bota Remote control olurmu

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında ssancak17 tarafından paylaşıldı.

1. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    :confused:
    merhaba arkadaşlar,
    eskı arkadaslar bılıyordur,geçen yıldan bu yana ahşap tabanlı bot kullanıyorum,
    çok çok memnunum, artık işi ilerletip biraz rahat etmek adına botumuza uzaktan kontrol sistemi yapmayı planlıyorum bununla ilgili daha önce araştırma yapmış veya kullanmış arkadaşlardan yardım istiyorum, acaba hayalmi kuruyorum, bota montajda zorlanırmıyım,bu sistemi kullanana rastlamıstım gercı,ortadakı oturma tahtasına sökülüp takılabilen bir sistemle bağlanmıştı,ama ayrıntı bilmiyorum,araştırdım bıraz sanırım bu tıp bir sistem hazırlamak yaklasık 500 tlye mal oluyor.
    bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum,
    saygılar.

2. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Normalde fiber omurga tabanlı botlara konsol monte ederek remote yaparız. Sizin ahşap omurgaya bu mümkün değil.

Sizin dediğiniz sistemin resmi aşağıdadır. Bu şekilde kurulum kolay olur. Hiçte hayal olmaz. Ama görüntünün güzel çirkin olması tamamen sizin el becerinizle alakalıdır. Yalnız rakam 500 tl yi geçer

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Serkan Bey istediğiniz şey tabiki mümkün. Bu sistemi kullanmayı düşündüğünüz bot kaç metre acaba ?

4. ozan

ozan Ozan

çok gereklimi sizce

5. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Gereksiz ama kullanması çok zevkli oluyor

6. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    ramazan usta resım acılmıyor!
    bu arada bot 3.80 mt.
    bence gereklı en onemlı sebebıde tek basıma oldugumda kıcta oturuldugunda burun kalktıgından saglıklı ılerleyemıoyoruz, uzatma kolda ıstemıyorum.
    eger nasrafı benı asmaz ıse bu sıstemden edınmek ıstıyorum,acaba hazır olarak satılırmı bulmak mumkun olurmu?

7. alpperr

alpperr alper

Botta kullanmakta olduğunuz motor kaç beygirlik peki?
    Yüksek beygir gücündeki motorlarda remote kontrol ilavesi yapılıyor , ama düşük güçtekilerde böyle bir uygulama yapılabiliyormu bilmiyorum...

8. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    motor 9.8 tohatsu alırken sormustum uzaktan kontrol aparatlarına uyumlu bır makıneymiş,ayrıca motoru bu yaz yukseltmeyı planlıyorum henuz garantısı var ıyı bır makına denk gelırse yukseltıcem bakalım.
    bırkac sıtede arastırma yapaken bu işi yapan bir firmaya rastladım, ama firma izmirde :(
    fotograflarından anladıgım kadarıyla zemıne bır boru yerı yapmıs portatif, u seklınde bır celık boru takılıp sokulebılen, uzerınede dıreksıyon ve gaz kolunu monte ettırmıler gayet basıt gorunuyor ama kullanıslı gorunmuyor dogrusu.
    sanırım bu sekılde arastıra arastıra kendım yapıcam bu işi :)
    ama keşke bunu dahja önce yapmıs ve kullanmıs bırıyle konusabılsem,tecrube hersey ne de olsa.

9. ozan

ozan Ozan

ortalama bir uzaktan kontrol sisteminde koldan kullandığınızdaki refleksleri kaybedersiniz. ben ikisinide kullandım. direk motordan kullanmak daha titreşimli olması dışında bi zararını görmedim. kendiniz yapmak isterseniz zrlanacağınızı sanmam zaten sistem değiniz şey direksiyon için bir makara sistemi ve gaz için bir kol okadar

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    marintek in yada lalizas in kataloglarinda görmüstüm yanilmiyorsam hazir kitler satiliyordu. onlarca çesidine rastladim hatta jokey konsol versiyonlarini bile gördüm bi sekilde takmislar katlanabilir botada. ancak genede ben yekeden vazgeçmezdim sonuçta pratik ve hafif olmalari botlarin en büyük avantaji; her türlü eklentide botu battallastirmis oluyoruz.
    ama genede kullanim keyfinin olumsuzluklari tolore ettigi kanaatindeyseniz tercih edilebilir

11. onur1872

onur1872

arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz :) ahşap tabana remote kontrol olmaz yok direksiyon olmaz şu olur ama bu olmaz vs..

