bozcaada atçek keyfi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vayaz tarafından paylaşıldı.

1. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    öncelikle herkese merhaba bu sene tatil programı son dakikaya kalınca 2011 yılında yaşadığım güzel deneyimlerin etkisiyle hemen bozcaada konusunda hanımın kafasını çeldim. Bu sefer sadece atçek takımlarımı götürdüm çünkü yemli avlanmak hem zaman hemde yem açısından bir problem teşkil etmekteydi. adaya vardığımızda önce biraz meraları dolaştım ve kendime birkaç yer belirledim. daha sonra saati 04:00 e kurup heyecanla uykuya daldım toplam 4 gün av yapabilecektim ve uykusuz kalmaya değerdi.Çalan cep telefonu sesiyle ok gibi fırladım otelden çıktığımda orta şiddette bir rüzgarla karşılaştım hemen takımı bağlayarak meraya ulaştım 15 dakika içinde sahte sudaydı karanlık olması sebebiyle şuan kodunu hatırlamadığım usami ile başladım atçek yapmaya bulunduğum yer iskele üstü karanlıkta zar zor birkaç takibi görebildim derken saat 05:00 civarında olta sanki takılmış gibi oldu ama bulunduğum yerde bu mümkün değildi biliyordum hemen tasmayı vurdum ve mücadele başladı takımıma ve düğümüme güvenim tamdı bu sebeple acele etmedim kalama ayarıyla oynayarak balığı yordum suyun üzerine çıktığında gördüğüm manzara beni şok etti çünkü gelen yaklaşık 2 - 2.5 kiloluk bir levrekti yanımda kepçe olmadığı için balığı yorarak iskeleden kıyıya doğru getirdim suyun içine girdim ve elimi uzattım levrek karşımdaydı ancak uzanmam mümkün değildi tek iğneye takılmıştı kamışı biraz daha kaldırdım ağzı sudan çıktı ve gümmmmm iğne ağzından çıktı levrek gözümün önünde biraz dinlendikten sonra yine karanlık sulara geri döndü zaten sonu o olacaktı ama benim amacım bir resmini alabilmekti. canlı tekeyle birçok defa avladığım balığı atçekle ilk defa tutmuştum .hemen ok gibi fırlayıp iskeleye koştum atçeke devam ettim suyun üstü karışmıştı belliki kahvaltı zamanı başlamıştı biraz sonra hava hafif aydınlanınca en favori sahtem olan maxrap fayu 13 cm taktım ve ikinci atışta balığı tasmalamamla birlikte suyun üzerine zıplayan turnayı gördüm bu sefer aynı hatayı yapmak istemiyordum bu yüzden balığı kıyıya getirip bir hamlede dışarı attım yakaladığım en büyük turnaydı ve şansıma yoldan geçen biriyle fotoğrafını alabildim

aceleyle resimleyip tekrar turnayı suya saldıktan sonra yine kaldığı yerden atçeke devam ettim birkaç zarganadan sonra avı sonlandırdım sadece birini resimledim onlarda suya iade

sonraki avlardan birşey çıkmadı ama başka meralar denemeye bir fırsat bulamadım son gün bir maramara avcısı olarak beni hayretler içinde bırakan bu istavrit tatilin son süprizi ve keyfi oldu malesef iğneler yüzünden öldüğü için suya iade olamadı

merayla ilgili birşey söylemeye gerek yok adayı bilenler hemen tanıyacaktır bilmeyenler ise ilk gittiklerinde anlayacaktır. çantama sığdırabildiğim sahteler maxrap serisinin hemen hemen hepsi daiwa saltiga laser sardine ve orange usami gibi sahtelerdi en iyi çalışanı sabaha karşı fayu oldu gün doğduktan sonra laser sardine ile yaptığım tüm denemeler boşa çıktı.

kamış :shimano aspire dx 20-50
    makine :shimano biomaster sw xg 4000
    misina :sufix 832 örgü 19 mm

yaşadığım zevkli anları sizlerle paylaşmak istedim uzun yazımdan dolayı sıktıysam kusura bakmayın herkese rast gelsin ( bu arada ilk günün acısıyla oradaki bir malzemeciden hemen bir kepçe edindim ama her zaman olduğu gibi kepçe olunca kepçeye girecek balık çıkmadı:))

2. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Tebrikler güzel bir av güncesi,nice güzel avlara ;)

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Engin.

Ah ne olurdu ülkemizde senin gibi avcılar coğunlukta oluvereydi.

Daha nice atçek av keyfleri dilerim.

Sevgimle kal

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    okurken heyecan yaptım :) çok keyifli bir anlatım ve av olmuş :clap2:

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik eder devamını dilerim.Yahu benim anlamadığım şey şu turna denilen güzel hayvanın maxrap fayu ile ne alıp veremediği var bir türlü çözemedim.2 yıldır spin ile avlanıyorum 2 yıldır onca sahtemin içinde sadece fayu ile turna alıyorum.var var kesin bir derdi var bu hayvanın fayu ile:D:D

6. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    teşekkürler

teşekkürler vedat abi atçekle balık tutmak çok zevkli ve adrenalin dolu bu yetiyor zaten balığa da teşekkür ediyoruz bu zevki yaşattığı için suya geri göndererek

çok teşekkürler

turna yaşadığım yer itibarı ile hedef balığım değil ama atçekte benimde en favori sahtem fayudur genellikle sabaha karşı avlandığımdan olabilir diye düşünüyorum

7. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Fayu lüfer ve levrektede güzel iş yapıyor ;) sırtının kara oluşu kafa kısmındaki turunculuk cezbediyor balığı.Bizim buralarda turnaya hiç rastlamadım daha :)

8. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    güzel bir av olmuş tebrikler.
    yalnız bir şey soracağım Usaminin için link verebilirmisiniz merak ettimde

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi fayu da öyle bir performans varki başka sahte kullanmaya fırsatım inan olmuyor.bazen diyorumki diğer bütün sahteler yerine sadece fayu mu alsaydım diye.İnan 2 yıl önce aldığım ve daha suya yollama fırsatım olmadığı 3sahtem daha var :) sizin oralarda bu balığın olmaması diğer balıklar için büyük avantaj.Neden mi hemen söyleyim.Bu balık anormal derecede yırtıcı bir balık.Tam bir predatör.Gördüğü ne var ne yoksa mutlaka tadına bakıyor(aldığım duyumlara göre her yıl bodrum civarlarında birkaç kişinin bile tadına bakıyorlarmış)o derece diyim:eek:

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    sahte resimde 021 kodlu olarak gözüken sahtedir.

11. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Fayunun 13-15-17 cm likleri her daim yanında olmalı ;) Şu barracudaların olmayışına zaten seviniyorum,satte 30-35 mil gibi bir hızları var,daha büyüklerinin jigle yakalanan sarı kuyruk vb gibi büyük balıklara teknenin dibinde saldırdığıda videolarda var :D