Erzincan'ın İliç ilçesinde amatör bir balıkçı tarafından Karasu Nehri'nde 28 kilogram ağırlında turna balığı yakalandı. İliç ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Zekeriya Oğuz, Karasu Nehri'nde oltayla avlanırken 28 kilogram ağırlığında ve 1 metre uzunluğunda turna balığı yakaladı. Yaklaşık bir saat balıkla mücadele eden Oğuz, Karasu Nehri'nde bu büyüklükte balıkların çıktığını duyduğunu ancak, ilk kez bu büyüklükte bir balıkla karşılaştığını ifade etti. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=159545&cat=200&dt=2009/07/17
bu ve benzeri haberi arada bir yapıyorlar... Bu arada genelde haberde adı geçen balık Turna dedikleri şabut oluyor. Ben şunu merak ediyorum. Bu haberleri yapanlar (gazeteci-muhabir) nedense işin sadece rating boyutundalar. Halkın sadeec başlık okuyup, düşünmeden kabul etmesinden yani bir şekilde araştırma ve öğrenme eksikliğinden faydalandıkları bir gerçek te... Ben yanlış hatırlamıyorsam, tüm işyerleri için geçerli olan ve medya sektöründe daha da önem kazanan "sosyal sorumluluk" kavramı nedense yok sayılıyor. Fazla mı uzattım ney... Şöyle diyiyeyim: Vayyyyy helal olsun amcam ne büyük balık yakalamış.TURNA nın da helali var doğrusu...
Tamamen katiliyorum.. Bir ara show tv'de kaplan ile ilgili bir haber verilirken arka planda cita görüntüleri gösteriliyordu..
Adam eğilip fotoğraf çektirse boyları eşitlenecekmiş galiba, büyük ölçüde bir fotoğraf olsa da bizde anlasak ne olduğunu, haberi yapan kuruluşa bakarak pek şaşırmadım.
ben izlerim ama demekki dikkatimden kaçmış. mesela neler dikkatinizi çekti,bir dahakine dikkat edelim