Sonunda botumu ve motorumu aldım botum remixon rzk2.50 ahşap tabanlı. motorumda haibo 54 lbs elektrikli motor. Aslında 2.85 civarı düşünüyodum ama kalmadığı için 2.50 aldım kumaş kalınlığı falan beni tatmin etti kurması toplamasıda kolay bu botu kullananlar yorumlarsa sevinirim. birde bu motor için nasıl akü önerirsiniz ?
hayırlı olsun onur güle güle bol avlarda kullan...bendede var elk.motor.90 A aküm beni en fazla sürekli 2 saat idare ediyor.ona göre al....sevgilerimle....reeling hooked
hayırlı olsun, bence 130Ah altı bir aküyle kullanmayın. Daha düşük aküleri bu motorlar verimli kullanamıyor.
aslında.... esasen 180 yada 200 amper akü gerek ama ağırlık sorunu var....bendeki 5 ileri 2 geri hız ayarında 2 ileride saatte 18 amper harcaması var ...botun taşıyabilecei ağırlııda gözönünde tutmak gerek....reeling hooked
büyük aküler çok pahalı 100 amper aküler bile 200 lira civarında yeterince harcama yaptım zaten Ben bu botu ve motoru gölde kullanıcam fazla hız beklemiyorum zaten beni kürek çekmeden götürsün yeter 72 amperlik bi akü veya 90 işimi görmezmi 1 veya 2. viteste kullansam beni 3-4 saat götürmezmi
Onur hayırlı olsun güle güle kullan. Bence stratejik bir hata yapmışsın botu biraz ucuz alıp o parayla iyi bir jel akü ala bilirdin.Bende 700-800 liraya kolibri k 280 t veya remixon 285 alıp 300 liraya jel akü alacağım kürekle uğraşmaya gerek yok motorda 330-40 lık en fazla çünkü büyük motor çok elektirik çekiyormuş. Kafam biraz karışık ama İ.Ş. nisana kadar işi bitireceğim.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53223
kardeşim hayırlı olsun. aynı markanın 3 metrelik zodiac tipi ahşap tabanlısı var bende. 54 lbs haibo motor ve 100 amper kuru tip akü ile kullanıyorum. genelde 3 kişi avlanıyorum rüzgarlı havalarda 4-5 viteslerde kullandığım halde son avım mesela sabah saat 6 akşam 5 çok rahat yetti.(rüzgarlı hava) dolayısıyla memnunum.
Olabilir abi evet ama ben özellikle bu tip bot istedim yani daha güvenilir gibi geldi bana bu benim fikrim tabi bende çok araştırmıştım senin gibi botu gidip toptancısından aldığım için banada ucuza geldi sayılır yani 900 lira gibi bi fiyata aldım. sezon açılana kadar biraz daha para biriktirip güçlü bi akü almak daha mantıklı galiba
3 m. bota elektrikli motor almıştık, 500 TL.ye. sonra bir 60 amper akü aldık, olmadı onu verdik, 180 TL.ye 90 amper aldık. bizi idare eder oldu. bu sefer de şarj problem olmaya başladı. 150 TL. verip bir de şarj makinesi yaptırdık. ama hala denizde gezerken acaba akü biter mi korkusu vardı. sonra yaptığımız masrafa baktık 500 + 180 + 150 = 830 TL. bu malzemeleri satıp 600 TL.ye 2. el yamaha 5 motor aldık. 150 TL. tamir ve bakıma verdik. havalar nedeniyle henüz bunu deneme imkanımız olmadı ama sanırım elektrikliden iyidir.
Evet Elektrikli motor benzinli motorun yerini kesinlikle tutamaz zaten. göllerde avlandığımız için mecburiyetten elektrikli alıyorum abi imkanım olsa kesinlikle benzinli derim bende.
Onur almadan önce bana bir uğrasaydın malzeme seçimi konusunda sana yardımcı olurdum.Almayı unuttuğun en önemli şey can yeleği.Ne olursa olsun istersen çok iyi yüzme bil can yeleksiz binme ve senle birlikte gelenleri can yeleksiz bota bindirme.54 lük motor iyi olmuş.Benden sana bir tavsiye 120 lik akünün altında akü kullanmamaya bak.Seneye bot ve motor herkesde olduğu gibi sana küçük gelmeye başlayacak.
Can yeleğimi aldım abi botun yanında 2 tane verdiler yeleksiz kesinlikle binmeyi düşünmüyorum yanımda gelenede kesinlikle giydiririm. Bot konusunda büyük düşünmüştüm ama kalmadığı için bunu aldım. Amacım sürekli botun üstünden avlanmak değil zaten Süloğlu barajını bilirsin arabanın gidemediği yerlere gidip sakin sessiz yerlere olta atmak istiyorum bu nedenle 2.50ninde işimi görebileceğini düşündüm