu an alınabilecek botların en iyilerinden.
    Bende aynı botu 360 ağaç taban , 1000 tl ye aldım, oturak çantası hediyeli yalnız taban çantası var, botun çantası yok dediler !! sizinkinin varmı ??
    Motorumda yamaha sizinkinin uzun şaftı , aslında küçük bir ,ruhsatlı fiberim var bu motor fiberin motoru.
    Botu başka bir iş için gittiğimiz ,mekandan ,çok cazip olduğu için aldık.
    Dün bende denedim , bot kısa şaft olmasına rağmen , bayağı memnun kaldık.
    daha önce , daha fazla fiatlara aldığımız botlarla , kullanım açısından aynı performansı veriyor,yalnız şu dikkatimi çekti !! , tam yolda yüklendiğimde , arkama dönüp , aynaya baktım ve pervane suyunu ,sol taraftan (aynanın üst yanından ) biraz , biraz içeri (attığını ) girdiğini ,gözlemledim benimki uzun şaft, şizin ki kısa ve kısa da bu sorunun fazlalaşabileceğini düşünüyorum !!!.
    Bu dediğimi gözlemleyip ,bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur (yalnız motor iyice devrini bulsun , o zaman bakın !!) selamlar.

Son düzenleme: 14 Haziran 2010
  17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi trim ayarlarını tam yapmayı bilmediğimden dolayı motorun gücüne göre daha hızlı gidebileceğimi fark ettim.Seastar botların aynaları dışa doğru açılı geliyor.Ayrıca 4 cm kadar da aynanın üzerine takoz koyarak su kesimini alçaltmayı düşünüyorum.Fakat sizin dediğiniz problemi yaşamadım.Tam devirde yaklaşık 4-5 Km yol aldım,botun içine su girmedi.Arkama devamlı baktım.Yeni olduğu için arkaya bakıp suyu yarmasını izlemek hoşuma gidiyor.Keskin dönüşlerde arka koniler suya baya giriyor fakat bu normal.Ama haftaya deneyeceğim.Sizin için dikkat ederim.Bende taşıma çantası var ve o kadar işime yarıyor ki.Daha önceki botlarımda yoktu,katlayım bagaja koymak sıkıntı yaratıyordu.Şimdi daha derli toplu duruyor.

18. 3182

3182

hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

19. Tarzan

Tarzan Erman

Halil Barış abi yeni botun hayırlısı olsun.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Parsun alıcam diyordun vazgeçmişsin.yamaha daha garanti ve doğru bir tercih olmuş,ama yinede parsundan vazgeçiren olumsuz birşey duydunmu?.Verdiğin fiyatlarda sanırım motoru 2.el almışsın temiz bulsam bende teredüt etmem.bende bu ay içinde bot ve motor alıcam sanırım tohatsu 9.8 ve cais 330 aliminyum taban.cais botları bizzat yerinde inceledim kafama diğer yakın fiyatlardakinlere göre daha çok yattı.benim bot motor tercihim sizce nasıl baya dır araştırıyorum artık sonlardayız nasipse alıcam artık en kısa zamanda.size tekrar hayırlısı olsun diyorum.saygılar.

20. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bot ve motor tercihin gayet güzel.Tohatsuyu sıfır mı alacaksın yoksa ikinci el mi?

Bot bence 3 mt den büyük olmalı.Küçüklerini de denedim beş para etmez.Tüp çapı en az 40-42 cm olmalı.Aşağısı iki kişi bindiğinde bile içeri su alması çok kolay oluyor.3,30 bota 9,8 çok yakışıklı bir kombinasyon olmuş.En uzak avlak yerlerine bile rahatça gidersin.