bot arıyorum, denizde kullanıcam, ryobı 3.20 likleri beğendim, birde tohatsu botlar var biraz daha pahalı oda japon malı ikisi arasında kaldım, aliminyum taban düşünüyorum, ryobilerin bot yanında ekipmanları nelerdir, kürek pompa felan varmı, ayrıca kurup şişirmesi ve toplaması kolaymıdır acaba??şişme botu mobilize olduğu için tercih ediyorum taşıması kolay olsun diye , kurması sökmesi meşakkatli olanı işime yaramaz, bilgisi olanların paylaşımı olursa sevinirim..ayrıca alimünyum, ahşap, fiber tabanların kurulumları açısından fark varmıdır??
Ryobi semaster seastar promarine quicksilver bucanner vs vs türü botlar ya aynı fabrikada üretiliyor yada benzer fabrikalarda. Bu nedenle gerek kaliteleri gerekse şişirilmeleri gerekse kaldırılmaları neredeyse aynı. Ancak Quicksilver Airdeck modeli türü (benzeri başka markalarda da var), bu botlar altları özel bir maddeden yapıldığından hem şişirilmesi hem kaldırılması hem bagajda taşınması hemde ağırlıkları diğer botlara göre çok pratik ve kolaydır. Ancak fiyatları ahşap-aleminyum tabanlara göre pahalıdır.
paylaşımınız için çok teşekkür ederim, bot merakı fena halde sardı,daha önce ahşap ve fiber teknelerle açıldım lakin şişme botla denize çıkmadım hiç, yinede mobileze olması hem denizde hem tatlı suda kullanabilme hayali ile ;iyi bir avcı botunun şişme bir bot olacağı kanatine vardım.umarım pişman olmam.
Aman alırken - bu bana yeter diyip fazla küçük düşünmeyin. Hem botun boyu hemde makinenin gücü için....
şişme bot kolay toplanır kolay kurulur diye düşünmeyin.astarı yüzünü geçer.alabiliyorsanız kurma problemi olmayan fiber tabanlılardan alın derim.aracın üzerinde taşırsınız.ben arada öyle yapıyorum en pratik o şekilde taşınıyor.bot markalarının fiyat kalite açısından ne kadar çok para verirseniz okadar iyi bir bot alırsınız kanaatindeyim.piyasaya yeni giren botların denye kumaşı yüksek kalitede olanlarını seçin.çin malı almayın.motor olarak hakan abiye katılıyorum bot ve motor seçimi yaparken biraz yüksek düşünün.sonra yeterli gelmeyebilir.yakınlarınız zodiac botla açılacağız dediginizde bilmeyenler deniz üzerinde sekeceginizi zannederek biniyor sonra hayal kırıklığına ugruyorlar.işin garibi sizde düşük beygir motor ve küçük bot aldığınızda bir süre sonra yeterli gelmeyince aynı şeyi düşünüyorsunuz.yani yakınlarınız zaten önemli değil bot sizin olacağına göre önemli olan sizin düşünceniz ve emin olun bir süre sonra düşük beygir motor ve küçük bot yeterli gelmiyor.şöyle 5 kişinin rahat binebileceği 3.50 ve üzeri bot ve 5 kişiyi rahat taşıyabilecek en az 10 15 hp motor bakarsanız sizin için de iyi olacaktır kanaatindeyim hakan abiye katılıyorum.
Bende bir tane joker bot var. Arkadaşım kullanmıyormuş bana verdi. Tabanı ahşap. fakat tabandaki plakaları toplamak kolay da , bir de dikine kayıt aymışlar. ortada birleşme yeri var ve 4 adet somunlu vida ile birleştiriliyor. bunların sökülmesi-takılması da bir iş neticede. bunları da dikkate almak lazım. kolay gelsin.
Erdinç Bey ' in tarif ettiği botun aynısı bendede vardı. Ahşap omurganın bir riskide kırılma olasılığıdır, eğer denizde kırarsanız vay halinize . Ayrıca o omurgayı takarken ilk iki saplamayı deliklerine denk getirmenin ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir. Mümkünse şişme omurgalı botlara bakmanızı öneririm. Çok ağır darbe aldığında hafif bir dönme yaparak şoku atlatır. Aynı darbede ahşap omurga ise genellikle kırılır.