merhabalar arkadaşlar havalar yağışlı geçince can sıkıntısı ile arızalı riveri modifiliyeyim istedim sahte çatlamış,japonla yapıştırdım öncesinde sigara külü döktüm sonrasında japon,kemik gibi oldu simli oje üzerine çeşitli şekiller denesemde iyi olmayınca sil,yeniden başla,olmadı yeniden,sevmedim simli olarak kalmalı dedim aartık önceki hali:resimde iyi belli olmuyor lakin iç aynası bozuldu sahtenin, nem den sudan,, river in sonraki hali aşağıda 3kat simli oje attım yanlara ve altına sonra parlatıcı sürdüm diğer sahtelere gelince onlar yeni geldi bildiğiniz üzere geçenlerde 20ye yakın sahteyi vermiştim.. elimde birde elektronik tartılı gripper vardı,arızalı idi onu geri verdim,bu sahteleri aldım ima pugacaves yedeklendi ima skımmer ler yeni,ebatlarını ve yüzüşünü kankimde beğendi aldık en üstdeki sahte strike pro,sarı olanda strike pro,sarı olan fosfor özellikli,karanlık ortamda fosforu devriye giriyor kurbağa tipli olan rapala skıtter pop, en altdaki sahte.rapala skıtter walk,buda su üstü sahte Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us su üstü sahteler kadar dipde sahte hoplatmak benim çok hoşuma gidiyor,bu yüzden texsas rig yöntemine de ağırlık vereceğim, her 2 yöntemde çok etkilidir,gagalı sahtelere zaman kalmamasının sebebi bu dur işte ya su üstü yada texsas rig yöntemine öncelik tanıyorum, bu sebebden,kendinden kurşunlu sahtelere nazaran,texsas rig yönteminde kullanılan,gamakatsu iğnesi aldım kendinden kurşunlu sahtelere çok kez vuruş alsamda,bir türlü tutamadım, işte bu noktada texsas rig yönteminde kullanılan gamakatsuyu deniyeceğim, iğnenin kambur kısmı aşağıda boşta kalıyor,balık binince alt çenesi ile basıyor, bizim iğneye,iğne saklı olduğu yerden çıkıyor,,bu esnada tasmayı vuruyorsun:thumb: sistem böyle: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us suyun altından görünüm video :diptede hoplatılabilinir,, http://www.youtube.com/watch?v=0JUh-QXA3lg&feature=relmfu birde boru tipi kurtlar var,istenilirse farklı bir yöntem ile av yapılabiliniyor,gamakatsu iğne kullanılmadan, sistem şu şekilde, video da oringi nasıl geçirdiğini göstermemiş, basit bir yöntemi var onun,merak eden olursa yazarız,, http://www.youtube.com/watch?v=h_vMgBUDU4k&feature=related havadaki aksiyon tipi: http://www.youtube.com/watch?v=Q1fOccE7W3o&feature=related dipten çekme yöntemi: http://www.youtube.com/watch?v=rGe3ZLuzDWQ&feature=related bu yöntemde büyük bir vatoz tutmuştum çıkaramadım karaya levrek de atlamıştı ama kendinden kurşunlu sahtenin,sırtındaki iğne balığın ağzına girmeden takılıyor,balık bırakıyor geri, tuta tuta bunu tutdum iade ettim tabbi, Uploaded with ImageShack.us kalın sağlıcakla
evet grida sahte düz çekim de aksiyonlu deyil,kuyruk yapısı farklı.. texsas rig tekniği ile çekmek gerekiyor..
selamlar.. öncelikler merhabalar antalyaya selamlar.. avlarını keyifle takip etmekteyim kadir abi.. benim biraz sorum olacak sana;benim devamlı gittiğim bir avlağım var ve genelde yemli av yapmaktayım arasıra spin denemelerim olsada hiçbir sonuç alamadım avlağı biraz tarif edeyim bir mendirek içi ve en derin noktası 8 metre civarı iç tarafın,dışa bakan kısımlarda 12 13 metreye kadar çıkıyor derinlik bu tarz bir avlakta batarlı sahteyemi yoksa su üstü sahteyemi yönelmeliyim,rover 98,maxrap,yozuri,prologic gibi çeşitli ve farklı renkli sahtelerim var hafif ve ağır kaşıklarım var kademeli olarak derinleşen bir yer genelde gece avlanmaktayım.. belki bazı tavsiyelerin olur şimdiden teşekkür ederim..
