Böyle Tebliğ Olmaz.....

Konu, 'Genel Konular' kısmında tugi64 tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Hepimiz oltacıyız ve balık avlamayı amatör ruhla dinlenmek,stres atmak,vakit geçirmek için icra etmekteyiz son günlerde şahsen bazı sitelerde arkadaşların av olarak topluma lanse ettikleri raporlara baktığım da öyle balıklar yakalamışlar ki şahsen üzülmemek elde değil.Lakin kabahat toplumumuzda değil belkide hiç balıktan anlamıyan,balık ile uzaktan yakından bilgisi olmayan kişilerin tebliğ diye hazırlayıp önümüze koydukları Su Ürünleri Kanunu.Bakınız istavrit için boy limiti 13 cm.iken levrekte 18cm. lüferde 14cm.akya 30 cm.bu limitlerde hiç av olurmu 18 cm levrek diye tabir edilen balık değil levrek nerdeyse baklacı kafa ve kuyruk kısmını çıkart geriye ne kalır.Tabi ondan sonra sirkülere uygun av diye yakalayalım bol bol akabinde de denizlerimizde balık yok diye dövünelim.Ben şahsen konu ile ilgili gerekli makamlara müracaatımı yaptım ve tüm arkadaşlarımı da duyarlı olmaya davet ediyorum.Kalın sağlıcakla.Rasgele....

Türler Latince adı Boy limiti (cm) (en az) Miktar limiti (en fazla)
    Akya Lichia amia 30 3 adet
    Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg
    Çipura Sparus aurata 15 Kg
    Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet
    Gobene (Tombik) Auxis thazard 40 3 adet
    İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg
    Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet
    Karagöz Diplodus vulgaris 15 Kg
    Kefal Mugil sp. 20 Kg
    Kılıç Xiphias gladius 130 1 adet
    Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg
    Lagos Epinephelus spp. 30 3 adet
    Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg
    Lüfer Pomatomus saltatrix 14 Kg
    Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg
    Orfoz Epinephelus gigas 40 3 adet
    Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet
    Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg
    Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg
    Sinagrit Dentex dentex 20 Kg
    Uskumru Scomber scombrus 20 Kg
    Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet
    Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 2 adet
    Diğer türler ====- Yok kg
    % 5 küçük boylara izin verilir.
    http://www.kkgm.g...07-44.html

2. Okan_uA

Okan_uA .

Malesef çarpıklıklar var. Bu yüzden bu boy limitlerine uymak yerine vicdana uyup daha büyük bir limit belirleyip ona göre tutacağız. Mesela karagöz alt limit15 cm imiş ee ben geçende mezgit tuttum 15 cm :rolleyes: 15 cmlik karagözden ne hayır gelir.:rolleyes: Biz 20-25 ten sonrasını tutmalıyız. ;)

Bu arada iyi bir tespit, tebrikler.

3. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Ben şahsen siyasetçi olsam, bu tebliği şöyle hazırlatırdım.
    Karada, kıyıda,havada,damda,çatıda,çadırda, vs amatör balıkçı yanında aile nüfüs kayıt örneğini taşıyacak, ailedeki, nüfüs sayısına göre balık tutacak.
    Bütün balık cinsleri amatör balıkçıya tutturulması yasaklanacak, sadece ailesinde kaç kişi varsa kişi başı 2 şer istavrit tutmasına izin verilecek. Çeşitli vergilerle halk bundanda bezdirilecek.

Turiste daha iyi hizmet, ucuz ve bol çeşit için yeni tırol ve tırıvırı av teknikleri geliştirilecek, turiste rakı balık boğaz çok güzel dedirtilip ülkenin haftası her şey dahil 20 euro dan reklamı yaptırılacak. Turist her şey dahil ege akdenizde 5 yıldızlı otel de çatlayana kadar beleş balık,ahtapot,kalamar, ıstakoz vs, yerken, Türklere boş yerimiz yok denilip 200/300/400 euro dan içeri alınacak, yol ve orman kenarına çadır kurup tatıl yapan vatandaşın tatil ve kamp alanları yangın çıkarılıp yakılacak, tursitler için yeni otel ve siteler yaptırılacak...

