Botla zıpkın

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında oguzhanyildirimoglu tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    arkadaşlar kusura bakmayın ben balık işinden baya anlarım ama bu zıpkın olayına merak sardım hiç bir bilgim yok gece kampa gittiğimizde biz sabahın ilk ışıklarını beklemekten patlarken botla fenerle botun üzerinden zıpkınla avlananlara şahit oldum en azından akşam yemeğini çıkarıyolar bu iş nasıl olur yasak varmı nasıl yapılır bilgi veren herkese teşekkürler

2. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Zıpkın lastikli yada havalı zıpkın mı, yoksa mızrak gibi birşey mi

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Oguzhan kardesim, gece fenerle zipkin avciligi yasaktir. Ayrica hileli bir yontem oldugu icin spor da sayilamaz. Bunu yapanlar her kimse sikayet etsen iyi olur. Senin de bu ise meraklanmamani tavsiye ederim. Dogru durust, gunduz vakti ve emniyet tedbirlerini gerektigi gibi alarak zipkin avciligini ogrenmek istiyorsan en dogru adrestesin. Forumda zipkin avina dair her turlu bilgi mevcut. Tek yapman gereken bulup okumak. Kolay gelsin...

4. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    dediğim gibi bu konuda bir fikre sahip değilim adamlar botun üzerinden fenerle avlanıyorlar dalma falan yok öyle çok da rastgelen bişey değil diyorlar ama bide şu konu botla dalmadan sadece yüzeyden avlanmakta yasak mı gece ?

Eğer yasak sa merağıma gerek yok hiç bakmam bile zaten dalmayla zıpkın işi bana göre değil göllerde dalacak yer mi var?

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nasil yani? :confused: Bu adamlar suya girmeden, botun uzerinde durup asagiya fener tutarak gordukleri baliga zipkin mi atiyorlar? Boyle manyaklik ne gordum, ne duydum. :confused: Bir defa zipkin suyun icinde kurulur ve suyun icinde bosaltilir. O adamlar bir gun birbirini zipkinlar veya botu patlatir.

Peki suyun kirilma acisina nasil care buluyorlar? Yani suyun disindan gordugun balik aslinda gordugun yerin biraz ilerisindedir. Cunku isik suda kirilir ve nesnelerin yerini farkli goruruz.

Neyse, lafi uzatmayalim. Gece vakti zipkinla avlanmak yasaktir. "Ama biz dalmiyoruz ki, suyun disindayiz" diye de bir savunma olamaz. :mad:

Ayrica, ilk mesajinda denizden bahsediyorsun diye dusundum. Simdi demissin ki "gollerde dalacak yer mi var?". Yani sanirim bu bahsettigin manzara golde yasaniyor. Golde zipkin avciligi zaten olmaz, olamaz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Nisan 2011
  6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Heleki iç sularda... aman ha..:confused:

7. 29519

29519

Eskiden balık gayet bolken teknenin önüne çıkılıp yapılan bir avlanma türü. Gece gözüne sıkılan ışıkla kör ve hareketsiz kalan balığa 4 m lik kalın bir sırığın ucuna eklenmiş 6 uçlu bir zıpkının fırlatılması ile yapılır. Kalın ve uzun olan sırığın ağırlığı ile balık kaçamaz ve tekneye alınırdı. Lakin gece ışıkla balığın kör edilmesi ile yapılan hiç bir av bence etik değildir. İster suyun içinde ister suyun dışında. Balığa kaçma şansı verilmeyen hiç bir av bence etik değildir zaten. Yoksa ne olacak dinamit atarız olur biter.

8. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Mesaj alınmıştır ilginize teşekkür ederim bu zıpkın işi bana göre değil anlaşıldı...

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tebrikler ;) :)

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Zıpkın işi (hastalığı) çok güzel bir iş ama suyun içerisinde gündüz güzel.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Pesin hukumlu olmamalisin. Bu anlattigin, `zipkin isi` degil cunku. Zipkin isinin dogrusunu ogrendigin zaman belki de diyeceksin ki "tam bana goreymis". Forumda arayip bulur, okursan zipkin avciligini ogrenebilirsin.

12. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Denizde yaşamadığımız için kardeş gölde zıpkın avcılığı dediğim gibi yapıyolar buna da yasak böyle av bize yakışmaz diyosun eyvallah diyoruz . ben ankaradayım bu yüzden ya torbacı olup zıpkını dğerleri gibi kullanacaz yada bu iş bize göre değil diyecez bizde bize göre değil dedik araştırmama gerek yok...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Nisan 2011
  13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Anlasildi KARDES!! sen bildigin yolda devam et..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Nisan 2011