ahşap tabana da fiber tabana da remote kontrol ve direksiyon sistemi takılır. ben bile 3 metrelik botuma taktıracaktım. kadıköyde yaparız dediler. ikinci el bile takıyorlardı. ayrıca ahşap tabana direksiyon ve remote sistemi takan kişi çok gördüm. biraz araştırırsanız olabileceğini görürsünüz. sitede allahaşkına denemeden yada görmeden şu olmaz bu olmaz diye yorum yapmayalım. ben bile çocukluğumdan beri denizin içindeyim birşeyler öğrenmek için sorduğumda- bazı abilerimi tenzi ederim onlar çok yardımcı oldular- benden çok daha bilgisiz hayatında motor denememiş birinin olmaz demesine alıştım. (örnek vermek gerekirse bundan bir iki sene önce 6 hp motor alırken bir abimiz 4 hp motorla 24 , 6 hp ile 27 mil sürat yaparsın dedi 9-10 mil ancak yaptım ki 6 hp ile en fazla 9 -12 mil yapabilirsiniz. ki bahsetiğimiz abimiz bu sitedendi ve maşallah hemen her konuda yorumu vardı.denemeden allahaşkına konuşmayalım.)

siz ilk bot ve motoru alırken millet size 10 hp yeter dedi ben en az 25 hp alın dedim. siz gittiniz 10 hp aldınız şimdi değiştirelim diyorsunuz :) daha bir sene olmadı :) dediğim gibi denemeden konuşmak kolay.. şunu unutmayalım. hepimiz için geçerli. denizde nekadar güç okadar iyidir. 25 hp motor alırsınız 1/3 gaz verirsiniz 10 hp kadar gider ve hemen hemen 10 hp kadar yakacaktır. ha istediğiniz zaman da tam gaz roket gibi gitme şansınız olur..hava patlar vs ne olacağı belli olmaz. gerçi siz yazları kullanıyorsunuz ama yinede güç iyidir. 25 hp diyorum biryerden sonra yine yükseltmek istiyor insan. ama 25 hp dememin nedeni 25 hp den sonra benzine para ayırabilirmisiniz bilmiyorum :) yoksa 3.80 bota direksiyon remote kontrol takıp 40 hp kullanan da var. ben açıkcası benzine okadar para ayıramam :) zira bir günde bir depo zaten harcarsınız. depo da 22 litre alıyor :) beni bilen biliyor. karanın aksine denizde o kadar sürat sevmeme rağmen yinede en büyük zevklerimden biri rolantide keyif yapmak. zaten biryerden biryere gitmiyorsanız aceleniz de yoksa sizde tecrübe etmişsinizdir zevk için biniyorsanız insan tam gaz gitmekten bir süre sonra sıkılıyor yavaş yavaş gidip muhabbet vs keyif yapmak istiyor. sitede her konuda maşallah bilgisi varmış gibi konuşan birsürü kişi var..otorite gibi konuşuyorlarsa da emin ol senin daha çok bilgin vadır. ha birde gayet mütevazi şekilde konuşup senelerin tecrübesi olan kişiler var. snowman hakan abi mesela bence bu bilgili kişilerin başında gelir. her konuda gözün kapalı güvenebilirsin. bir diğeri de adventurer umut abi.bilgiye gelince bilgili ve artı olarak ayrıca bilgisi olmadığı konularda konuşmama taraftarı.. bunlar sadece iki örnek..tabiki bilgili abilerimizi kardeşlerimizi çoğaltabiliriz. sen sen ol mesaj sayısı fazla diye herkese güvenme. millet ahkam kesmeye bayılıyor..az konuşup öz konuşanlara bak. geçen seneki gibi benim dediklerime geleceksin sonunda emin ol.. bilmeden konuşanlara da bakma sen boşver.

bilmeden konuşmayalım. ahşap tabana remote de olur direksiyon da..konsol olmasa da olur. konsol dediğiniz (yukardaki kırmızı botta gördüğümüzden bahsediyorum) oldukça pahalı bir şey. bildiğin fiberden ve orjinal çunku. direksiyon tertibatı bilmeyenler için diyorum telleri direksiyonu vs sıfır olarak 300 lira civarı alabilirsiniz... remote kutusu yani eskilerin çolak kol dediği gaz kolu da 150 lira civarı. montaj için de demir yeter. ha güzel görünürmü o kişinin zevkine kalmış. konsolu bildiğimiz demirden de yapıyorlar..

Son düzenleme: 1 Haziran 2010
  12. ozan

ozan Ozan

olmaz diyen olmamış ki.