Böyle bir makina var mı ?

Konu, 'Makineler' kısmında 5353 tarafından paylaşıldı.

1. 5353

5353 Çağlar

Favori Makine:
    RTX 40
    Genelde kıyıda kullanacaz
    bu aralar istavrit , belki kayıkla açılırsak mezgit , zamanı geldiğinde de palamut ve zargana da AMATÖR olarak her balıkda kullanmayı düşünüyoruz :)
    önceliğimiz makinanında , kamışında hafif ve kaliteli olmasını istiyoruz grafit gövdeli olmazsa iyi olur :)
    Makina 0.25mm 200mt ve üzeri sarımlı olursa güzel olur gibi.

Kamış için kapanınca küçük boyutu ve hafifliğinden Daiwa Minispin 270cm'lik düşündük ama tavsiyelerinizide dikkate alabiliriz.

Makina içinde Okuma Avenger 40 B diye düşündük ama gövdesi grafit olduğunu okuduk bilmediğimiz için tereddütte kaldık.

ama DAİWA ve SHİMANO modelleride alternatifler arasında sizin tecrübelerinize dayanarak ne tavsiye edersiniz makina ve kamışda ?

2. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    bütçe ne kadar raw II kullanıyorum çok memnunum ilk çıktığında üsküdar cengiz balıkcılıktan kamışla beraber spirder surf ve raw II 65, 335 lira civarı bi rakama gelmişti. ama kamış bana hafif ve dengesiz geldi benim acemiliğim yüzünden Lineaeffe Extreme Cast modelinin eski serisiyle değiştirdim uyumları bence çok iyi, 55 lik modeli sana uyar, tekne ile açılırsanda ucuz bir tekne kamışı almanda fayda olur diye düşünüyorum.

3. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    her yerde kullanacaksan abim banax sx4000 al tamamı metal ziyadesi ile misina sararsın ister tekne ister kıyı ister long surf ister casting yap

4. 5353

5353 Çağlar

Favori Makine:
    RTX 40
    hocam Okuma RTX 40 aldık hafif ve sağlam bi makineye benziyo dün geldi karbon gövdeli ömür boyuda garantisi varmış. Doğru mu yaptık yanlışmı yaptık bilemicez prof. değiliz sonuçta. Okuma RAW II fiyatından sebep tercih etmedik o bir üst kaliteymiş araştırdığımız kadarıyla.
    Şimdi hafif sağlam bir kamış bakıyoruz 270cm'lik kapanıncada boyu küçük olan 65-70 cm.lik bişe .

Daiwa Minispin 270
    Shimano catana CX spin 270
    Okuma V System TELE SPİN 270 acaba hangisini tavsiye edersiniz ?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Catana'yı bilmemde, alivio'lar var. Biraz sağır olsa da, tatminkar kamışlar, tekne için. Fiyatı da, pek bir ehven... Tekne için, 2.70 olmasa da olur, 1.80 filan da gayet tatminkar netice verir.