boyle bir levrek nasil bir duzenekle tutulur acaba

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında karakalp tarafından paylaşıldı.

1. karakalp

karakalp

kolay gelsin ustalarim. boyle levrekler nasil bir duzenekle tutulabilir acaba :)

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  2. aykut1970

aykut1970 aykut

Sen bizim karasularımızda öyle bir levrek görebileceğini düşünüyormusun:p :p :p

3. karakalp

karakalp

merak ettim sadece abi :) rapala misina dayanmaz buna :)

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    abi böyle birr levrek görürsem,ilk aklıma gelen tutmak değil kaçmak olurdu heralde :D:D

5. karakalp

karakalp

:) :) nil levregi imis.

6. aykut1970

aykut1970 aykut

1mm örgü misinanın çekeri ortalama 90kg uygun irilikte bir iğne ve canlı yem ile tekne üzerinden çok rahat çekebilirsin;)

7. karakalp

karakalp

ok abi orgu misina bakioyorum netten :)

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    :D nile nezaman gideceksin.

9. karakalp

karakalp

:) işin sakası bir yana bu buyuklukte turna almak istiyorum. onun için sordum.tufekle vurmak ve ag atmak harici cozumler nedir diye merak ettim. ustalarin tavsiyelerine ihtiyacim var :)

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    vinçle tutabilirsin :p

11. karakalp

karakalp

12. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)

300lük misinadan kendine bir askı kemer yapıp ayak uçalarına ve karnına bulabildiğin en büyük 3lü kancaları takıp biraz suya gir, bu balık için bence uygun bir yem olur, dişine göre yani:D

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  13. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    goliat bass diyorlar buna.

14. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Alttaki balığı çıkaramadım, ama üstteki bildiğimiz deniz levreği gibi geldi. Ama bu boyutta, ilk defa görüyorum.

15. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Arkadaşlar belki bu büyüklükte balıklar vardır bilmiyorum.
    Ama bu resimlerin montaj olduğunu düşünüyorum. Nereden belli diyorsanız birinci balığa ışıklandırma yapılmış parlıyor ama adamın ne gözünde nede yüzünde ışıklandırmadan meydana gelen parlaklık yok gece çekimi gibi göstererek montaj hatalarını gizlemeye çalışmışlar.
    İkinci resimdeki balık gerçek olsa tahminim yüzelli kilodan fazla gelir belki ikiyüzde olabilir adamın saçları ağarmış o yaşta birinin bu ağırlığı kaldırabileceğini sanmıyorum?

16. karakalp

karakalp

dogru olabilir hocam. google a nile perch diye aratinca cokca cikiyor bunun gibi daha niceleri.

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    İlk fotoğraf bence gercek değil yada hileli ...

18. wade449

wade449 Mert

Böyle bir balık 100lük veya 120lik misine ile çok rahat yakalanabilir ama tek bir misine ile sudan çıkartamazsın yani misine ya agırlıgı kaldıramaz kopar yada balık sudan çıkarken hava ortamına geçtiği için arka arkaya kafa atar ve misineyi koparır gider.. misinede zedelenme varsa zedelenen yerden kopar deforme yoksa ignenin düğüm yarınden kopar hatta ignedeki düğüm yerini rulo şeklinde sakız gibi 5-6 cm uzayıp koptugunu görürsün tecrube ile sabittir.. :)

Yakalamak için balıgı iyice yormak gerek zaten balıkda sizi yoruyor halıyle :) balık yeterınce yorulunca yüzeye kendisi çıkıyor zaten o aşamaya gelınce size sadece misinenin boşlugunu almak kalıyor balık yüzeyde görülünce kuyruk kısmına kurtarıcı igne atıyorum ben (3 igne aralarınde 120 derece açı var ve ortasında agırca kursun dökülmüş bir aparat) ben iskeleden yakalıyordum bir kaç kurtarıvcıdan sonra balıgın büyüklüğüne göre 3 kişi 4 kişi :) herkesde 100lük misine olacak şekilde iskeleye çekiyorduk tabi çekmeden önce balıgın başını havada tutup iyice sersemlemesini bekliyorduk yoksa havada çırpınması tehlikeli olabilir :)

İgne numarasını bilmiyorum ama parmak uzunlukta çelik igne kullanıyorduk yem olarakda o an canlı kiloluk ne çektiysek onu takıyorduk igneye.. ama genelde beyaz çupra takıyorduk ona daha iyi vuruyordu..

bu tür balık yakalamak isteyenlere tavsiyem oltayı attıktan sonda oltayı sabit bir yere bi kaç tur dolayın iskele ise demir korkuluklara elektrık direklerıne kayıkta isenız buna benzer sabıt bir yerlere dolayın yoksa balıgın arkasında sörf yaparsınız.. :D

19. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    selam

Nil e gerek yok :) Konya Beyşehirde buna benzer bir balık yakalandı ama sazandı :)
    Yine bir rivayete göre Konya Karapınar yakınlarında obruk göletinde sazanların olta ıle alınamayacagı anlatılıyor. :)
    Konya cihanbeyli göletinde bogulan gencı çıkarmak için suya dalan balıkadamın çıktıktan sonra ılk sözü " siz burda balık tutmuyormusunuz " oldu anlattıgına göre balıklar yerden kalkamıyormus agırlıklarından :)

20. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Bence fake bunlar. Diğer anlatılan balık hikayeleride balıkcı abartısından başka birşey değil. Amamcım polemik değil ama Ankara ve çevre gölet akarsularında da böyle devasa balıklardan bahsedilir. Bana sorarsanız van gölü canavarı n kadar gerçekse , bu balıklarda o kadar gerçek. :)
    not;100kg ve üzeri yayın vardır ona bişey demiyorum