Selam Arkadaşlar. Artık okadar az balık kaldıki bilinçsiz insanlar ne yapacağını şaşırmış durumda.Avuç içi kadar yavrulara bile balık avladık şekliyle bakıyorlar birde utanmadan alıp gidiyorlar.Anlaşılan o ki bizim çocuklarımız kolay kolay balık avlayamayacaklar. 31 Ağustos 2009 tarihinde yerel bir yayın kuruluşu olan KONTV de yayınlanan O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR adlı programda şirin bir belediye olan ÇİFLİKÖZÜ KASABASI nın tanıtımında bir su kenarına yaklaşıyorlar muhabir arkadaş ve konukları ve orada iki kardeş avcıyla röportaj yapmaya başlıyorlar.Bu kardeşlerden birisi ise MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN YENİ NESİL SİZLERİN ESERİ OLACAKTIR diyerek çocuklarımızı ve gençliğimizi emanet ettiğimiz bir öğretmen.Yanlarında tahminimce içi su dolu 20 kglık bir boya kovası vardı.Tabiki içinde limit altı (avuç içi kadar, bir tanesi ise yaklaşı 20 cm civarı ve canlı olarak 2 tanesi görünüyordu toplam 7-8 tane)aynalı sazan vardı.Rastgele diye başlayan sözler tanışmadan sonra balık güzelliği ile devam etti küçük oldukları da konuşuldu ama tutan tutmuştu bir kere ve kimse limitlerden bahsetmedi biraz muhabbet ten sonra oradan ayrıldılar. Şimdi bizim neden daha büyük balık tutamadığımızı daha iyi anlıyorum.Maalesef bu TÜRKİYE genelinde hep aynı nasıl önleyeceğiz bilemiyorum.Yasaklara rağmen yasak avlananları uyarıyoruz.Gücümüz yetmezse jandarmaya ihbar ediyoruz ama çoğu zaman onlarda duyarsız kalıyor.rastgele deyip gidiyorlar.NE OLURSA OLSUN YILMADAN MÜCADELEYE DEVAM. ŞU AN AVLANDIĞIMIZ SULARDA ÇOCUKLARIMIZDA AVLANSIN..........
Biga taraflarındaki bi gölete gitmiştim. Balıktaki genç bana eski anılarını anllattı hem de büyük bir pişkinlikle. Gölete bağlanan dereye tarla sulamak için kullanılan su pompasını atıp suyu çekip balık avdığını pardon katlettiğini anlattı. Malesef durum içler acısı ben gelecek açısından umutlu değilim zaten
TEkirdağda bundan 8 9 sen ekadar önce yani daha çocukken bir gölete gitmiştik babamla. Şamandıralı takım yapmış bütün köy ahali salmış oltaları suya inanın avucum kadar balıkları çuvallar dolusu tututyoarlardı. Tabi aradan seneler geçti ben daha geçen yaz uğradığımda o gölete kahvede oturan gençlerden öğrendiğim kadarıyla o gölette artık kurbağadan başka bir şey yokmuş. Yani insan şimdi kainat üzerinde yaratılmış en üstün varlık ya. Peki soruyorum bu üstün varlık aynı zamanda bu kadar salak nasıl olabiliyor.