Geçenlerde bir programda adamlar aşağıdaki balıktan tutmuşlar fotoğraf çektiriyorlardı, yakalanışını kaçırdım. Çok hoşuma gitti rengi ve vücut yapısı. Dorado balığıymış.. Şu renklere bakın.. Sadece balığa bakın İşte budur . Bol fotoğraflı oldu . Keşke ülkemize zehirli denizanaları, ne olduğu belirsiz salyangozlar geleceğine böyle balıklar gelse de hobinin tadını çıkartsak .
Discovery de zorbalıkcılık var onda sıklıkla tutuyor bu balıktan renkleri cok güzel ve ilginç oltaya takıldıgı zaman havalara zıplıyor eminim cok zevklidir tutması tabi buralarda yok olsa denerdik tutmayı tabi trolcülerden kalırsa
Evet tadi cogu zaman begenilmeyen, daha cok lambuka olarak gecen, cok suratli, suruler halinde de gezen, avinin pesini birakmayan ve yakalandigi zaman adeta cildiran, yuksek direnc gosteren harika renkleri yakalandiktan sonra solan baliktir kendileri.Ilk resimdeki erkek, son resimdeki de disidir.Ege kiyilarinda kiyida da bulunur.Bir diger adi da kanal baligiydi sanirim.Insallah herkese nasip olur boyle bir guzel tutmak, saygilarimla...
Dişileri mavi oluyor diye biliyordum, erkekler ise yeşil... Kafa yapısına göre mi cinsiyet ayrımı yapılıyor yoksa?
Egede bu balığın adı Lambukadır. Dişi erkek ayrımı bahsettiğiniz gibi barizdir. Avını henüz yapmamış olsam da bu yaz peşinden koşacağım bir balıktır kendikleri. Av esnasındaki mücadelesi insanı kendinden geçiriyormuş...
İnsaallah bizim oltalarıda sereflendirir de,bizde bu forumda hepberaber paylasırız. Tabiiki balon balıklarından kosteklerimiz saglam kalırsa. Tevfik.
Ben de tam bunu düşünüyordum. Konuyu açtım, fotoları gördüm, "bu bizim lambuka değil mi yahu?" dedim. Böyle düşünen tek kişi değilmişim demek ki.
Ülkemizde olması gerçekten sevindirici, inşallah nasip olurda biz de tutarız . Ayrıca biraz önce forumda ararken buldum, Vedat Amca irice bir lambuka tutmuş .
Ohoo, daha ne lambuka avları var, araştır forumda. Bir ara furya vardı zira. Özellikle de sirkülerde serbest olduktan sonra. Önce avını tamamen yasakladılar, sonra 5 kg. kadar larva halinde yakalanmasına bile izin verdiler. Tebliğlerimizin hali işte.
Lambuka Bir zamanlar Antalya'da o kadar çok bulunurdu ki oltanızı hızlı çekerken bile atlardı, balon balıklarının olmadığı yıllar. Şuana kadar tuttuğum en büyük trofe balıktır. Sırtı ile avı yapılırken ilk yakalanan tekneye alınmaz ve suda gezdirilir. Sürü gezme eğiliminde olan bir balık olduğundan hemen 2. ve 3. gelir. Yemesi keyifli değildir. Tam bir Yakala-Bırak balığıdır. Saygılar...
Erhan kardeşimizden önce Bahadır da lambuka demiş. Böyle düşünen 3 kişi (Bahadır, Erhan ve Sennur) yanında yazmaya anca yetişen bir de ben varım. Etti 4 kişi. Bitti mi? Hayır. Daha çok kişi vardır gerek yazmayan, gerek yazacak olan.
https://picasaweb.google.com/xstreemfishing resimdeki eleman tekneyle balık avı düzenliyor. bu adreste tüm foto albümleri var. ek bilgi olsun.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam yurtdışında kendilerine dorado deniyor.Erkeği yakalanınca tekrar denize bırakılıyor ki etrafındaki dişiler uzaklaşmasın diye.
Evet Furkan haklisin mavi olarak belirtilmis ancak ben mavisini gormedim cok fazla.Kafa tipinden erkek oldugunu dusundugum lambukalar yesildi zira.Ben de karistim simdi bak..
Ulkemizde lambuka veya yaldizli uskumru diye taninir.Uskumruyla hic bir alakasi yoktur.Uluslararasi litaraturde dolphin fish, dorado veya yaygin olarak mahi mahi(hawai dilinde kuvvetli-kuvvetli demek) adlariyla bilinir.Cok degerli bir Gemefish( amotor spor balikciligi) avidir. Bu linkde oldukca ayrintili bilgiler bulabilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13571 rastgelsin...