Bottan av için gerekli belgeler

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında antalyali007 tarafından paylaşıldı.

1. antalyali007

antalyali007 burak

Favori Kamış:
    Albastar March 160
    Favori Makine:
    Remixon
    Herkese iyi akşamlar.Geçen ay 330 XCAPE ahşap tabanlı bot ve 15 HP 2 Zamanlı Tohatsu motor aldım.Bir sefer denize çıktık hiçbir sorun çıkmadı fakat çıktıktan sonra bazı duyumlar aldım.Motor 15 HP olduğu için sanırsam ehliyet gerekiyormuş.Fakat bizde amator balıkçı belgesi olduğu için birşey olmaz dediler.Bunun hakkında bilgisi olan kişiler var ise beni aydınlatabilir mi? Bazıları ADB alman gerekiyor bazıları ise amator balıkçı belgesi yeter diyor ve ayrıca bazı kişiler botu limana kayıt ettirmem gerektiğini söylüyor bazıları ikisininde faturası yeter diyor birşey anlamadım beni aydınlatabilirseniz sevinirim.Herkese rastgele

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Şu kısım çok net ki amatör balıkçı belgesinin bot ya da tekne kullanımı ile bir ilgisi yoktur..

3. muratbodrum

muratbodrum MURAT

selam
    motorunuz 9.9beygirden büyük olduğu için adb zorunludur yokluğunun bedeli yaklaşık 700 liradır. ayrıca bot ve motorunuzu liman kütüğüne kaydettirmelisiniz yaptırmazsanız cezai işlem gereklidir fakat ceza miktarını bilmiyorum.
    Rasgele.

4. enginköp

enginköp engin köprülü

Burak Bey Selamlar öncelikle ;

1-) Botun FATURA ve CE belgesi olacak.

2-) Botun üstündeki motorun FATURA ve CE belgesi olacak.

3-) Bot ve motorunu mutlaka Limana kaydettirip BAĞLAMA KÜTÜĞÜ RUHSATNAMESİ alman gerekecek.

4-) Botun üzerindeki motor 9.9 hp 'den büyük olduğu için ADB ( Amatör denizcilik belgesi ) alman gerekecek.

5-) Amatör balıkçı belgesinin bir zorunluluğu ve esprisi yok şuan için.( Bende var )

yapmanız gerekenler özetle bu şekilde...

Kolay gelsin...