Bütün televizyon kanalları, turist sizin ülke cennet derken kameraya çekip bunları yayınlayacak. Sabah öğlen denizde Jet skı yapan bir zamanların bavul ticaretçisi rusların gece sapıtmış eğlence görüntüleri , köpük partilerinde mini etekli kızların resimleri manşetten verilecek ülkemiz dünyaya tanıtılacak,

3 tarafımız denizle kaplı ama sefasını kimler sürüyor ! Ey Gazi Mustafa Kemalim kalk da gör halimizi.

Komık bir hikaye yazıyım bu arada !
    Gecenlerde balık alıcam balıkcıdan, satıcı anlaşılan doğulu bir vatandaşımız,
    baktım halıyle pek çeşit yok,
    bu levrek cupra satmaya kalkıyor bana, deniz 30 çiftlik 10 dan verırım dıyor,
    dedım sen yüzme bılıyormusun?
    dedi yoo,
    bak dedim bunların hepsi çiftlik, ben zıpkıncıyım bilirim dedim.
    nerden bılıyormuşun de bakalım dedi bu,
    levreği tarif ettım, çuprayı tarif ettım, böyle olur dıye,
    adam ne dese begenırsın,
    ben 15 yıldır balık satıyom hiç portakal benekli çupra görmedim,
    atma hemşerim dedi bana :)

Son düzenleme: 24 Haziran 2009
  4. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Tebliğleri yayınlıyoruz ama kontrol yok.Sokaklarda tebliğlere aykırı ne varsa mutlaka denk geliyoruz.Av yasağı döneminde satılan balıklar,tırıvırının serbestçe satılması,boy limitlerine aykırı balıkların tezgahlarda satılması,profosyonel balıkçıların kullanması gereken ağ ve serpmelerin herkese satılması,trolcülerin yasak dönemlerde göz göre göre av yapmaları vb.Çok güzel kanun yapıyoruz da iş uygulamaya geldiğinde fos.Biz bunlara denk geliyoruz da işi bunları engellemek olan görevliler bunları görmüyor mu acaba?

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bu tebliğlerin ciddi anlamda ne mantık örgüsü ne yapılabilirliği var.
    Bu işe hevesli bir bakanlık lazım. Ciddi alt yapıya sahip

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Konumu nedeniyle eski Asya Türk kültürünün Avrupa'ya ulaştırıldığı bir geçit yeri olan Türkiye, aynı zamanda batı dünyasının doğuya açılan penceresidir.Üç tarafı Akdeniz, Karadeniz ve Ege Denizi ile çevrili olan Türkiye'nin deniz sınırları, ülkeyi yalnızca yakın bölgelerle değil, bütün dünya ile komşu haline getirir. Bu uzun kıyılar ve kıtalararası köprü niteliği nedeniyle ülke, büyük ticaret ve göç yollarının merkezi olmuştur.

Avrupa ile Asya kıtaları arasında,genel görünüm olarak bir dikdörtgen biçimindeki Türkiye'nin 790 bin 200 km2'lik bölümü Küçük Asya denilen Anadolu yarımadasında, geri kalan 24 bin 378 km2'lik kısmı Balkan yarımadasının doğusundaki Trakya'da yer alır. Toplam yüz ölçümü 814 bin 578 km2'dir. 8 bin 272 kilometrelik kıyıları ile Türkiye, eski dünya anakaraları ortasında bir deniz ülkesidir.

Deniz ülkesi olduğumuz halde maalesef ki denizlerimiz ne halde.. 8272 km kim tarafından kontrol ediliyor ?

7. derindeniz

derindeniz filiz çokberkit

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    ahtapot, yayın 2 kg
    Yok yok bunlar boş bazılarının dediği gibi kanunlar var ve sade vatandaş kanunlara kurallara uymalı sirkülerdeki limitler doğrudur yakalıyalım gitsin...

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mesela?:rolleyes:

9. derindeniz

derindeniz filiz çokberkit

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    ahtapot, yayın 2 kg
    Mesela derken ne mesela.....Adamlar oturmuş,araştırmış,yazmış ve gözümüzün içine sokmuş okuma yazma bilen okur uygular ,bilmeyende bilenden öğrenir olay bu...........