Şişme botların enbüyük avantajı katlayıp torbaya koyup sonra istenilen yerde şişirilebilmektir bildiğiniz gibi. Fakat geçlik dönemlerimizi geride bırakmaya başladığımız bu günlerde bilmem kaç saat araba kullanıp malzemeleri taşıyıp sonrada botu şişirmeye başladığımda bütün hevesim ve arzum biranda yarıyarıya yok olup gidiyor , sonrada suyun üzerinde dinlenmekten at çek yapmaya sağa sola bakmaya derman kalmıyor inanın. Birisi mutlaka araba aküsüyle çalışabilen bu şişme yataklarda kullanılabilen tarzda bir hava motoru içat etmiştir diye düşünüyorum , lastik şişirme pompası almıştım birisi hemen bozuldu birbaşkasıda 1 saatde şişiremiyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim
İrfan Bey Tabiki araba aküsüyle çalışan bir çok pompa var. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=11-66.36.694 http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=4857 Linkte bir iki örnek var. İstanbulda Karaköyde marin malzeme satanlarda da çok çeşitleri ve 30TL gibi ucuz rakamlara da satılan modeller mevcut. Ancak bu tip motorlar sıcak hava verdikleri için zamanla botların siboplarında bozulmaya neden oluyorlar. Bu nedenle ben çok fazla tavsiye etmiyorum. Hiç olmadı akülü araba lastiği şişirmek için araba malzemesi satan dükkanlarda ve büyük marketlerde pompalar var. Onları uyarlıyabilirsiniz. Ancak dediğim gibi en doğrusu bence ayak pompasıyla şişirmek.
Teşekkürler Çok teşekkür ederim hemen değerlendireceğim , botu her şişirdiğimde sizi nacağımdan emin olabilirsiniz.
Ben bir pompa aldım. performansına ben bile şaşırdım. Carrefour'larda deniz malzemeleri satılan reyonlarda sarı renkli 50 cm yüksekliğinde 15-20 cm çapında pompalar var. 13-14 tl civarında. çok kısa sürede balon gibi yapıyor. Elektrikli pompa ile çok uzun sürer. Karar sizlerin.
Sanırım hem çekerken hemde basarken şişiren pompaları kastediyorsunuz. Bende bunlardan kullanıyorum. Çok çabuk şişiriyor. Karın kasları içinde çok faydalı Artık yaygınlaştı. Birçok markette ve çin malı dükkanlarında da var. Ancak bir tanesini kırdım. Çabuk deforme oluyor.Bu nedenle yedek bulundurmakta fayda var.
yeriniz çok uzak diilse yada çok fazla süraf yapmayacaksaniz arabanizin üzerine saglam kayislarla baglayip sisik olarak götürme yolunuda tercih edebilirsiniz ben fiber tabanli botumu inik vaziyette istanbul erenköyden celaliyeye kadar arabamin üzerinde götürmüstüm (yaklasik 90 km) tabii ben arabamin üzerine port bagaj yaptirmistim bide kamyoncularin kullandigi tipte gergili kayis kullanmistim 2 adet. kendi halati ilede önden arkadan desteklemistim 80-90 km hiza çiktim fazla risk almadim sisik vaziyette ise 40-50 km yapmistim evle caddebostan sahili arasi gittiginiz yerde botla hiç ugrasmaniz gerekmiyor aklinizda bi alternatif olarak bulunsun
çift taraflı pompa alırsanız(tek basma çekmede 4 litre hava verebilen)3 metre civarı botu 5 dakikada şişirirsiniz.en azından şunu söyleyebilirim.benzincideki kompressörlerden bile çok çok daha iyiler.ben hepsini denedim benim görüşüm en iyisi iki taraflı manuel pompalar şeklinde
320 Seamaster için yaptığım ölçümlerim: her ana bölmede 200 litre civarı hava var, 8 litrelik ayak pompası ile, toplamda 15-25 dakika arasında, zahmetsizce şişirmek mümkün. Diğer ilginç bie hadise: kompersörden gelen hava sıcak olacağı için, tüplere giren sıcak hava, denize indirince soğuyor ve tüpler ertesi gün hava ihtiyacı içinde oluyor. Denizde hava basması da, iskele yardımınız yok ise daha zor. Şimdilik ayak pompası iyidir diyebilirim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28019