Sanırım çok sağlam bir misina ve bulunduğu taktirde çok fayda sağlıyacak bişey.... http://www.dailymotion.com/video/x8x496_super-dayanykly-ytalyan-misinasy_sport?from=rssundefined
üsküdar ergin balıkçılıkta gördüm geçen hafta, sert ve çok sağlam bir misina... internet sitelerinde göremedim ama dükkanda iki modeli vardı, bir kırmızı (testa rossa) bir de gri (adını unuttum super maxim gibi bir şeydi)
abi maxim testa rossa misine 028 == 9 tl süper maxim 050 == 13 tl süper maxim 035 == 11 tl süper maxim 025 == 9 tl fiyatlar böyle abi ergin balıkçılıkta satılıyor
bahsi geçen misinalardan alıp deneme şansım oldu, 0,30 ve 0,40 kırmızı renkteler, bahsettildiği üzere gerçekten çok dayanıklılar,lakin kıyı avcılığından daha çok takılma riski minimum olan sandal balıkçılığı için ideal, kurşun takıldı mı yerinden çıkartmanız neredeyse imkansıza yakın,
Özgür, kırmızı olmasının ne artıları ve eksileri var? Lakin bu misinalardan neon sarı ve fosforlu yeşil olanlarıda var, renkteki amaç nedir ?
sevgili Murat, bana kalırsa 'ki bazı arkadaşlar illa ki itiraz edecekler' kırmızının denizde en ufak bir artısı olmadığı gibi bence tam tersi ürkütücü bir katkısı var. neden dersen,balığın olduğu dönemde birbirine paralel atılmış 2 kamışta biri bahsi geçen misinadan yapılmış diğeri fc den yapılmış 2 ayrı takımla avlanırken değil balık vuruş bile alamamıştım kırmızılıya, bu misinaları almamdaki sebep ise İstoç ta fiyatı o dönem çok cazipdi takım çantasında bulunsun mantığıydı ki o vakit bu vakit hala takım çantasında duruyorlar
FC ile kırmızıyı karşılaştırmak adaletsiz bir iş olur. Kırmızıyı, normal misina ile karşılaştırmak lazım. Kırmızı ışık suda çok fazla yol alamaz. Bu yüzden derin suda mevcut değildir. Böyle olunca, kırmızı bir cisim, fondan kendini ayıracak herhangi bir renge sahip olmaz, zor farkedilir. Zira fonda karanlıktır. Fakat, fon karanlık değil, yukarıdaki gibi aydınlık ise, yani ışık bolca gelip arkalardaki bir şeylerden yansıyarak (pis su, deniz karı, bulanıklık vs.) bir aydınlık oluşturuyorsa zaman tersine etki gösterir. Bu tür durumlar, sığ mekanlarda oluşur, bilhassa balık altta, yem üstteyse. Basitçe denizin dibine indiğinizi düşünün. Bakınca karanlığın içine doğru bakıyorsanız, kırmızı misina farkedilmez. Yukardaki resimde, dikkat ederseniz, fon giderek koyulaşmakta. Bu tür durumlar, derin veya üst tabakaları pis, bol planktonlu vs. olan sularda oluşur. Genel kaide olarak, derinlik 10m'nin altında, takımda dibe yatacaksa, kırmızı misina klasik misinadan avantajlıdır*. Fakat FC misina kadar değil. (*) Avantaj, tartışmalı bir konudur, öyle olduğu iddia edilir, ama öyledir diyen kadar "yok değildir, farketmez, daha kötüdür, gereksiz" diyende vardır. Asıl sebep, sualtı kondisyonlarının birbirini tutmamasıdır. Bolca yakamoz olan bir yerde, dibin karanlık ve kırmızının görülmez olduğunu düşünürsünüz ama, o yeşil ışığı emeceği için siyah bir su sütunu oluverir, çok bariz kalır, işe yaramaz. Kendi yapacağı yakamozun ortasında kalır, çok fazla görünür mesela..
Özgür, cevap için teşekkür ederim, Ama bu misinaların renkli üretilme nedenlerini araştırmak lazım, vardır faydalı bir sebep,
Yok, 10 metreden daha derin suda, kırmızı misina şeffaf olandan iyidir, elbette her ikiside naylondansa. Ama bu çok genel bir kaidedir. Ve bir kaide ne kadar genelse o kadar istisnası fazla olacaktır. Esprisi şu, 10m'den sonra ortamda kırmızı ışık insan gözünün göremeyeceği kadar azdır, hepsi bu. Ama ışık olmayan, ışık yansıtmayan yer, siyahtır, görünmez değil, bunu da akılda tutmak gerekir.
bazı italyan balıkçılık forumlarında,kıyıdan mırmır avı için iğne dahil olmak üzere kırmızı köstek ve beden kullanıyorlar, ama genelde kırmızı iğne ve köstekler, bazı fransız forumlarında ise levrek için tek iğneli bırakma takımlarında kırmızı kullanıldığını gördüm.'özellikle de amnesia marka hafızsız misinalar ' adamlar bu takımlarla birçok balık aldıklarını ifade ediyorlar lakin benim denemelerim pek olumlu neticelenmedi kırmızı misinalar ile,
Genel kaide olarak, derinlik 10m'nin altında, takımda dibe yatacaksa, kırmızı misina klasik misinadan avantajlıdır*. Fakat FC misina kadar değil. demişsin işte, altında demek sığ demek ya, onu diyorum
Türkçenin azizliği Fazla/az, miktar, yani ölçü olarak miktar. Altı/üstü, bir şeyin altında kaln, üstünde kalan.. Elbette, altı derken, o derniliğin altında kalan mı, o derinlik miktarı sayısının altında kalan mı? Ben "10m derinliğin altında kalan, yani 10m'den daha derin" derken başka türlü anlaşılıyor, mesele bu. Elbette sizde bunu böyle anlamakta haklısınız, daha çok düşünüp cümle kurmak lazım
yok yahu ben senin böyle cümle kurmayacağını biliyorum abi de, bilmeyen gidip 5 metrede kırmızı misina denemesin yanlışlıkla dedim
0.18 fc kaplama olanı aldım henüz kullanmadım ama aşırı sert değil ve oldukça sağlam. Köstek için kullanmayı düşünüyorum.