Merhaba abiler bu hafta sonu arkadaşla botla balık tutmaya gideceğiz ve açılacağız.Benim merak ettiğim acaba ne yem kullansam.Şu anda sülünez,tavuk göğsü ve toprak solucanı ve 2 tane plastik sahte götüreceğiz.Sizin önereceğiniz yemler nelerdir?Şimdiden Teşekkürlerreeling
Tam birşey belirlemedik abi ilk defa açıkda balık tutacağım.Daha önceleri kıyıdan balık avı çok yapdım ve genelde mırmır,lokum,kefal balığı alırdım.Açılacağımız için tam bilmiyorum idk
Belki açıklarda palamut , lüfer , mezgit , eşkina vb. bulabilirsiniz ama benim hiç deneyemimi yok yani tahminimce o tür balıklar tutarsınız yani kıyıdan uzaklarda.
yem olarak mamun kullan pişman olmazsın özellikle de sabah suyunda eğer doğru yerde olursan yem takmaya yetişemezsin! rasgele!
Sevgili Ömer kardeşim, öncelikle botla açılmak oldukça tehlikeli ve deneyim gerektiren bir iştir.Umarım yanında işi bilen abilerin vardır.Sen yinede tedbirli ol, can yeleğini yanında bulundur.Her türlü yemi açıkta deneyebilirsin, denizden ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmaz Bol şanslar rastgelereeling
Alanyada tavuk göğsü solucan ve sülünez bulabilirsin.Henüz yem satan yerler yok diye biliyorum.Botla açılma mevzusuna gelince balığın olduğu yeri bilmeniz gerekiyor zira aklınızda "ne kadar uzağa açılırsak o kadar büyük/çok balık tutarız gibi bir düşünceye yer vermemelisiniz.Gelin, kıyıdan atın derim.
yanınıza can yeleği ve palet alın, birde kıyı şeridinden fazla uzaklaşmayın seçtiğin yemler gayet güzel.