selam kadir usta öncelikle seni tebrik ediyorum çok güzel işler çıkartıyosun paylaşımların çok güzel inşallah daha güzel avlara imza atarsın bizde büyük bi zevkle okuruz saygılar
kullandığın sahteler çalışır o mekanda,kaşık en son sırada, prologic sahten silikonmu? mendirek gibi yerlerde levrek olmaması şaşırtıcı,bulanık olmuyan suda mevcut sahtelerin o derinliklerin altından pek hala görünür, baracuda da mı yok? mekanın anlatımına göre tam texsas rig yöntemlik kıyı şeridinden en fazla 1mt açı ile kıyı boyunca sahteni fırlatacaksın,dipte hoplata hoplata çekeceksin,levrek o tür yerlerde pusuya yatar sabahın ilk saatlerinde,akşam üstü geniş alanı tararsın,sabahları ekseri kıyı kenarları tara,avcı balıklar sabah suyunda kıyı şeridinde devriye ye başlarlar,50 60mt ileri atıp kendini yorma, su üstü sahteyi çekerken disiplini elden bırakma,uyandırırsan iş biter,hemen sahte değişitir..atıp çekerken balığın incelemesine üsade etme,tempoyu düşürme sudan çıkarancıya kadar,, sahteni suya düşürdüğünden itibaren disiplini elden bırakma, gagalı sahteni atıp çekerken ara ara tak tak yaptır hafif abartılı deyil,tam makinanın kolunu çevireceğin anda tak,2ci turda bir daha tak kamışın ucu ile aksiyon verdir,bunu peş peşe yapma, bu aksiyon takip eden balığı kışkırtır,o zannederki beni gördü hızlandı:thumb: texsas rig yöntemi de böyle,bu sezon kendimi geliştirdim,geçen sezon alıp sıfır çektiğim sahteye,bu sezon daha ahşamlı aksiyon verdirince gagalı sahtelerin aldığı vuruşu 3e katladı,, ayrıca dibe dalan sahteleri de tercih et derim,öyle bir mekanda o tür sahtelere ağırlık vermelisin.. gece avcı balık dipte gezer derin yerlerde, yanlız izmit gibi yerde levrek varmı o ayrı muamma o taraflardan çok nadir levrek haberi geliyor sen bence texsas rig yöntemi ile dipte ragot çek,hem masrafın az olur hemde etkili bir sahte, aynen öyle,zevkine alışırsan dahada bırakmazsın sadece levrek deyil çeşit çeşit silikonlar var,bunlarla çuprada avlarsın sargozda avlarsın,uygun ebetta gerçeğinden daha güzel görünümlü kurtlar var,kokulu sağolasın kardeşim eyvallah teşekkür ederim ortam güzel olunca herkes paylaşımını yapıyor
sağolasın abi side ye gideceğim büyük dalga yoksa,kayalıkların arasında biraz texsas rig dersi çalışacağım iyicebir geliştirmem lazım kendimi
Sevgili kadir bu texsas rig olayında kullanılan mermi çekirdeği gibi kurşunları bulabiliyormusun bulabiliyorsan nerden temin ettiğini öğrenebilirmiyim rast gele..
abi pekde şart deyil, zeytin kurşunda olur,bizzat şahidim alanya tarafında böyle avlıyorlar, kurşun şeklinde olanı ben yanılmıyorsam av marketten almıştım,kutunun içinde çeşitli büyüklükte kurşunlar var,içi oyuk,stokda yok http://www.avmarketi.com/asp/product/15756/KUTU-KURSUN-1202 ayrıca kurşunu ana misinaya geçirmeden evvel,2tane stoper geçir abi,ana misinaya,stoper ile sahtenin ağız aralığı 2 3cm olsun,o kadar aralık bırak, kurşun ana misina hattında fazla ileri gitmemesi için, bir tanede kurşunu geçirdikden sonra stoper tak abi, attığın düğümü koruma amaçlı, kurşun attığın düğüme temas etmezse daha iyi olur, stoper: http://www.avmarketi.com/asp/product/135555/ALBA-STOPPER-A ..
Kadir Abi, toplu halde duran sahtelerden alttan 2. marka modeli nedir? Son olarakta internetten 0.30 heron %100 fluorocarbon misina sipariş ettim sahte işinde makinaya onu sarayımmı?
bahsetdiğin sahte ima skımmer,onun üstündeki de ima skımmer avburada.com dan aldım, 30 luk misina çok kalın gelir,25 28 lik olsa olur şu kış ayın da, birde şu var,markalar şu kadar çekeri var diye not düşüyorlar, bir başka markanın 30 luğu ile arasında fark olma ihtimali var, daha kalın çıkıyor, ben süper maxim 25 lik ile casper 25 lik kullanıyordum,25lik casper ın çekeri 14 kilo yazıyordu, abartmışlar tabbi, casper 25 liği süper maxim 25lik ile karşılaştırdım, casper 25 lik olmasına rağmen fark edilir derecede kalın idi, 30luk misina ile uzak atım yapamazsın,kalın misina ucunda sahten kaybolur
çok teşekkür ederim abi güzel bilgiler aldım denemeye devam o zaman,şöyle söyleyim burda herkeste atçek ile buralardan balık alamazsın mantığı var herkes böyle düşünüyor bende aksini ispatlamayı öyle çok istiyorumki inşallah başarırım.. prologic sahtelerimde bu prey serisi 9 ve 11 cm olanları var,baracuda zaten bu sularda hiç rastlamadım ne balık pazarında ne avlakta,avlakta görüş yaklaşık 3 metre civarıdır tahminimce bazen daha da net oluyor su ama arasıra sanırım sabah suyu en verimli olacak zamandır buna ağırlık vermek lazım inşallah birgün burdan rapor yazarım bununla ilgili tekrar teşekkür ederim ilgin için her daim rastgele..
kadir gerçekten çok güzel paylaşım bunlar bende okadar balığa gidiyorum hiç levreğe denemiyorum ben çoğunlukla gece avlaktayım acaba gece iş yapacak etkili sahte resimleri atabilirmisinbizim avlaklarda derinlik 5 ila 15 mt arası
sağolasın Zait abi teşekkür ederim önerebileceğim 2 sahte var abi o mekan için,gece hızlı çekme sahteyi!! r1140b kodlu olan 005 kodlu olan http://www.avmarketi.com/asp/product/10045/STRIKE-PRO-062F-SUNI-BALIK-11CM ayrıca texsas rig yöntemi sanki dahabi etkili gibi geliyor o mera için abi,15mt ye bu sahteler dalmaz, ..