botumuz yok, kıyımız var :)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında maximturka tarafından paylaşıldı.

1. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    bütün herkese merhaba;

havaların ısınması ve haftanın verdiği sıkıntı atmak ve rahatlamak amacıyla 3 arkadaş cumartesi günü turna avlamaya ve piknik yapmaya karar verdik.cuma günü malzeme aldığım yerdekı arkadas botunuz yoksa turna yakalamak zor demıstı.ama amaç yakalam degıl hoşça vakıt geçirmekti.
    bir hafta önce köprüköye gitmemiz ve orada birkaç kendini bilmez yüzünden tatsız anlar yaşamamızdan dolayı avlağımızı değiştirdik ve daha önce hiç gitmediğimiz ama ismi forumlarda sık sık geçen kapulukaya barajına gittik.
    temiz bir su , güzel bir hava ve bir kaç piknikçiden başka daha ne isteyebilirdik ki ? hepsi oradaydı. ancak gerek benım çok deneyimli olmamam yanımda ki arkadaşların tamamenbalık avında yeni olmaları benim bütün şasilerimin, kaşıklarımın ve de sahtelerimin gölde kalmasına neden oldu :) aynı zaman da arkadaşların taktıklarını kurtarmak için çaba sarf ederken sabah saat 10 gıbı golde duşumuda aldım :) nitekim saat 3 e kadar bu kadar zarara ve güneşe rağmen sadece el kadar yavru turna yakaladık onu da törenle suya geri saldık.
    bir kaç yer değiştirmemize ragmen sonuç sıfırdı. sonun da karşı kıyıda ki piknikçilerin gitmesiyle orada at-çek e devam ettik. bir ara elimizde sadece kaşıklarım kalmıştı , 5 dakika arayla 2 turna alınca arkadaşlarda kaşıkla at-çek yapmaya başladı.o dakıkadan ıtıbaren ben 1 , arkadaşlarımdan biri 2 diğeri 1 tane olmak üzere 4 balık kaçırdık. kaçırılan balıklar tamamen tecrubesızlıkten oldu. yaklasık bır kıloluk balıgı arkadas şov olsun dıye kepçeyle degıl
    oltayla hava kaldırınca balığı kacırdı.
    diğer arkadaşta yine yavru balık yakaladı, bu seferkı bıraz daha kucuktu, itina ile iğneden kurtarıldı ve suya bırakıldı.
    benim için en ilginç anlar ise ;

- at-çek yaparken kıyıya 1 metre kadar turnanın sahtenin peşinden gelip yemi kapması ve aynı hızla bırakması. o anı izlemek gerçekten heyecan vericiydi.

- ben genelde kıyı musaıtse yuruyebıldıgım kadar yuruyerek at çek yaparım. o sırada bır şamandıra gördüm.hareketsiz suda duruyordu, etrafıma baktım kimse yok . içimden insafsızlar şamandırayı bırakıp gitmişler , balık gelırse yazık olacak ona dedim ve şamandırayı sahtemın yardımıyla kıyıya kadar çekmeye başlamıstım kı birden bir hareketlilik farkettim ve şamandıranın altında iri bir turna çıktı. bu da benim kısmetim miş :D

sonuç olarak;

2 limit üstü 3 limit altı yakalandı, 4 balık kaçırıldı.

arkadaşlarım nasıl düğüm atılacağını , balığı nasıl kıyıya çekeceğini öğrendiler,

iyi, ıslak, maliyetli (yaklaşık 120 tl lık sahtem gıttı :) ) ancak arkadaşlarımla hoşça vakit geçirmemin değeri ölçülemeyecek kadar kıymetli bir gün oldu benim için.

2. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

gayet guzel bır gun gecırmıssınız tebrıklr

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Tebrikler güzel av olmuş ;)

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler güzel av olmuş istanbulda böyle güzel kenardan atabileceğim yer olsa bende giderdim hemde balık çıkacak he keşke

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, çok keyifli bir rapor :) Ayrıca balık yakalamanızda süper olmuş.
    Sahteleri duştan önce mi sonra mı bıraktınız barajda? :D

Sağlık olsun. Devamına rastgelsin... :)

Not: Av raporunu, o şamandıranın sahibi okumaz inşaallah. :D

6. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    Güzel bir gün olmuş.

pazar günü ben de acemi iki arkadaşı götürdüm. ne hikmetse aynı olaylar benimde başıma geldi. arkadaş 1 saatte 4 defa takıp kopardı. şans... iki de şamandıra çıkarttım. biri boş, diğeri dolu lakın çıkarmaya uğraşırken kopuk misine şamandıradan kurtuldu. şamandırayı aldık ama balığı alamadık, avlanma anlayışımdan saten eve balık götürmüyorum. balığa üzüldüm. kurtaramadım. nasıp...

tesadüf işte...

rastgele ...

7. simendifer

simendifer Sennur

Güzel bir av günü ve güzel bir rapor olmuş, tebrik ederim. Sahte dediğin nedir ki, hem her zaman yenilerine ihtiyacımız oluyor. Yenileriyle rast gelsin diyeyim. :)