ufak bi hikayem var yasanmış onu paylaşmak istiyorum ,sene 2004 yaz ayı temmuz du yanılmıyosam 1 arkadaşım ve ben kınalı adadan tekneyle yassı adaya dogru yol almaya basladık teknemiz 3,5 metre zodiac 9,9 da makine vardı kırlangıç oldugu haberi almıştık o tarafta yassı adaya 2 km yakın derin bi yere çapaladık yemler falan hazırlandı deniz müthiş çarşaf misali güneş parıl parıl parlıyo arada gümüşler zıplıyo yukarı dedik bura iyi ,, yemler, hem İzmarit hem istavrit kıraça vardı taktık zokalara saldık aşşa ,mahir arkadaşımın oltaya 3,4 dakikaya kalmadan bitane atladı asıldı aldı yukarı 40 cm iri güzel bi kırlangıç tam yerini bulmuşuz dedik sevindik o izmarit kullandı ben istavrit ,bende topladım değiştirdim izmarit taktım hemen 10,15 dakika içinde oltaya asıldı bi kırlangıç daha, benim olta busefer ama hakkatten iri,, derinlik baya var çekerken hiç boşluk bırakmadan sakince cekiyorum botun yanından kafamı uzatıp bakarak balığı bota almama tam 4,5, metre var kırlangıcın peşinde dev gibi bi gölge, hemen mahire bak dedim bişey var bunun altında ,tabi çekmeye devam ediyorum , aynı hızla peşinde takipte bişey var 2 metre kaldı balığı almama o sıra besbelli gözüktü canavar en az 3 metre boyu,, asıldım misinaya, kırlangıcın kafası bota deydi , tam kaldırıcam yetişti bizim ki ! botun bitişiginden bi ısırık !! balık kırlangıcı yiyicem derken botun sağ dibinede diş deydirmesinmi ! bot pıısst diye verdi alarm sesini !!! eyvah dedik bu bizide yiyecek batarsak, hayatımda en tırstıgım dakikalar başladı o an altımıza s..tık tabiri caizsse bir yusuf aldıki bizi aha batıyoruz derken mahirin tutugu kırlangıcı attık suya ona dalsın yesin de biz de vakit kazanalım diye tabi yusuf anı düşünülüyo bunlar gülmeyin bot büzüşmeye başladı hızlıca, o an öyle titriyoruz ki anlatamam kaytana asılamıyoruz titremekten 1,2, derken çalıştı motor ama bizim çığlıklar kuzey kutbundan duyulmuştur hadiii çalıştıırr immmdaaaat ölücez b..k mu var kırlangıca geldik,, falan ortada bi teknede yok bizi kurtarsın kınalıya yetişmemiz imkansız gazladık yassıya bot iyice büzüştü giderken bizim renkler o tutugumuz kırlangıcınkine benzemeye başladı ,ama ,şükür ki kıyıya zor bela attık kendimizi bot tam pert oldu o an kıyıya aldık önden yarısını ,topragı öptüm o an uzandık ama hala nefes nefese iyi ki yassıya basmışız dedik yoksa ,batıyoduk , tam arkadaşları arıycaz, bizi yassı adadan alsınlar bitsin kabus, arkadan bişeyler çalıların arkasından hırr hırr 1 tane it, kuduz mudur nedir 2. kabus başladı o an ıslık çaldım tık yok hırlıyo geh geh olum canım tık yok, derken makaraya bakın bizim mahir beni satmış tırmanmış bi çama uzaktan bana bakıyo hangi ara gitti belli değil !! dedim hiç şans yok bi topuk aynı çama çıktım azkalsın kapıyodu popoyu ,ağacın tepeden aradık köpek sıkıldı gitti 10 dakika sonra tepeye dogru,, neyse cocuklar geldi 30 dakika içinde aldılar bizi saolsunlar dedim '' birdaha no kırlangıç no stres '' kamışla alırım istavritimi otururum aşşa ...
Paylaşım için teşekkürler. Heyecanlı dakikalar yaşanmış, neyse ki ucuz atlatmışsınız. "argo" çağrışımlı kelimeler olmasa da, yaşananlar gayet güzel ifade edilebilirdi. Selamlar.
Yassıada da bu yaz güzel kırlangıçlar resimlemiş dalgıç arkadaşlar. Haberin olsun. Camgözden haber yok ama
Güzel bir paylaşım , büyük geçmiş olsun Mustafa kardeşim , şans bir defa dönmesin aksilikler tren katarı gibi birbirini kovalar, bu arada Nejat abimin dolduruşuna sakın gelme o köpek balığı hala seni orada bekliyor olabilir.
Büyük geçmiş olsun. Sıyırmışsınız busefer. Ama ben şu bot işine birtürlü ısınamadım. En ufak dalgada ruzgarda bile tehlikeli. Hele birde okadar açılırsanız ben cesaret edemem şahsım adına.
okurken ben bile tırstım siz kimbilir neler yaşadınız o an verilmiş sadakanız varmış.O gün sudaki ve karadaki köpeklerden yana baya şanssızmışsınız ama sonu iyi bitmiş.Anınız sizi yıldırmasın dişe diş kana kan şavaşa devam
KoPtum okurken gülmekten işte hayat böyle o an insanlar korkudan ölür ama gün geçtimi ortaya böyle anımsadıkca hatırladıkça gülecek malzeme çıkar. Çok Geçmiş olsun,bot işi sakat iş benimde başımdan bir bot hikayesi geçmişti zamanında insan savunmasız caresiz oluyor benki yunus balığını gördüm o kadar korktum sizi düşünemiyorum bile
Alllahh siz orda yusuf ben burda yusuf dedim yoksa yedimi adamcağızları sonradan lan yese adam bu konuyu yazamazdı değilmi dedim... Uyyyyyyy.
Geçmiş olsun hakikaten çok büyük varta atlatmışsınız.Ben boz camgözlerin bu kadar dişli ve saldırgan olduğunu bilmezdim hem de bota saldırmış ve ısırmış,gerisini düşünmek bile ürkütücü...
saldırgan olup olmadıgı konusu bi bakıma suya düşseydik yani bot o şekil batsaydı belli olucaktı camgözün ilk hedefi tam yukarı almak üzere oldugum bota bitişik kırlangıç tı kasti veya degil kırlangıcı bölerken botada diş deydirdi bikere , o an suda olmak istemezdim ve mücadelem de bu yönde oldu zaten .